Παντελάκης: «Στη Χαλκίδα με Μονπελιέ για την πρώτη νίκη!»

Ο Γιώργος Παντελάκης μίλησε για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού και οριοθέτησε τους στόχους της. Διαβάστε τι δήλωσε για τη Μονπελιέ.

Παντελάκης: «Στη Χαλκίδα με Μονπελιέ για την πρώτη νίκη!»

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τετάρτη (18/9, 18:30) τη Μονπελιέ στο κλειστό γήπεδο της Χαλκίδας για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας και ο Γιώργος Παντελάκης στη media day οριοθέτησε τους στόχους των «ερυθρόλευκων».

Ολυμπιακός: Στη Χαλκίδα για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας

Ο κόουτς της ομάδας του Πειραιά τόνισε ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτησή των εγχώριων τίτλων και το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, ενώ για τη Μονπελιέ ανέφερε πως είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και κλειδί για τις «ερυθρόλευκες» είναι να επιβάλλουν το ρυθμό τους για να έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Παντελάκη:

Ξεκινάμε τη φετινή σεζόν με ίδιο κορμό με πέρσι. Κυρίως κάποιες προσθήκες στις θέσεις των ψηλών. Μία ομάδα που σίγουρα έχει ένα ξεκάθαρο στόχο να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα, να πάρει τους τίτλους και φέτος να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προετοιμασία και από τη διάθεση των παικτριών. Θεωρώ ότι είναι παίκτριες με πολύ μεγάλο ταλέντο, πολύ μεγάλη όρεξη και το μόνο που μένει είναι να το αποδείξουμε και στους επίσημους αγώνες".

Για τα παιχνίδια με την BLMA:

«Η Μονπελιέ είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Πέρσι πήγε στον τελικό του Eurocup. Έχει ενισχυθεί από πέρσι και θεωρώ ότι στη Χαλκίδα νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Μας βοηθάει πολύ ο κόσμος. Από την πλευρά μας δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Δουλειά μας είναι να προετοιμαστούμε στο 100% για το παιχνίδι. Αν τα πράγματα πάνε όπως τα έχουμε στο μυαλό μας θεωρώ ότι στη Χαλκίδα θα έχουμε την πρώτη νίκη».

Για τις απουσίες των παικτριών της BLMA που αγωνίζονταν το καλοκαίρι στο WNBA:

«Σίγουρα θα παίξει ρόλο. Αυτό που μας προβληματίζει σε αυτές τις καταστάσεις είναι το απρόβλεπτο. Γιατί όταν μία ομάδα έχει κάνει προετοιμασία, ξέρεις πάνω κάτω τι να περιμένεις. Όταν η ομάδα έρχεται και δεν είναι καλά προετοιμασμένη έχει το απρόβλεπτο, που πρέπει να ελέγξεις στη διάρκεια του παιχνιδιού. Σίγουρα έχουμε το αβαντάζ γιατί είμαστε πιο έτοιμοι κι εκεί ποντάρουμε].

Για το πού πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός:

«Όταν παίζει με ευρωπαϊκές ομάδες ο Ολυμπιακός έχει ένα στάνταρ μοντέλο που πρέπει να παίζει. Όσο κι αν προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη αρέσκονται στο πολύ γρήγορο παιχνίδι. Εμείς προσπαθούμε να το δουλεύουμε καθημερινά. Αυτό που θέλουμε είναι να ελέγξουμε το ρυθμό. Να τρέχουμε όποτε θέλουμε, να παγώνουμε το παιχνίδι κλπ. Το κλειδί είναι ο ρυθμός».

Από την πλευρά της η αρχηγός του Ολυμπιακού Εβίνα Σταμάτη δήλωσε τα εξής:

«Στόχος μας φέτος όπως και κάθε χρονιά είναι το πρωτάθλημα και η διατήρηση του αήττητου και από κει κι έπειτα να κάνουμε κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Πρώτος μας στόχος είναι να περάσουμε από τα προκριματικά με την Μονπελιέ και μετά να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε στην Ευρωλίγκα».

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει την απαιτούμενη εμπειρία για να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη:

«Σίγουρα η περσινή χρονιά ήταν ένα πολύ καλό μάθημα και τεστ για εμάς. Είδαμε τον πραγματικό ανταγωνισμό. Πολύ καλές ομάδες και αθλήτριες. Δείξαμε ότι μπορούμε να φανούμε ανταγωνιστικές αλλά θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρσι».

Για το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας τη δεδομένη χρονική στιγμή:

«Καθημερινά δουλεύουμε για το κάτι παραπάνω. Σίγουρα κάποια μέρα κερδίζουμε και κάτι περισσότερο. Είμαστε εδώ κάθε μέρα για πολλές ώρες. Γυρίσαμε και από δύο δυνατά φιλικά στην Ουγγαρία και δείξαμε ότι είμαστε σε πολύ καλό στάδιο, είχαμε όμως και κάποιες αδυναμίες, τις οποίες και πρέπει να διορθώσουμε τις επόμενες ημέρες. Έχουμε ένα στόχο και αυτός δεν είναι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, προκειμένου να φτάσουμε και στο στόχο μας συλλογικά».

Για το αν υπάρχει πίεση στην Ελλάδα μετά την άνοδο του Παναθηναϊκού:

«Δεν θα τον αντιμετωπίσουμε πρώτη φορά. Ξέρουμε την πίεση από αυτά τα παιχνίδια. Χαιρόμαστε που ο Παναθηναϊκός επανήλθε στα σαλόνια της Α1 γιατί κι εμείς αλλά και εκείνος όπως φαντάζομαι, θέλουμε να παίζουμε αυτά τα παιχνίδια».

Το μήνυμά της στον κόσμο του Ολυμπιακού:

«Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε την πρόκριση. Τον θέλουμε δίπλα μας γιατί μας δίνει πάντα κίνητρο και τον περιμένουμε στις 25 του Σεπτέμβρη».