Τάιους: Αποθέωσε Σφαιρόπουλο και... Μπλατ

Ο Άλεξ Τάιους με δηλώσεις του «κάρφωσε» την Μακάμπι ενώ, εκφράστηκε με κολακευτικά σχόλια για τον πρώην προπονητή του Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Τάιους: Αποθέωσε Σφαιρόπουλο και... Μπλατ

Ο Άλεξ Τάιους θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ούνικς και σε δηλώσεις που έκανε σε ιστοσελίδα του Ισραήλ, υποστήριξε ότι η Μακάμπι, πρώην ομάδα του, δεν τον σεβάστηκε ενώ, μίλησε αποθεωτικά για τον Γιάννη Σφαίροπουλο.

Αναλυτικά ο Αμερικανός φόργουορντ μεταξύ άλλων είπε:

«Ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στο Ισραήλ, αλλά η Μακάμπι με απέφευγε και έπαιζε παιχνίδια. Η διοίκηση δεν έκανε αρκετά για να μείνω και δεν έδειξε να ενδιαφέρεται όταν γινόντουσαν οι διαπραγματεύσεις. Στο ξεκίνημα της σεζόν, κοντά στον Δεκέμβριο, ο μάνατζέρ μου με προσέγγισε και μου είπε ότι η Μακάμπι μου έχει κάνει μία πρόταση για επέκταση του συμβολαίου μου και ήμουν σίγουρος ότι ήμασταν κοντά σε συμφωνία. Ξαφνικά όμως μου πρότειναν μονοετές συμβόλαιο και δεν ανέφεραν χρήματα, λέγοντας ότι δεν ξέρουν τι θα γίνει με τον κανονισμό των ξένων στο πρωτάθλημα.

Ήξεραν από την αρχή τι ζητούσα. Όταν θες κάποιον, ξέρεις τι να κάνεις. Όταν έλαβα την πρόταση από την Ούνικς πήγα στην διοίκηση και τους έδωσα την ευκαιρία να ισοφαρίσουν την προσφορά και μου έδωσαν απλώς συγχαρητήρια, λέγοντας ότι βρήκα μία καλή πρόταση. Ήταν απόφασή τους. Δεν έκαναν αρκετά για να με κρατήσουν. Έδειξαν να μην ενδιαφέρονται. Ξέρω πώς λειτουργούν και όταν έρχεται η ώρα για τις διαπραγματεύσεις σκέφτονται μόνο την δουλειά, χωρίς συναίσθημα, για αυτό πολλοί παίκτες πάνε και έρχονται στην ομάδα και δεν υπάρχουν επιτυχίες.

Νομίζω ότι μετά την αλλαγή προπονητή η ομάδα άλλαξε εντελώς. Με τον Σφαιρόπουλο ήμασταν ομάδα επιπέδου playoffs στην EuroLeague. Δυστυχώς, ξεκινήσαμε αργά. Ο Σφαιρόπουλος άλλαξε την ομάδα, έφερε νέο επίπεδο ενέργειας, έβαλε αρχές, άλλαξε την τακτική. Με μερικές αλλαγές σίγουρα θα μπορέσει η ομάδα να μπει στα playoffs της EuroLeague την επόμενη σεζόν. Υπάρχουν τρεις προπονητές που είχαν την μεγαλύτερη επίδραση πάνω μου σε σχέση με άλλους. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ και ο Αταμάν, είναι καταπληκτικοί στο να δίνουν κίνητρο, είναι προπονητές των παικτών, ξέρουν πως να μιλάνε στους Αμερικανούς».