Ολυμπιακός: Έτριβαν τα… μάτια τους με Χαραλαμπόπουλο (vid)

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στο πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του Ολυμπιακού κόντρα στον Ηρακλή. Ο λόγος που θα παραχωρηθεί δανεικός. 

Ολυμπιακός: Έτριβαν τα… μάτια τους με Χαραλαμπόπουλο (vid)

Όπως έχουμε αναφέρει, είναι ειλημμένη απόφαση η παραχώρηση με δανεισμό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στον Ιωνικό Νικαίας. Ήδη, μάλιστα, ο 22χρονος φόργουορντ έχει επισκεφτεί προπονήσεις της ομάδας, μιλώντας με τους ανθρώπους του συλλόγου ενόψει της νέας σεζόν. Μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη, όμως, ο αθλητής θα πραγματοποιεί την προετοιμασία του με την ομάδα του Πειραιά. Μπορεί να ξέρει και ο ίδιος πως δεν θα βρίσκεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη στη νέα σεζόν, αλλά στο φιλικό των Πειραιωτών κόντρα στον Ηρακλή, έκανε τους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων» να… τρίβουν τα μάτια τους με ικανοποίηση.

Το παλικάρι, καταρχάς, δούλεψε εντατικά μέσα στο καλοκαίρι, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την σωματοδομή του. Έχασε κιλά, δούλεψε στη φυσική κατάσταση και ο κόπος του έχει αρχίσει να βγαίνει στο παρκέ. Στη πρώτη φιλική αναμέτρηση των Πειραιωτών στο Μέτσοβο, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ, πραγματοποιώντας μία γεμάτη εμφάνιση. Πήρε πρωτοβουλίες και ήταν δραστήριος τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, δείχνοντας πως απολαμβάνει το γεγονός πως βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 14 πόντους (με 2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, κερδίζοντας το χειροκρότημα τόσο των συμπαικτών του, όσο και των προπονητών του.

Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί το γιατί δεν τον κρατά στην ομάδα για την Ευρώπη ο Ντέιβιντ Μπλατ; H απάντηση είναι η εξής: ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος προέρχεται από μία δύσκολη σεζόν, στην οποία ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμούς και έχασε έδαφος, οπότε το σημαντικό για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, είναι να πάει σε μία ομάδα που θα έχει βασικό ρόλο και ενεργό χρόνο συμμετοχής, ώστε να βρει ρυθμό και να δείξει (και πάλι) την μεγάλη γκάμα των δυνατοτήτων του.

Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν παίκτη που χαρακτηρίστηκε ως το επόμενο μεγάλο αστέρι του ελληνικού μπάσκετ, αλλά για διάφορους λόγους (τραυματισμοί, προσωπικός εφησυχασμός) δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη, με αποτέλεσμα να μείνει στάσιμος. Από εκεί και πέρα, το ρόστερ των Πειραιωτών είχε ήδη συμπληρωθεί και δεν υπήρχε χώρος για εκείνον. Στη θέση «3» υπάρχουν οι Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ, ενώ στη συγκεκριμένη θέση θα μπορούν να παίξουν τόσο ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, όσο και ο Μπράντον Πολ. Ευχή όλων, λοιπόν, να διαπρέψει στον Ιωνικό Νικαίας, επιστρέφοντας το επόμενο καλοκαίρι στο μεγάλο λιμάνι ώστε να διαπρέψει. Στον Ολυμπιακό τον θεωρούν μεγάλο κεφάλαιο για το μέλλον της ομάδας τους.