Μπασκόνια - Εστουδιάντες 105-82: «Πάρτι» με απώλεια για τους Βάσκους

Οι παίκτες του Περάσοβιτς ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο ισπανικό πρωτάθλημα αλλά είδαν τον Γκρέιντζερ να αποχωρεί από το ματς. 

Μπασκόνια - Εστουδιάντες 105-82: «Πάρτι» με απώλεια για τους Βάσκους

Στην πρεμιέρα της Liga Endesa, η Μπασκόνια επικράτησε άνετα 105-82 της Εστουδιάντες αλλά είδε τον Τζέισον Γκρέιντζερ να αποχωρεί τραυματίας από το ματς. Μάλιστα, οι σκέψεις όλων είναι μαζί του καθώς φαίνεται πως έχει υποστεί σοβαρή ζημιά.

Μετά το παιχνίδι μάλιστα ο προπονητής της Μπασκόνια Βέλιμιρ Περάσοβιτς υποστήριξε πως Ουρουγουανός υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα λέγοντας:

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι φαίνεται να είναι κάτι πολύ σοβαρό. Φαίνεται πως είναι αχίλλειος, όμως οι γιατροί δεν μου είπαν κάτι παραπάνω... Φαίνεται πραγματικά σοβαρό»

Οι Βάσκοι άρχισαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους έχοντας ως κορυφαίους σκόρερ τους Τορνίκε Σενγκέλια (19π., 5ριμπ.) και Λούκα Βιλντόζα (18π., 5ασ.) ωστόσο ο τραυματισμός του Γκρέιντζερ, ο οποίος αποχώρησε στον πάγκο κι εν συνεχεία ξέσπασε σε κλάματα επισκίασε το αποτέλεσμα.

Από 'κει και πέρα, ο νεοαποκτηθείς Πιέρια Χένρι μέτρησε 14 πόντους και 5 ασίστ ενώ ο Ματ Τζάνινγκ πρόσθεσε 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ για την Μπασκόνια που σούταρε με 50% στο τρίποντο (11/22). Για τους «φοιτητές», ο Μπριθουέλα είχε 17 πόντους.