Δέκα ελεύθεροι Έλληνες μπασκετμπολίστες

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έκλεισαν τα ρόστερ τους, αλλά υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι Έλληνες μπασκετμπολίστες που ψάχνουν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους. 

Δέκα ελεύθεροι Έλληνες μπασκετμπολίστες

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός, έχουν κλείσει τα ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν δέκα ελεύθεροι Έλληνες μπασκετμπολίστες που ξεχωρίζουν και οι οποίοι ψάχνουν ομάδα ώστε να συνεχίσουν την καριέρα τους. Άλλοι συζητούν με συλλόγους στην Ελλάδα, άλλοι με ομάδες της Ευρωλίγκας όπως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ προσπαθεί να παραμείνει στο ΝΒΑ.

1) Τάιλερ Ντόρσεϊ

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ ενημέρωσε πως δεν θα δώσει το "παρών" στην προετοιμασία της Εθνικής, καθώς θέλει να επικεντρωθεί στο να βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στους Ατλάντα Χοκς.

2) Γιαννούλης Λαρεντζάκης

Αν και είχε ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με την ΑΕΚ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία του με την "Ένωση", καθώς δεν είχε πρόθεση να μείνει στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Απασχόλησε τους "αιώνιους" στο παρελθόν, αλλά τα ρόστερ τους τα έχουν ήδη διαμορφώσει. Ο 26χρονος γκαρντ βρίσκεται σε συζητήσεις με την Βαλένθια και ψάχνει ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε μέσο όρο 9.8 πόντους, 2.6 ασίστ και 3.9 ριμπάουντ.

3) Βλάντο Γιάνκοβιτς

Ο 29χρονος σμολ-φόργουορντ πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τον Χολαργό (13.5 πόντοι, 5.4 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ), αλλά η ομάδα αντιμετώπισε προβλήματα και "εξαφανίστηκε" από την Basket League. Στα 29 του χρόνια ψάχνει τον επόμενο σταθμό στη καριέρα του. Βρίσκεται σε συζητήσεις με ομάδες στην Ελλάδα, αλλά κοιτάζει και την αγορά στο εξωτερικό.

4) Λευτέρης Μποχωρίδης

Αποχώρησε από τον Άρη λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας και κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο 25χρονος γκαρντ είναι σε συζητήσεις τόσο με τον Προμηθέα, όσο και με την ΑΕΚ. Στη σεζόν που πέρασε είχε μέσο όρο 11.4 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ.

5) Γιάννης Αθηναίου

Θα προσπαθήσει να βρει θέση στη δωδεκάδα ενόψει του Μουντομπάσκετ της Κίνας, αλλά δύσκολα θα τα καταφέρει. Πέρσι ξεκίνησε την σεζόν στον ΠΑΟΚ, αλλά την τέλειωσε στην γαλλική Προβάνς. Ο 31χρονος γκαρντ είναι σε συζητήσεις με ομάδες στην Ελλάδα, αλλά κοιτάζει κυρίως το εξωτερικό.

6) Λίνος Χρυσικόπουλος

Από τους καλύτερους παίκτες του περσινού πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Ο 27χρονος πάουερ-φόργουορντ τέλειωσε την σεζόν έχοντας 9.1 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ. Βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.

7) Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Χαρακτηρίστηκε ως ο επόμενος μεγάλος Έλληνας μπασκετμπολίστας, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχει πτωτική πορεία. Αντιμετώπισε τραυματισμούς, αλλά από ένα σημείο και μετά αδίκησε και τον εαυτό του. Αποχώρησε από το Λαύριο και παραμένει ελεύθερος. Ψάχνει τρόπο να βρει ομάδα στο εξωτερικό στα 22 του χρόνια.

8) Δημήτρης Μαυροειδής

Ο 34χρονος έμπειρος σέντερ αποχώρησε από τον Κολοσσό Ρόδου και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Έκανε καλή σεζόν πέρσι (11.1 πόντοι, 7.4 ριμπάουντ) και βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Άρη.

9) Ζήσης Σαρικόπουλος

Ο 29χρονος σέντερ κατέκτησε τον τίτλο στη Λευκορωσία με την Τσμόκι πέρσι, συμμετείχε και στη VTB League σημειώνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις (10.1 πόντοι, 6.7 ριμπάουντ), αλλά αποχώρησε από την ομάδα. Εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα, αλλά προτεραιότητα του είναι να παραμείνει στο εξωτερικό.

10) Νώντας Παπαντωνίου

Έκανε καλή σεζόν πέρσι στον Πανιώνιο (11.2 πόντοι, 3.6 ασίστ), αλλά αποχώρησε από την ομάδα και ψάχνει ομάδα στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Για την απόκτηση του υπάρχει "ζεστό" ενδιαφέρον από τον Ιωνικό Νικαίας που επέστρεψε στη πρώτη κατηγορία.