Ζντοβτς: «O Γκάλης μας κατέστρεψε τη μέρα που πέθανε ο πατέρας του»

Ο Σλοβένος πρώην μπασκετμπολίστας και προπονητής έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Γκάλη και χαρακτήρισε την Ελλάδα δεύτερο σπίτι του, ενόψει της επιστροφής του στην χώρα μας για το "GalisBasketball 3on3"

Ζντοβτς: «O Γκάλης μας κατέστρεψε τη μέρα που πέθανε ο πατέρας του»

Το εγκώμιο του Νίκου Γκάλη έπλεξε σε δηλώσεις του ο Γιούρι Ζντοβτς, ο οποίος θα βρεθεί και εφέτος στην χώρα μας για να τιμήσει από κοντά τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ στο «GalisBasketball 3on3» που θα πραγματοποιηθεί στην Κω από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο Σλοβένος πρώην μπασκετμπολίστας και προπονητής αντιμετώπισε αρκετές φορές στην καριέρα του τον Γκάλη τόσο σε συλλογικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ενώ όσον αφορά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, χαρακτήρισε την χώρα μας «δεύτερο σπίτι του».

«Είναι μεγάλη μου τιμή που θα βρεθώ στην Κω για να τιμήσω τον Νίκο Γκάλη. Τον ξέρω πολλά χρόνια, είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να τον δω και να του μιλήσω. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που θα ξαναέρθω στην Ελλάδα, που τη θεωρώ το δεύτερο σπίτι μου», είπε αρχικά.

Κλείνοντας ο Γιούρι Ζντοβτς σημείωσε: «Δε μπορώ να βρω πολλές λέξεις για να περιγράψω τον Γκάλη… Ήταν Θεός! Ήταν απίστευτα αφοσιωμένος, μακριά από τους αντιπερισπασμούς. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως ακόμα και την ημέρα που πέθανε ο πατέρας του, έπαιξε εναντίον μας και μας κατέστρεψε!».

Κατά τη διάρκεια της μπασκετικής του καριέρας ο Ζντοβτς άφησε το στίγμα του στην χώρα μας φορώντας την φανέλα του Ηρακλή (1993-1996), όπως επίσης και
του Πανιωνίου (2000-2001), ενώ ως προπονητής είχε καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ τη διετία 2015-17.