FIBA World Cup 2019: Σε απεργία οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού!

«Δεν έχουμε δει τίποτα από αυτά που μας υποσχέθηκαν πριν από την προετοιμασία», δηλώνει ο αρχηγός της ομάδας Έντι Γκάι Λάντρι.

FIBA World Cup 2019: Σε απεργία οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού!

Με κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες να απομένουν για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα, τα μέλη της Ακτής Ελεφαντοστού έχουν ξεκινήσει απεργία!

Όπως υποστηρίζουν οι αθλητές, η Ομοσπονδία της χώρας δεν ασχολείται μαζί τους, αφού όχι μόνο δεν τους έχει καταβάλλει το μπόνους συμμετοχής, αλλά δεν καλύπτει καν τα ιατρικά έξοδα των παικτών!

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αρχηγού της αφρικανικής ομάδας Έντι Γκάι Λάντρι, ο οποίος είπε σχετικά:

«Από τη Δευτέρα (12/8) βρισκόμαστε σε απεργία. Δεν έχουμε δει τίποτα από αυτά που μας έχουν υποσχεθεί πριν την προετοιμασία. Έχει περάσει ένας μήνας. Μας υποσχέθηκαν ότι θα μας δώσουν το μισό μπόνους, αλλά ο μάνατζερ ταξίδεψε στη Μαδρίτη να μας βρει και δε μας έδωσε τίποτα. Απαιτούμε όλα τα λεφτά της ασφάλειας για την προετοιμασία, αλλά και τα λεφτά για την διαμονή στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Και συνέχισε ο «κάπτεν» της Ακτής, η οποία έχει τοποθετηθεί στον Α' όμιλο μαζί με τη διοργανώτρια Κίνα και τις Πολωνία, Βενεζουέλα:

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε και καλύπτουμε μόνοι μας τα ιατρικά μας έξοδα. Φύγαμε από το Αμπιτζάν χωρίς να έχει προβλεφθεί φαρμακευτική περίθαλψη. Ελπίζουμε να έρθει στην ώρα της, επειδή αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις τραυματίες. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε πιο σοβαρούς τραυματισμούς. Χρειάζεται να συναναστρεφόμαστε με ερασιτέχνες. Υποτίθεται ότι προετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να ενεργοποιηθούν αυτοί που χρειάζεται».