Τέλος εποχής για Μάντζαρη στον Ολυμπιακό - Κοντά στην Ούνικς

Ύστερα από οκτώ χρόνια παρουσίας του στον Ολυμπιακό, ο Βαγγέλης Μάντζαρης αποχωρεί από το μεγάλο λιμάνι. Κοντά σε συμφωνία με την Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη. 

Τέλος εποχής για Μάντζαρη στον Ολυμπιακό - Κοντά στην Ούνικς

Τέλος εποχής για τον Βαγγέλη Μάντζαρη στον Ολυμπιακό! Ύστερα από οκτώ χρόνια παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι (2011-2019), ο 29χρονος πλέι-μέικερ θα αποτελέσει παρελθόν για τους Πειραιώτες. Ο Ντέιβιντ Μπλατ ενημέρωσε την διοίκηση πως ο παίκτης δεν βρίσκεται στα βασικά του πλάνα και του ξεκαθάρισαν να βρει άλλη ομάδα ώστε να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε κλειστό συμβόλαιο έως και το 2020, έχοντας δεχτεί μείωση στο συμβόλαιο του τόσο πέρσι, όσο και φέτος. Τέθηκε το ζήτημα αναπροσαρμογής του συμβολαίου του, με ενδεχόμενη (νέα) μείωση και επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά το σενάριο αυτό δεν προχώρησε. Ο παίκτης, λοιπόν, κοίταξε την αγορά για να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, με την Ούνικς Καζάν να του δείχνει "ζεστό" ενδιαφέρον.

Ο Έλληνας διεθνής πλέι-μέικερ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ούνικς Καζάν, στην οποία προπονητής είναι ο Δημήτρης Πρίφτης, και πλέον απομένει ο Ολυμπιακός να "σπάσει" το συμβόλαιο μαζί του, προσφέροντάς του την σχετική αποζημίωση. Η πρόταση των Ρώσων κάνει λόγο για διετές συμβόλαιο συνεργασίες, προσφέροντάς του και καλές αποδοχές.

Ενδεχομένως κάποιος να περίμενε να έμπαινε μπροστά η διοίκηση, στηρίζοντας ένα μέλος του βασικού κορμού της ομάδας, αλλά ύστερα από τρεις σερί σεζόν δίχως τίτλο, οι "συναισθηματισμοί" με τους πρωταγωνιστές των Φάιναλ Φορ πλέον δεν υπάρχουν. Οι Αγγελόπουλοι στηρίζουν σε απόλυτο βαθμό τα "θέλω" του Ντέιβιντ Μπλατ και το δείχνουν έμπρακτα.

Στα οκτώ χρόνια παρουσίας του στον Ολυμπιακό, ο Βαγγέλης Μάντζαρης κατέκτησε δύο φορές την EuroLeague (2012, 2013), τρεις το πρωτάθλημα στην Ελλάδα (2012, 2015, 2016), ενώ συμμετείχε με τους Πειραιώτες σε τέσσερα Φάιναλ Φορ (2012, 2013, 2015, 2017).