Ολυμπιακός: Ο MVP Ρούμπιτ και τα χαμηλά ποσοστά στην επίθεση

Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στα φιλικά επί ιταλικού εδάφους, με τους "ερυθρόλευκους" να προβληματίζουν με τα χαμηλά ποσοστά τους στην επίθεση. 

Ολυμπιακός: Ο MVP Ρούμπιτ και τα χαμηλά ποσοστά στην επίθεση

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο "Lucca Tournament" το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία. Οι Πειραιώτες γνώρισαν αρχικά την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο των Ετόρε Μεσίνα και Σέρχιο Ροντρίγκεθ (78-62), αλλά ακολούθως νίκησαν την πρωταθλήτρια Ιταλίας Βενέτσια (68-71).

Έχουμε τονίσει πως φέτος η ομάδα του Ολυμπιακού χρειάζεται χρόνο, υπομονή, αλλά και κατανόηση από τον φίλαθλο κόσμο. Γιατί πρόκειται για μία καινούρια ομάδα, με αρκετά νέα πρόσωπα, ενώ υπάρχουν και παίκτες που αγωνίζονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, όπως οι Ίθαν Χαπ και Γουέιντ Μπόλντγουϊν. Παράλληλα, ας μην ξεχνάμε πως οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν στα φιλικά επί ιταλικού εδάφους χωρίς τέσσερις σημαντικούς παίκτες της ομάδας, καθώς οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, έχουν υποχρεώσεις στο Mundobasket της Κίνας με τις εθνικές τους ομάδες. Σε όλα αυτά προσθέστε και την απουσία του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος αναρρώνει από την επέμβαση που έκανε στον ώμο.

MVP ο Ρούμπιτ

Στα δύο φιλικά παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν επί ιταλικού εδάφους, ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά και ο πιο σταθερός σε απόδοση, ήταν ο Όγκουστιν Ρούμπιτ. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος είναι περισσότερο "4άρι" και λιγότερο "5άρι", αλλά στον Πειραιά θα αγωνίζεται κατά κύριο λόγο ως σέντερ, έδειξε μέρος της δυναμικής του. Ήταν ο πρώτος σκόρερ των "ερυθρολεύκων" έχοντας μέσο όρο 14.5 πόντους, με καλά τελειώματα κοντά και μακριά από το καλάθι (64.7% στα δίποντα), ενώ ήταν και σταθερή αξία στα ριμπάουντ (7.0 μέσο όρο).

Η στατιστική του Όγκουστιν Ρούμπιτ:

Με Αρμάνι Μιλάνο: 14 πόντοι, 4/8 δίποντα, 7 ριμπάουντ

Με Βενέτσια: 15 πόντοι, 7/9 δίποντα, 7 ριμπάουντ

Σύνολο: 14.5 πόντοι, 11/17 δίποντα-64.7%, 7 ριμπάουντ

Προβλημάτισε η αστοχία του Ολυμπιακού

Από εκεί και πέρα, προβλημάτισε η αστοχία του Ολυμπιακού επί ιταλικού εδάφους, καθώς οι Πειραιώτες... έσπασαν τα καλάθια. Και δίνουμε έμφαση σε αυτό το κομμάτι, γιατί οι "ερυθρόλευκοι" φέτος θέλουν να ποντάρουν στο σουτ (είτε από μέση απόσταση, είτε κοντά στο καλάθι και φυσικά σε εκείνο από την περιφέρεια) και στην έφεση στην επίθεση, έχοντας την διάθεση να παίξουν ένα περισσότερο γρήγορο μπάσκετ που θα πάει σε παραπάνω κατοχές.

Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε μόλις 21% (!) στα τρίποντα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στο παιχνίδι κόντρα στη Βενέτσια είχε 1/10! Ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει φέτος από τους παίκτες του να σουτάρουν κοντά στο 40%, έχοντας για όπλο τους το αξιόπιστο σουτ από τη περιφέρεια, αλλά μέχρι να φτάσει εκεί υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος. Στα δίποντα, οι Πειραιώτες είχαν ποσοστό στο 49%, ενώ χαμηλό ήταν και στις βολές: 65%.

Με Αρμάνι Μιλάνο: 20/47 δίποντα-43%, 4/19 τρίποντα-21%, 10/18 βολές-56%

Με Βενέτσια: 26/46 δίποντα-57%, 1/10 τρίποντα-10%, 16/22 βολές-73%

Συνολικά: 46/93 δίποντα-49%, 5/29 τρίποντα-17.2%, 26/40 βολές-65%