Eπίσημο: Ο Ολυμπιακός άφησε ελεύθερο τον Αγραβάνη

Ήταν αναμενόμενο, έγινε και πράξη. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε τον Δημήτρη Αγραβάνη πως θα τον αποδεσμεύσει. Αποχωρεί ύστερα από έξι χρόνια στο μεγάλο λιμάνι.

Eπίσημο: Ο Ολυμπιακός άφησε ελεύθερο τον Αγραβάνη

Ύστερα από έξι χρόνια παρουσίας του στον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Αγραβάνης αποτελεί παρελθόν για τους Πειραιώτες. Οι "ερυθρόλευκοι" ενημέρωσαν τον Έλληνα φόργουορντ πως θα τον αποδεσμεύσουν (είχε συμβόλαιο έως και το 2020), προσφέροντάς του και μία μικρή αποζημίωση. Οι Πειραιώτες είχαν δικαίωμα να το κάνουν πράξη έως και τη 26η Ιουλίου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς ήταν γνωστό πως ο παίκτης βρισκόταν εκτός πλάνων από τον Ντέιβιντ Μπλατ και το... διαζύγιο ήταν θέμα χρόνου. Οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε ρήξη την σεζόν που πέρασε, με τον Αμερικανό τεχνικό να έχει παράπονα από τον Δημήτρη Αγραβάνη, όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά και από θέμα συμπεριφοράς. Ο Έλληνας φόργουορντ έδειχνε ενοχλημένος, καθώς αφού ανάρρωσε από τον τραυματισμό του, είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα να εκφράζει ανοιχτά την δυσφορία του για το γεγονός.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήρθε στον Ολυμπιακό από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2013 (μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου) και σε αυτό το διάστημα, συμμετείχε με τους Πειραιώτες σε δύο τελικούς Final Four (2015, 2017). Παράλληλα, κατέκτησε με τους "ερυθρόλευκους" δύο πρωταθλήματα Ελλάδας (2015, 2016), αλλά και το Διηπειρωτικό τρόπαιο του 2013 στη Βραζιλία.

Η ανακοίνωση από την ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Αγραβάνη. Ο Δημήτρης βοήθησε σημαντικά ώστε η ομάδα να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδος και να φτάσει ισάριθμες φορές στον τελικό της Ευρωλίγκας. Δημήτρη, καλή συνέχεια στην καριέρα σου. Ευχαριστούμε!»