Oλυμπιακός: O Σπανούλης νίκησε τον χρόνο

O Bασίλης Σπανούλης πήγε κόντρα στις προβλέψεις και επέστρεψε δύο μήνες νωρίτερα στην αγωνιστική δράση, ξεπερνώντας σε χρόνο ρεκόρ έναν σοβαρό τραυματισμό. Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Oλυμπιακός: O Σπανούλης νίκησε τον χρόνο

Στα τέλη Μαρτίου, σε εκείνο το παιχνίδι για την Ευρωλίγκα κόντρα στην Αρμάνι στην Ιταλία, σε προσπάθεια του για μπάσιμο, ο Βασίλης Σπανούλης είδε το δεξί πόδι του να λυγίζει. Αποχώρησε κουτσαίνοντας από το παρκέ, αισθανόμενος αφόρητους πόνους, με τους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων» να «παγώνουν» στην εικόνα του αρχηγού τους. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως έχει υποστεί "ζημιά" στο περονιαίο τένοντα του δεξιού του ποδιού.

Ένας σοβαρός τραυματισμός, ο οποίος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μεταχείριση. Χειρουργήθηκε την 1η Απρλίου και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο πως το διάστημα που θα έμενε εκτός αγωνιστής δράσης θα ήταν τουλάχιστον έξι μήνες, ενώ υπήρχε και η άποψη πως θα τον δούμε ξανά στις επάλξεις στα τέλη Νοέμβρη! Βλέπετε, παίζει ρόλο και η ηλικία. Έχοντας πλέον συμπληρώσει τα 37 του χρόνια, όλοι περίμεναν πως ο οργανισμός του θα αργήσει σχετικά να αναρρώσει.

Τελικά, όμως, ο… πεισματάρης, αποφασισμένος, βιονικός και δουλευταράς Βασίλης Σπανούλης, νίκησε τον χρόνο και πήγε κόντρα σε όλες τις προβλέψεις! Δεν είναι τυχαίο πως φίλοι και συμπαίκτες του αναφέρουν συχνά-πυκνά πως αν το θελήσει, είναι ικανός να παίζει μέχρι και τα 40 του!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, λοιπόν, έλαβε κανονικά μέρος στον αγώνα των «ερυθρολεύκων» κόντρα στον Ηρακλή, συμμετέχοντας δηλαδή με την ομάδα του σε αναμέτρηση στα τέλη Αυγούστου! Δηλαδή, επέστρεψε στις επάλξεις σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα από αυτό που έλεγαν οι... κακές γλώσσες. Μάλιστα, το ευχάριστο είναι πως ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» δεν αισθάνθηκε καμία απολύτως ενόχληση. Πατούσε γερά στο παρκέ και έτρεχε με άνεση στο ανοιχτό γήπεδο, σκορπίζοντας χαμόγελα στους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων», αλλά και στον ίδιο.

Για το γεγονός εξέφρασε την ικανοποίηση του, αλλά και την συγκίνηση του, ένας άνθρωπος που συνεργάστηκε με τον Βασίλη Σπανούλη μέσα στο καλοκαίρι. Ο λόγος για τον γνωστό φυσικοθεραπευτή, Δημήτρη Σκορδή, ο οποίος ειδικεύεται σε παρόμοιους τραυματισμούς αθλητών. Έχει την φήμη του «αρτίστα» σε αυτά τα θέματα, καθώς έχει θεραπεύσει πάρα πολλούς μπασκετμπολίστες και ποδοσφαιριστές με ανάλογα θέματα. Σε αυτόν μάλιστα πήγε πρόσφατα και ο Κώστας Σλούκας για να ξεπεράσει το πρόβλημα του και ο Έλληνας διεθνής γκαρντ κατάφερε να προλάβει το Μουντομπάσκετ.

Με μήνυμα-βίντεο του στα Σόσιαλ Μίντια, λοιπόν, ο Δημήτρης Σκορδής, έδειξε εικόνες από την τρομερή δουλειά που έκανε ο Λαρισαίος γκαρντ τους τελευταίους μήνες μαζί του. Τις ειδικές, δύσκολες και ζόρικες ασκήσεις, την επιμονή του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και την αποφασιστικότητα του να τηρήσει το πρόγραμμα με ευλάβεια μέχρι τέλους, ώστε να αναρρώσει στο 100%, επιστρέφοντας γερός και δυνατός στις επάλξεις. Από τις εικόνες να κρατά τις πατερίτσες και να περπατά με δυσκολία, τα ατέλειωτα βήματα μέσα στη πισίνα, το τρέξιμο μέσα στη ζέστη και στην επιστροφή του στα παρκέ, τρέχοντας και πάλι σαν τον… άνεμο.

Για το γεγονός αυτό, έγραψε και τα εξής λόγια για τον εκ των κορυφαίων γκαρντ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ: «Nίκησε τον χρόνο, ξεπέρασε έναν από τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς. Μόνο 3-4 παρόμοιοι τραυματισμοί αναφέρονται στη παγκόσμια βιβλιογραφία σε αθλητές. Απίστευτη θέληση, αστείρευτη δύναμη. Ετοιμάζεται για να γυρίσει εκεί που ανήκει, στο πάνθεον των μεγάλων αθλητών. Μόνο σεβασμός στον Βασίλη Σπανούλη».