Ολυμπιακός: Τα συν και τα πλην από το ματς με την Αρμάνι

Η γεύση που άφησε η ομάδα του Ολυμπιακού, από το πρώτο της φιλικό παιχνίδι επί ιταλικού εδάφους κόντρα στην Αρμάνι. Η παρουσία του Ρούμπιτ και η... σφαίρα Μπόλντγουϊν. 

Ολυμπιακός: Τα συν και τα πλην από το ματς με την Αρμάνι

H Αρμάνι Μιλάνο είναι μία ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας, την οποία και θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στη κορυφαία διοργάνωση. Αναμφίβολα, οι Πειραιώτες είχαν σημαντικές απουσίες στην αναμέτρηση, καθώς αγωνίστηκαν χωρίς τον βασικό τους σέντερ (Νίκολα Μίλουτίνοφ), αλλά και δίχως τους δύο σημαντικούς τους φόργουορντ (Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου), οι οποίοι και έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες στο Μουντομπάσκετ της Κίνας. Σε όλα αυτά προσθέστε και την απουσία του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, του κορυφαίου ονόματος που απέκτησαν φέτος οι "ερυθρόλευκοι", ο οποίος προβλέπεται να δώσε επιθετική ώθηση στο συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ.

Oι απουσίες είναι μία σημαντική δικαιολογία, αλλά αναμφίβολα οι Πειραιώτες δεν έπαιξαν καλά απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Προφανώς και πρόκειται για μία καινούρια ομάδα, με αρκετά νέα πρόσωπα, διαθέτοντας και παίκτες που παίζουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη και απαιτείται υπομονή (αλλά και κατανόηση) από τον φίλαθλο κόσμο. Το συγκρότημα του Ντέιβιν Μπλατ φέτος θα χρειαστεί αρκετά παιχνίδια για να "δέσει", για να αποκτήσει την επιθυμητή χημεία και να βρει ρυθμό στο παιχνίδι της.

Χαμηλά ποσοστά ευστοχίας

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πάντως, ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα άστοχος στην επίθεση. Ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει από τους παίκτες του να παίρνουν πρωτοβουλίες και να σουτάρουν όσο πιο συχνά γίνεται, αλλά απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο... έσπασαν τα καλάθια. Τέλειωσαν το ματς έχοντας 20/47 δίποντα (43%), το φτωχό 4/19 τρίποντα (21%), ενώ παρουσίασαν πρόβλημα και στο κομμάτι των βολών, καθώς μέτρησαν 10/18 (56%). Όταν έχεις στόχο να σκοράρεις πάνω από 80 πόντους και το ποσοστό σου από την περιφέρεια να αγγίζει το 40%, όπως γίνεται αντιλητπό, τα πράγματα είναι ακόμη μακριά από τα "θέλω" του Ντέιβιντ Μπλατ. Υπάρχει όμως χρόνος ακόμη ώστε να βελτιωθούν οι Πειραιώτες.

Το τρανζίσιον παιχνίδι του Μπόλντγουϊν

Aπό εκεί και πέρα, άφησε για ακόμη μία φορά εξαιρετική εντύπωση ο τρόπος που λειτουργεί στο ανοιχτό γήπεδο ο Γουέιντ Μπόλντγουϊν. Ο Αμερικανός πλέι-μέικερ είναι αρκετά γρήγορος και τρέχει την ομάδα με ιδανικό τρόπο στο τρανζίσιον. Τέλειωσε ορισμένες φάσεις σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, ενώ μπορεί και να πασάρει εξαιρετικά λειτουργώντας στη ταχύτητα. Βγάζει ενέργεια, είναι δραστήριος, αλλά θέλει δουλειά στο σουτ (μέτρησε 3/11 σουτ στο ματς). Στην άμυνα είναι εξαιρετικός, μπορεί να πιέσει πάνω στη μπάλα και ζορίζει τους αντίπαλους γκαρντ με τα μακριά χέρια του. Θέλει, όμως, και εκείνος χρόνο και υπομονή, καθώς ας μην ξεχνάμε πως φέτος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη καριέρα του στην Ευρώπη.

Χαμόγελα για Ρούμπιτ

Στα δύο φιλικά παιχνίδια κόντρα στον Ηρακλή, ο Όγκουστιν Ρούμπιτ κινήθηκε σε... ρηχά νερά. Στο παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, όμως, το... θηρίο ξύπνησε. Ο Αμερικανός σέντερ, του οποίου η κύρια θέση είναι στο "4", αλλά στον Ολυμπιακό θα αξιοποιηθεί κυρίως στο "5", ήταν ο καλύτερος παίκτης των "ερυθρολεύκων" στην αναμέτρηση. Πέτυχε 14 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ, έχοντας καλά τελειώματα τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι. Αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα απέναντι σε μεγαλύτερα και ψηλότερα κορμιά από εκείνον (Ταρζέφσκι), αλλά σε γενικές γραμμές έδειξε εξαιρετικά στοιχεία. Δεν βρήκε ρυθμό ο Μπράντον Πολ, ο οποίος έχει το ελεύθερο να παίρνει πάνω του αρκετές προσπάθειες, αλλά κόντρα στην Αρμάνι… έσπασε τα καλάθια. Ο Αμερικανός γκαρντ (ο οποίος έπαιξε και στο «3») τέλειωσε το ματς έχοντας 3/13 σουτ.