Ολυμπιακός: Ο λόγος που ο Χαραλαμπόπουλος θα δοθεί δανεικός

O Oλυμπιακός αποφάσισε να επενδύσει στο ταλέντο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, αλλά θα τον δώσει δανεικό στον Ιωνικό. Ο λόγος που θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. 

Ολυμπιακός: Ο λόγος που ο Χαραλαμπόπουλος θα δοθεί δανεικός

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος χαρακτηρίστηκε από νεαρή ηλικία ως ο επόμενος μεγάλος Έλληνας μπασκετμπολίστας. Ένα παιδί με αστείρευτο ταλέντο και ποιότητα, όντας ο ηγέτης των μικρών μας Εθνικών ομάδων, οι οποίες σάρωσαν τα μετάλλια και τις διακρίσεις. Δεν κατάφερε να βρει χώρο στον Παναθηναϊκό, ενώ όταν έπαιξε σε ΠΑΟΚ και Λαύριο εμφάνισε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του.

Από ένα σημείο και μετά βέβαια, κάπου και εκείνος εφησυχάστηκε και αδίκησε τον εαυτό του, ενώ τον πήγαν και πίσω ορισμένα προβλήματα με τραυματισμούς που αντιμετώπισε. Φέτος το καλοκαίρι ήταν ελεύθερος και η αστάθεια στην απόδοση του, κινδύνευε να τον αφήσει χωρίς ομάδα! Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αν και είχε ολοκληρώσει το ρόστερ του, αποφάσισε πως δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία αυτή να πάει χαμένη. Και για αυτόν τον λόγο αποφάσισε να επενδύσει στο ταλέντο, στις δυνατότητες, αλλά και στην προοπτική του 22χρονου σμολ-φόργουορντ, ενισχύοντας παράλληλα το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του.

O Bασίλης Χαραλαμπόπουλος θα δοθεί δανεικός στον Ιωνικό Νικαίας. Αυτό είναι δεδομένο. Κάποιος θα σχολιάσει πως ο 22χρονος μπασκετμπολίστας είχε χώρο στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ως ο παίκτης πίσω από τον Κώστα Παπανικολάου. Όμως, έχουμε πει πως φέτος στο «3» θα παίξει ο Σάσα Βεζένκοφ, ενώ όποτε χρειαστεί, θα αγωνιστούν στη συγκεκριμένη θέση και οι Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Μπράντον Πολ. Δεν θα είχε, λοιπόν, χώρο στο «ερυθρόλευκο» ροτέισον και το να βλέπει τα ματς από τον πάγκο (με δεδομένο πως οι Πειραιώτες δεν θα παίξουν φέτος στην Α1) δεν θα τον βοηθούσε. Αντιθέτως, θα τον πήγαινε περισσότερο πίσω.

Έχοντας αντιμετωπίσει και έναν σοβαρό τραυματισμό, το ζητούμενο ήταν να πάει να παίξει σε μία ομάδα που θα είχε ενεργό ρόλο και αρκετά λεπτά συμμετοχής, ώστε να βρει και πάλι τον καλό του εαυτό, επιστρέφοντας στο μεγάλο λιμάνι το επόμενο καλοκαίρι σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Οι Πειραιώτες θα παρακολουθούν την εξέλιξη του και ευχή όλων στο μεγάλο λιμάνι, να δείξει στη Νίκαια την μεγάλη γκάμα των δυνατοτήτων του. Έχει βελτιώσει την σωματική του κατάσταση, είναι υγιής και δείχνει αποφασισμένος να δείξει το ποιος πραγματικά είναι.