Τεόντοσιτς: «Ο Ολυμπιακός ήθελε να με δώσει δανεικό»

Ο Μίλος Τεόντοσιτς θυμήθηκε πως μέσω των εμφανίσεων του με την εθνική ομάδα της Σερβίας κατάφερε να παραμείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού, καθώς ήταν κοντά στο να δοθεί δανεικός. 

Τεόντοσιτς: «Ο Ολυμπιακός ήθελε να με δώσει δανεικό»

Το καλοκαίρι του 2009, στο μεγάλο λιμάνι υπήρχε η σκέψη ο Μίλος Τεόντοσιτς να παραχωρηθεί δανεικός. Για τον τότε 22χρονο Σέρβο γκαρντ, υπήρχε το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί σε Άρη, Κολοσσό, αλλά και στην Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Τελικά, όμως, οι καταπληκτικές του εμφανίσεις στο Eurobasket του 2009 στη Πολωνία, έφεραν την Σερβία στη δεύτερη θέση και τον παίκτη στη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Η εξέλιξη αυτή, κράτησε τον Μίλος Τεόντοσιτς στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ο οποίος και οδήγησε τους Πειραιώτες στον τελικό του Final Four, έχοντας αναδειχθεί και στον μεγάλο MVP της σεζόν.

Τόσο για το γεγονός, όσο και για την παρουσία της Σερβίας στο πρόσφατο Mundobasket, μίλησε σε ΜΜΕ της Σερβίας ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Για την κατάσταση που βρίσκεται: Την Παρασκευή (28/9) έκανα την πρώτη μου προπόνηση σε φουλ ρυθμούς. Σε περίπου δέκα ημέρες θα είμαι έτοιμος να παίξω. Πραγματικά, ανυπομονώ γιατί το τελευταίο μου επίσημο παιχνίδι ήταν αρχές του χρόνου. Όσο μεγαλώνω, κάνω συνέχεια θεραπείες. Η πρώτη φορά που πόνεσε το πόδι μου ήταν στην ΤΣΣΚΑ, αλλά τότε ήταν πολύ πρώιμο το στάδιο. Από τότε κουβαλάω αυτό το πρόβλημα».

Για την παρουσία της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο είπε: «Ξέραμε ότι έπειτα από πολλά χρόνια, πηγαίναμε με τον ρόλο του φαβορί σε αυτή τη διοργάνωση. Τόσο εμείς οι παίκτες, όσο και ο κόσμος είχαμε υψηλές προσδοκίες. Δημιουργήθηκε μεγάλη πίεση, καθώς έπρεπε να γυρίσουμε με το μετάλλιο. Έτυχε ο τραυματισμός του Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση οι Λούτσιτς και Μπιέλιτσα. Με βάση αυτές τις συνθήκες, δεν μπορώ να πω πως ήταν αποτυχία. Στην τελική, η πέμπτη θέση είναι ένα αποδεκτό αποτέλεσμα. Η Αργεντινή δεν είχε τίποτα να χάσει, όπως δηλαδή παίζει στα τουρνουά. Δεν είχαν περισσότερη θέληση από εμάς, απλά μπήκαμε φοβισμένοι».

Για την αποχώρηση του Τζόρτζεβιτς, προπονητή του στη Βίρτους, δήλωσε: «Λυπάμαι πολύ που έφυγε και ακόμη δεν το έχουμε συζητήσει. Τον καταλαβαίνω και αποδέχομαι την απόφασή του. Έκανε πολλά για το μπάσκετ της Σερβίας, κατακτώντας τρία ασημένια μετάλλια. Τον ευχαριστώ για όλα. Είναι ένας φανταστικός προπονητής».

Για τη δική του σχέση με την εθνική ομάδα της Σερβίας, αλλά και την παρουσία του στον Ολυμπιακό, είπε: «Εμένα προσωπικά, η εθνική ομάδα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Θυμάμαι το 2009, για παράδειγμα, ο ρόλος μου στον Ολυμπιακό άλλαξε εντελώς, όταν με είχε πάρει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και είχαμε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στην Πολωνία. Πριν από το τουρνουά, ήθελαν να με δώσουν σε άλλη ελληνική ομάδα, αλλά όταν επέστρεψα, τότε ο ρόλος μου άλλαξε ριζικά στον Ολυμπιακό. Ήταν ένα σημείο καμπής για μένα. Εάν δεν ήταν η εθνική ομάδα, όλα μπορεί να είχαν πάρει διαφορετική κατεύθυνση για μένα».