Οι προσεγμένες κινήσεις του Μπλατ και η διάκριση στη Euroleague

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ψάχνει να έχει την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση της «ερυθρόλευκης» νοοτροπίας με Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ, αλλά και επιθετικό ταλέντο.

Οι προσεγμένες κινήσεις του Μπλατ και η διάκριση στη Euroleague

Μέρα με τη μέρα ο Ολυμπιακός και ο Ντέιβιντ Μπλατ «χτίζουν» με τις μεταγραφές - που μοιάζουν προσεγμένες - τη νέα ομάδα, η οποία θα διεκδικήσει διάκριση στην Ευρωλίγκα και θα έχει τον απαιτούμενο ενθουσιασμό, ώστε να κάνει και αγωνιστικές υπερβάσεις, απέναντι σε πιο ισχυρά ρόστερ, με μεγαλύτερα μπάτζετ.

Αυτό που βλέπει κανείς είναι ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού ψάχνει να έχει την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση της «ερυθρόλευκης» νοοτροπίας με Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ (εφόσον τελικά δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη μεταγραφής του, κάτι που φαίνεται τούτη τη στιγμή ότι δεν έχει πια τόσες πιθανότητες) αλλά και επιθετικό ταλέντο. Δηλαδή το εύκολο καλάθι από μακρινή ή μέση απόσταση, κάτι που ξεκάθαρα έλειψε στην περσινή σεζόν. Και οι νέοι παίκτες που έχουν έρθει εγγυώνται ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Μπορεί να έχει ενέργεια

Όπως και ότι η τριάδα των ψηλών (με την προσθήκη του Ρούμπιτ και του Χαπ) θα έχει την ευχέρεια να βοηθάει στο σκοράρισμα, πέραν των άλλων που θα πρέπει να κάνει στο γήπεδο. Η άμυνα είναι ένα θέμα που θα κληθεί να δουλέψει καλά ο Μπλατ μαζί με τους παίκτες του στην προετοιμασία, αλλά αυτή η ομάδα που δημιουργείται δείχνει ότι μπορεί να έχει ενέργεια τόσο όταν επιτίθεται όσο και όταν αμύνεται. Κι εδώ που τα λέμε οι αποχωρήσεις από το περσινό ρόστερ (Μάντζαρης, Γουίλιαμς-Γκος, Λε Ντέι, Μπόγρης) δεν ήταν από εκείνες που προκαλούν κάποια αναστάτωση.

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Mε άλλο όνομα στην Α2 και έδρα το βοηθητικό του ΣΕΦ»

Για το ζήτημα της συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις υπάρχει ακόμη χρόνος, ώστε να πρυτανεύσει η λογική και να βρεθεί ο τρόπος ο Ολυμπιακός να είναι μέσα στο πρωτάθλημα. Η νέα αθλητική ηγεσία θα πρέπει να έχει αυτό το ζήτημα ως πρωταρχικό στην ατζέντα της, πολύ πιο πάνω από τα… στέγαστρα του Παγκρήτιου ή τις άλλες υποθέσεις της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο Αυγενάκης, ο Μαυρωτάς και οι συνεργάτες τους

Όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια με τους φορείς του ελληνικού μπάσκετ (που αυτήν την εποχή έχουν μπερδευτεί με τα ΑΦΜ και όλες αυτές τις απίθανες ιστορίες, τις οποίες οι ίδιοι δημιούργησαν με τον τρόπο που διοικούν το άθλημα) θα πρέπει να απασχολήσουν πρωτίστως τους νέους αρμόδιους της αθλητικής ηγεσίας του τόπου. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να το πηγαίνει μέχρι τέλους, αλλά ο Αυγενάκης, ο Μαυρωτάς και οι συνεργάτες τους θα πρέπει να δουν το θέμα του ελληνικού μπάσκετ από την… αρχή. Και ΑΜΕΣΑ…

Στο μπάσκετ η διοίκηση του Παναθηναϊκού θέλει τον Ολυμπιακό στην Α2, μόνο που, ασχέτως απ’ όσα έχουν συμβεί με τις διαιτησίες, τις επιτροπές, τους Βασιλακόπουλους και τους συν αυτώ, ο Ολυμπιακός ποτέ δεν έπαψε να είναι ισχυρός και να γίνεται ακόμη πιο δυνατός, όπως περιγράψαμε στο ξεκίνημα. Εκεί όπου θέλει και κρίνει ο ίδιος ότι πρέπει να παίζει. Το σωστό όμως και για τους φίλους του Παναθηναϊκού είναι να έχουν αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό. Αφήστε τα υπόλοιπα που έχουν αναλυθεί κατά κόρον: ότι ευτελίζεται το πρωτάθλημα σε επίπεδο πρεστίζ, δυναμικής, οικονομικών, χορηγών, τηλεοπτικών και όλα αυτά.

Ο Παναθηναϊκός θέλει... Ολυμπιακό

Σκεφτείτε μόνο ότι ο φίλος του Παναθηναϊκού θέλει αντίπαλο στο πρωτάθλημα του μπάσκετ τον Ολυμπιακό. Όπως συμβαίνει αντιστρόφως και στο ποδόσφαιρο. Μπορεί οι συνθήκες να είναι διαφορετικές στα δύο αθλήματα. Για το ότι δηλαδή ο ΠΑΟ στο ποδόσφαιρο είναι στα κάτω του (ευθύνεται ο ίδιος γι’ αυτό) και για το ότι στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός βγαίνει ή τον βγάζουν από το πρωτάθλημα της Α1 (δεν ευθύνεται ο ίδιος).

Οι λόγοι δεν είναι οι ίδιοι, αλλά ο κόσμος των ομάδων θέλει ανταγωνισμό «αιωνίων» στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ κι όχι να ασχολείται ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο με τα τερτίπια με τους Βάτσιους και τους Τσαμούρηδες ή ο ΠΑΟ στο μπάσκετ με τα ΑΦΜ της Κύμης και του Χολαργού ή ποιοι θα ανεβοκατέβουν κατηγορία, έτσι ώστε να μην είναι σε αυτήν ο Ολυμπιακός.