Ιτούδης: «Η Ελλάδα απογοήτευσε στο Mundobasket - H Ισπανία παίζει σαν ομάδα»

O πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, αναφέρθηκε στη πορεία της Ελλάδας στο Mundobasket, εκθείασε την Ισπανία και αναφέρθηκε στην απόκτηση των Τζέιμς και Κουφού από την ρωσική ομάδα. 

Ιτούδης: «Η Ελλάδα απογοήτευσε στο Mundobasket - H Ισπανία παίζει σαν ομάδα»

Ο Δημήτρης Ιτούδης κατέκτησε φέτος για δεύτερη φορά στη καριέρα του το πρωτάθλημα Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν δέχθηκε και κρούση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της χώρα μας (αλλά αρνήθηκε), αναφέρθηκε στη πορεία της "γαλανόλευκης" στο Mundobasket. Παράλληλα, εκθείασε την Ισπανία, ενώ σχολίασε και στην απόκτηση του Μάικ Τζέιμς από την ρωσική ομάδα.

Για την Ελλάδα στο Mundobasket: «Yπήρχαν απογοητεύσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ελλάδα πήγε με την πιο δυνατή της σύνθεση και με τον MVP του ΝΒΑ. Κέρδιζε το ματς με την Βραζιλία, αλλά μία βολή, μία παρέμβαση πάνω από τη στεφάνη και τα πάντα άλλαξαν.. Έτσι όμως είναι το μπάσκετ. Ξέρουμε πως ένα παιχνίδι στους ομίλους μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει υπομονή, να πάρει το αποτέλεσμα αυτό σαν μια νέα εμπειρία και να προσπαθήσει να επικεντρωθεί στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Για την Ισπανία που πήρε τον τίτλο: «Της αξίζουν συγχαρητήρια για τη συνέπειά της, καθώς είναι πολύ δύσκολο να είσαι πάντα στα μετάλλια. Θα πρέπει να δούμε τι πετυχαίνουν οι μικρές ομάδες της χώρας. Τα παιδιά αυτά παίζουν για πολλά χρόνια μαζί και έχουν χτίσει την αυτοπεποίθησή τους. Συνεννοούνται με τα μάτια και δεν χρειάζονται λόγια, γι’ αυτό και παίζουν σαν πραγματική ομάδα».

Για την απόκτηση του Μάικ Τζέιμς από την ΤΣΣΚΑ: «Κάνει πολλά σουτ κι έχει την ικανότητα να το κάνει. Κάθε φορά μπορεί να μοιράζει 10-11 ασίστ και δεν γίνεται να μην αποκαλείς παίκτη ομάδας. Είναι από τους καλύτερους της Ευρώπης».

Για τους Μπέικερ και Κουφό: «Ο Κουφός έχει εμπειρία στην Ευρώπη επειδή έπαιξε με την Εθνική Ελλάδας.Το ερώτημα είναι το πόση προπόνηση έχει κάνει ο ίδιος και ο Ρον Μπέικερ με τις ομάδες τους πρόσφατα. Ο Κουφός παίζει στο ΝΒΑ 11 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι έχει τεράστια εμπειρία. Ο Μπέικερ από την άλλη έκανε επέμβαση στον ώμο και δεν έχει προπονηθεί από τον Φεβρουάριο. Κάναμε προπόνηση πέντε εναντίον πέντε και μου είπε 'Κόουτς, δεν έχω κάνει τέτοια προπόνηση για 2 χρόνια'».