Ολυμπιακός: Μία ομάδα γεμάτη διπλοθεσίτες

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στελέχωσε το ρόστερ με αρκετούς παίκτες "διπλοθεσίτες". Μία ομάδα που θα μεταμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε αγώνα. 

Ολυμπιακός: Μία ομάδα γεμάτη διπλοθεσίτες

Ένα από τα πράγματα που ήθελε ο Ντέιβιντ Μπλατ, καθώς διαμόρφωνε το ρόστερ του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν, ήταν να φτιάξει ένα σύνολο που θα έχει αρκετούς παίκτες που θα μπορούν να αγωνιστούν σε δύο ή ακόμη και σε τρεις θέσεις! Αν προσέξετε την ομάδα του Πειραιά, έχει αρκετούς… διπλοθεσίτες. Για παράδειγμα, ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να παίξει τόσο στον «άσο», όσο και στο «δύο», ο Μπράντον Πολ μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο σαν σούτινγκ-γκαρντ, αλλά και σαν «3άρι» σε χαμηλό σχήμα, κάτι που ισχύει και για τον Κέβιν Πάντερ.

Ο Κώστας Παπανικολάου πέρσι, πέρα από την θέση του σμολ-φόργουορντ, όποτε χρειάστηκε χρησιμοποιήθηκε τόσο στο «2», όσο και στο «4» από τον Αμερικανό τεχνικό, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ που είναι «4άρι», φέτος θα αξιοποιηθεί κυρίως στον ρόλο του σμολ-φόργουορντ.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μπορεί να παίξει με άνεση και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι, ενώ στους ψηλούς, όχι μόνο ο Όγκουστιν Ρούμπιτ, αλλά και ο Ίθαν Χαπ, μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο στη θέση «5» (για αυτόν τον ρόλο άλλωστε αποκτήθηκαν), αλλά και στο «4» όταν παρουσιαστεί ανάγκη. Είναι δεδομένο πως μέσα στη σεζόν θα δούμε διάφορα σχήματα και πολλές πεντάδες, με τον Ολυμπιακό να μεταμορφώνεται ανάλογα τις απαιτήσεις και τις ανάγκες ενός αγώνα.

Υπάρχει, βέβαια, ένα ερώτημα για το γεγονός πως απουσιάζει για ακόμη μία σεζόν από το ρόστερ ένας σέντερ με αθλητικά προσόντα, ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και έφεση στην άμυνα, αλλά αυτό είναι ένα ρίσκο που θέλησε να πάρει ξανά ο Ντέιβιντ Μπλατ. Λέτε να του βγει φέτος; Αυτό θα φανεί στη πράξη.