Λιάνης για Βασιλακόπουλο: «Έμεινα έκπληκτος με την εμπάθεια του για τον Νίκο Γκάλη»

Ο Γιώργος Λιάνης αποκάλυψε ποια ήταν η αντίδραση του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην πρόταση του να ονομαστεί το κλειστό του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης»

Λιάνης για Βασιλακόπουλο: «Έμεινα έκπληκτος με την εμπάθεια του για τον Νίκο Γκάλη»

Σε μια αποκάλυψη για το πώς αντέδρασε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος στο άκουσμα της πρότασης ονομασίας του κλειστού μπάσκετ του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης» προέβη ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Λιάνης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Αυτοκρατορία» του Θεόφιλου Μητρούδηπου.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η ιδέα μου ήταν να ονομαστεί Νίκος Γκάλης το ΟΑΚΑ. Καμία σάλα. Το ΟΑΚΑ είναι Ολυμπιακό Στάδιο Σπύρος Λούης και το ΟΑΚΑ του μπάσκετ ζήτησα να ονομαστεί Νίκος Γκάλης, γιατί κατά τη γνώμη μου τότε αυτός ήταν για εμένα ο μεγαλύτερος αθλητής του 20ου αιώνα στην Ελλάδα. Τολμάω να εκτεθώ. Για εμένα, μπορεί να πέφτω πάρα πολύ έξω. Θρύλος υπήρξε κι άλλος προ του Γκάλη και του Γιαννάκη, είναι ο Γκούμας, όπως και ο Στιβ. Θρύλοι υπάρχουν πολλοί. Θα σας πω και την αιτία που δεν έγινε.

Πρώτα θα πω μια φράση από καρδιάς. Ο μεγαλύτερος παράγοντας του μπάσκετ στην Ελλάδα φυσικά και είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ποτέ δεν υπήρξε μεγαλύτερος. Εγώ είχα μεγάλη εχθρότητα μαζί του χωρίς να το θέλω. Τον αγαπούσα, αλλά δεν μπορούσα. Δεν σημαίνει τίποτα όμως αυτό. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν αυτός που δεν ήθελε να ονομαστεί το γήπεδο Νίκος Γκάλης.

Μου είπε την εξής καταπληκτική φράση και σας το λέω τώρα που έχουμε μονιάσει. Πήγα πρώτος να τον δω όταν χειρουργήθηκε. Τον λατρεύω τον Βασιλακόπουλο, είναι τεράστιος παράγοντας. Ανεξάρτητα αν διαφωνούμε σε πολλά πράγματα. Ο μόνος παράγοντας που βάζω πάνω από τον Βασιλακόπουλο στην Ελλάδα είναι ο Παντελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Δεν θα υπάρξει στην ιστορία άλλος τέτοιoς πρόεδρος.

Το ΟΑΚΑ, λοιπόν, ήθελα να ονομαστεί Νίκος Γκάλης. Μου λέει ο Βασιλακόπουλος την καταπληκτική ατάκα, ''ρε Γιώργο πώς θα ονομάσουμε το ΟΑΚΑ Νίκος Γκάλης; Αν αυτός μεθαύριο, ας πούμε, σκοτώσει;". ''Θα το ξαναονομάσουμε", του λέω. Η θεία δίκη το έφερε χρόνια μετά να ονομαστεί το γήπεδο της Αμαλιάδας Γιώργος Βασιλακόπουλος. Αυτό τα λέει όλα. Δεν μειώνει καθόλου τον Βασιλακόπουλο, αλλά δείχνει την προσωρινή μας αντίθεση και εμπάθεια».