Σλούκας: «Είμαι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη»

Ο Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε στο Καμπ που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, στην απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε, μίλησε για την Εθνική, αλλά και για το αγωνιστικό του επίπεδο.

Σλούκας: «Είμαι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη»

Στην εφημερίδα «Κόσμος των Σπορ» παραχώρησε συνέντευξη ο Κώστας Σλούκας. Ο 29χρονος διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε στο Καμπ που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην απόφαση του να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Φενέρμπαχτσε. Παράλληλα, μίλησε για την Εθνική, αλλά και για το αγωνιστικό του επίπεδο.

Αναλυτικά:

Για την ανανέωση του συμβολαίου του με την Φενέρμπαχτσε: «Ξεκάθαρα ήταν η καλύτερη επιλογή. Οι βασικοί λόγοι ήταν δύο, ο ένας ήταν ο προπονητής που θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και το δεύτερο ήταν το οικογενειακό κλίμα που είναι το καλύτερο για έναν επαγγελματία αθλητή. Φυσικά ο κόσμος είναι φανταστικός. Έχω υποφέρει πολλά χρόνια εκεί, ειδικά τον πρώτο χρόνο, και είμαι πολύ ευχαριστημένος πολύ χαρούμενος που συνεχίζω στην οικογένεια της Φενέρμπαχτσε για τρία χρόνια».

Για τις προτάσεις που έγιναν προς το πρόσωπό του: «Έχω δουλέψει πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά το απολαμβάνω και χαίρομαι για τη θέση που βρίσκομαι. Είμαι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, μπορώ να το πω πλέον. Και συνεχίζω να δουλεύω γιατί είμαι διψασμένος για ακόμα περισσότερους τίτλους».

Για την φετινή σεζόν της Φενέρμπαχτσε: «Ξεκάθαρα η χρονιά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη. Μέχρι τον Απρίλιο η ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά έκανε την καλύτερη πορεία όλων των εποχών στη νέα Euroleague. Οι τραυματισμοί ήταν πάρα πολλοί και μας έβγαλαν εκτός στόχων. Παρ’ όλα αυτά παλέψαμε και δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Θεωρώ ότι είχαμε περισσότερες αποτυχίες από επιτυχίες. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Για την Εθνική ομάδα: «Πάντα ξεκινάμε με τις καλύτερες και πιο θετικές σκέψεις. Πάντα τα ίδια λέμε και πάντα αποτυγχάνουμε τα τελευταία χρόνια. Φέτος έχουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο και οι προσδοκίες είναι υψηλές. Φυσικά πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ για να βρούμε τη χημεία. Το υλικό είναι πάρα πολύ καλό και πιστεύω ότι φέτος θα κάνουμε κάτι καλό».

Για το αν είναι ευκαιρία να κατακτήσει η Εθνική ένα μετάλλιο: «Το σημαντικό είναι να μπούμε στην οκτάδα. Από εκεί και πέρα τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και όλα μπορούν να γίνουν. Από άποψη υλικό η ομάδα μας είναι από τις καλύτερες».

Για το αν είναι απωθημένο ένα μετάλλιο με την Εθνική Ανδρών: «Ξεκάθαρα είναι κάτι που μου λείπει από το παλμαρέ μου. Τα έχω όλα. Λείπει ένα μετάλλιο με την Εθνική και θέλω να πιστεύω πως φέτος θα κάνουμε κάτι καλό».