Οι Αγγελόπουλοι πρέπει να βγουν μπροστά

Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του Ολυμπιακού στηρίζουν με θέρμη την στάση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, αλλά αναμένουν από εκείνους να μιλήσουν για το μέλλον και τις εξελίξεις στην ομάδα, έχοντας προηγηθεί μία ζόρικη σεζόν. 

Οι Αγγελόπουλοι πρέπει να βγουν μπροστά

Ο Ολυμπιακός φέτος βίωσε την πιο δύσκολη και ζόρικη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του. Διαρροές στα αποδυτήρια που επηρέασαν την ομάδα εντός και εκτός παρκέ, τραυματισμοί σημαντικών παικτών, αλλά και αποχωρήσεις αθλητών μεσούσης της σεζόν. Στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, οι «ερυθρόλευκοι» στην Ευρωλίγκα έμειναν εκτός πλέι-οφς, ενώ παράλληλα προχώρησαν σε μία ψυχοφθόρα ρήξη με την Ομοσπονδία και την διαιτησία, με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν με υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία, αφού δεν κατέβηκαν να παίξουν σε δύο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η «ερυθρόλευκη» οικογένεια έχει κάθε δίκιο να «βράζει» με την λειτουργία της ΕΟΚ και την αλαζονική συμπεριφορά του Γιώργου Βασιλακόπουλου, τους σκοτεινούς χειρισμούς της ΚΕΔ και τη παθητική στάση του ΕΣΑΚΕ, όμως στη πράξη έχασαν όλες τις μάχες τους στα δικαστήρια, καθώς το ΑΣΕΑΔ απέρριψε όλες τις προσφυγές. Η περίπτωση της Αδριατικής Λίγκας μπήκε στο… συρτάρι και είναι άγνωστο το αν θα παραμείνει η ομάδα στην Α1 ή αν θα συμμετάσχει στην Α2.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Πειραιώτες σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, είναι πως το πρεστίζ τους πληγώθηκε και το προφίλ τους τσαλακώθηκε, ενώ ακολούθως ήρθε και ενημέρωση από το συνδικαλιστικό όργανο της Ευρωλίγκας, το οποίο ανέφερε πως θα πρέπει να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους μπασκετμπολίστες των «ερυθρολεύκων».

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των θεμάτων που εμφανίστηκαν, είναι να παρουσιάζονται συγκρατημένοι κάποιοι από τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους των Πειραιωτών (όπως ο Κώστας Σλούκας) ώστε να ρίξουν… άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι. Πριν λίγα χρόνια, ξένοι παίκτες ερχόντουσαν ακόμη και με λιγότερα χρήματα, νιώθοντας δέος στο να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα και να γίνουν μέλος μιας πρωτοκλασάτης ομάδας, η οποία έχει (ή τουλάχιστον είχε) τον τρόπο της (παίκτες, προπονητές, διοίκηση, βασικό κορμό παικτών) στο να διακρίνεται στην Ευρώπη, προσφέροντας σιγουριά και ασφάλεια σε όλους τους τομείς. Τώρα, αυτό δεν μπορεί κάποιος να το επικαλεστεί.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, οι οποίοι αναγέννησαν και δόξασαν το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, ξοδεύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ, επενδύοντας εύστοχα σε παίκτες και προπονητές, δημιουργώντας μία ομάδα που λατρεύτηκε από φίλους και εχθρούς, έχουν επιλέξει σε αυτή την κρίσιμη περίοδο την σιωπή. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, περιμένει από εκείνους να βγουν μπροστά, να μιλήσουν, να ενημερώσουν, να εμπνεύσουν και να πάρουν θέση για τα θέματα που έχουν απασχολήσει τον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα. Αυτό ακόμη δεν το έχουν κάνει.

Είναι όμως έτσι και ο τρόπος τους και εν μέρει είναι σεβαστός. Θυμόμαστε και το καλοκαίρι του 2011, όταν είχαν γνωστοποιήσει την πρόθεση τους να αποχωρήσουν από την ΚΑΕ, βγάζοντας σχετική ανακοίνωση. Στη πράξη, ποτέ δεν έφυγαν, ούτε και ενημέρωσαν πως παραμένουν, με τους «ερυθρόλευκους» να ρίχνουν τους τόνους, επισημαίνοντας πως η νέα σεζόν θα ξεκινήσει με ένα χαμηλό μπάτζετ, δημιουργώντας μία νεανική ομάδα γύρω από τον Βασίλη Σπανούλη.

Η τύχη, η συγκυρία, η ευλογία, ο ηγετικός χαρακτήρας του Λαρισαίου γκαρντ, ο συμπαραστάτης Γιώργος Πρίντεζης, η ποιότητα του γηγενή κορμού πάνω στον οποίο βασίστηκε το εγχείρημα, οι εύστοχες επιλογές στους ξένους, η παρουσία του Ντούσαν Ίβκοβιτς, «το πιο βαθύ σκοτάδι που είναι πριν την χαραυγή», όπως είχε σχολιάσει εύστοχα ο Γιώργος Αγγελόπουλος, έφεραν τους Πειραιώτες να κατακτήσουν την κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη ύστερα από 15 χρόνια, βιώνοντας μία ονειρική και παραμυθένια σεζόν. Τα αποδυτήρια, η ομάδα, η διοίκηση, εξέπεμπε υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Τώρα, όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά και το τοπίο είναι περισσότερο ομιχλώδες. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους (έχοντας όμως υποστεί φθορά σε όλα τα επίπεδα), η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων τους είναι στο πλευρό της διοίκησης (κάτι που το έδειξαν πανηγυρικά με το "μέχρι τέλους"), αλλά τα ερωτηματικά είναι αρκετά για την επόμενη μέρα, όπως και ο προβληματισμός είναι έντονος για τα θέματα που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Υπάρχουν αρκετά ερωτήματα και ο κόσμος περιμένει απαντήσεις. Για αυτόν τον λόγο αναμένουν από τους Αγγελόπουλους να πάρουν θέση, εξηγώντας το πλάνο τους, αλλά και το μέλλον της ΚΑΕ Ολυμπιακός, διότι το φετινό καλοκαίρι είναι ακόμη πιο κρίσιμο και δύσκολο, σε σχέση με εκείνο του 2011.