H δύναμη του Μπλατ έμπνευση για όλους

Το πρόβλημα υγείας του Αμερικανού κόουτς που έχει συσπειρώσει τους πάντες στον Ολυμπιακό, αλλά και η νέα εποχή που ξεκίνησε στο μεγάλο λιμάνι. 

H δύναμη του Μπλατ έμπνευση για όλους

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την προετοιμασία του ενόψει της νέας σεζόν έχοντας αρκετά νέα πρόσωπα. Πρόκειται για ένα τέλος εποχής, αλλά και για μία νέα αρχή. Το κλίμα ως ένα βαθμό θυμίζει το καλοκαίρι του 2011, όταν οι Πειραιώτες πορεύτηκαν για δεύτερη σερί σεζόν με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ποντάροντας στο φρέσκο ελληνικό στοιχείο, αλλά και στην ηγετική προσωπικότητα των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη.

Βέβαια, τώρα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επενδύσει κυρίως σε ξένους μπασκετμπολίστες και οι Διόσκουροι ναι μεν συνεχίζουν, αλλά και είναι οκτώ χρόνια μεγαλύτεροι. Όμως, κάτι καινούριο ξεκινά φέτος στο μεγάλο λιμάνι και πάντα το νέο γοητεύει, όπως και δημιουργεί ανυπομονησία για την δυναμική της ομάδας που θα παρουσιάσουν φέτος οι «ερυθρόλευκοι». Ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε πως οι νεοφερμένοι μπασκετμπολίστες είναι αυτοί που θα κάνουν την διαφορά και στάθηκε στο γεγονός πως έχουν «δίψα» για διάκριση, μεγάλο κίνητρο ώστε να διακριθούν, αλλά και στο ταλέντο τους.

Πάντως, αυτό που έχουμε αισθανθεί τις τελευταίες μέρες στο μεγάλο λιμάνι, είναι πως η δύναμη ψυχής του Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά και ο παλικαρίσιος τρόπος που αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας του (σκλήρυνση κατά πλάκας), αποτελεί έμπνευση για όλους! Θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο θέμα έχει συσπειρώσει τους πάντες στον Ολυμπιακό. Από το διοικητικό προσωπικό, το σταφ, τους παίκτες και φυσικά το προπονητικό-τιμ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους στο ΣΕΦ και την ερχόμενη Δευτέρα θα αναχωρήσουν για το Μέτσοβο, όπου και θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Ένα από τα βασικά ζητούμενα για τον Αμερικανό τεχνικό, είναι να αποκτήσουν χημεία μεταξύ τους οι παίκτες, καθώς υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα.

Δεν θα είναι βέβαια εύκολο, καθώς απουσιάζουν και πέντε διεθνείς, όπως οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ, Κουζμίνσκας και Κόνιαρης. Είναι μία νέα αρχή, με αρκετά νέα δεδομένα και για αυτόν τον λόγο θα χρειαστεί υπομονή και κατανόηση από όλους για αυτόν τον νέο Ολυμπιακό.

Αποτελεί ένα ωραίο αίνιγμα και άπαντες αναμένουν με ενδιαφέρον το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα στη σεζόν που έρχεται. Υπάρχει και η ιδιαιτερότητα πως θα παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα. Άραγε το γεγονός αυτό θα επηρεάσει ή θα βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους», καθώς θα παρουσιάζονται περισσότερο φρέσκοι και ξεκούραστοι; Αυτό θα φανεί στη πράξη.