Με Έλληνες και διαιτητές EuroLeague τα φιλικά με Ερυθρό Αστέρα - Τετραπλάσιο το κόστος

Tα φιλικά του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα θα γίνουν με διαιτητές EuroLeague και μέσα σε αυτούς θα βρίσκονται και Έλληνες. Τετραπλάσιο το κόστος για τους "ερυθρόλευκους".

Με Έλληνες και διαιτητές EuroLeague τα φιλικά με Ερυθρό Αστέρα - Τετραπλάσιο το κόστος

Βγήκαν οι «απέναντι» και ασχολήθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους διαιτητές που έβαλε ο Ολυμπιακός στο φιλικό του παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν. Άρχισαν και να αφήνουν υπονοούμενα πως οι Πειραιώτες δεν έβρισκαν ρέφερι να σφυρίξει στην αναμέτρηση, καθώς δεν είχαν λεφτά! Πρόκειται για αστειότητες, αλλά και για ένα γενικότερο οργανωμένο σύστημα, το οποίο προσπαθεί να προσβάλει με κάθε τρόπο το προφίλ των «ερυθρολεύκων».

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, να ξεκαθαρίσουμε τα εξής: Αν οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να γλιτώσουν χρήματα, τότε θα στρεφόντουσαν σε Έλληνες διαιτητές και στην ΕΟΚ. Διότι το κόστος θα ήταν χαμηλότερο. Όμως, επειδή ακριβώς δεν θέλουν να έχουν καμία απολύτως σχέση με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στην οποία ηγείται ο Στέλιος Συμεωνίδης με την παρέα του, μη έχοντας καμία απολύτως εμπιστοσύνη στο σύστημα τους, στράφηκαν σε διαιτητές επιπέδου Ευρωλίγκας.

Γιατί τους ξάφνιασε τους ανθρώπους στην ΕΟΚ; Ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι παίκτες του θα αγωνιστούν στη νέα σεζόν αποκλειστικά στην Ευρωλίγκα και θέλουν να δίνουν τις φιλικές τους αναμετρήσεις με ρέφερι υψηλού επιπέδου. Ποιους να έπαιρναν; Εκείνους του Τσάμπιονς Λιγκ που τα έχουν κάνει μαντάρα στο Μουντομπάσκετ ή Έλληνες της ΚΕΔ, οι οποίοι έχουν υποχείρια;

Nα τονίσουμε επίσης, πως με την χρησιμοποίηση διαιτητών επιπέδου Ευρωλίγκας στα φιλικά των «ερυθρολεύκων», το κόστος για την ΚΑΕ Ολυμπιακός τετραπλασιάζεται! Δεν είναι μόνο η αμοιβή των ρέφερι, η οποία είναι σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με εκείνους της ΚΕΔ, αλλά και τα αεροπορικά ταξίδια, όπως και η διαμονή στα ξενοδοχεία, τα οποία αφορούν τους ξένους διαιτητές.

Στο φιλικό ματς με την Ούνικς για παράδειγμα, πέρα από την παρουσία των Σπύρου Γκόντα και Χρήστου Χριστοδούλου, είχαμε και την παρουσία του Κροάτη Σρέτεν Ράντοβιτς, για τον οποίο οι Πειραιώτες χάλασαν χρήματα για τα εισιτήρια του, όπως και την διαμονή του στο ξενοδοχείο. Ας τελειώνουν λοιπόν οι αστειότητες με το θέμα των διαιτητών. Επίσης, επειδή αρκετοί θα αρχίσουν να ψάχνουν το πώς και ποιοι, να σας αποκαλύψουμε πως και στα φιλικά παιχνίδια με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ, θα δούμε και πάλι αποκλειστικά διαιτητές Ευρωλίγκας και κάποιοι από αυτούς θα είναι και Έλληνες!

Μαθαίνουμε επίσης πως στην ΚΕΔ θα υπάρξει και μία αλλαγή. Θα αποχωρήσει ο Κορομηλάς και ακούγεται έντονα το όνομα του Μητσόπουλου για αντικαταστάτη του. Δεν πρόκειται όμως να δούμε κάτι διαφορετικό. Η λύση είναι μία για την ελληνική διαιτησία ώστε να φύγουν οι… σκιές από πάνω της. Να φύγει από τα χέρια της ΕΟΚ και να γίνει επαγγελματική, κάτι που συμβαίνει στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως στο ισπανικό.

Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να γίνει πράξη, όσο υπάρχει στην ηγεσία της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Μαθαίνουμε, πάντως, ο πρόεδρος βρίσκεται σε δύσκολη θέση τις τελευταίες μέρες. Όχι για την (νέα) αποτυχία της Εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ, αλλά επειδή βλέπει πως ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είναι αποφασισμένος να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις στην Ομοσπονδία στον χώρο του μπάσκετ. Η ατάκα του που έτσουξε τον πρόεδρο ήταν η εξής: «Είναι ώρα να ξεκινήσει μια σοβαρή, ειλικρινής συζήτηση σε ό,τι αφορά τη διοικητική ανανέωση που χρειάζεται να έχουν τα κεντρικά όργανα, έτσι ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος».

Ήδη μαθαίνουμε πως συστήνεται ομάδα ανθρώπων που θα επιχειρήσουν να αναλάβουν την ηγεσία της ΕΟΚ, με τις εκλογές να είναι προγραμματισμένες για τον επόμενο Σεπτέμβρη.