Ολυμπιακός: Οι λόγοι που ο Μπλατ επέλεξε τον Πάντερ

Το Fosonline.gr παρουσιάζει το αγωνιστικό προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος των «ερυθρόλευκων», Κέβιν Πάντερ. Ένας γκαρντ που μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο.

Ολυμπιακός: Οι λόγοι που ο Μπλατ επέλεξε τον Πάντερ

O Oλυμπιακός πραγματοποίησε την πρώτη του μεταγραφική κίνηση, με την απόκτηση του 26χρονου (25/6/1993) Αμερικανού γκαρντ, Κέβιν Πάντερ. Ουσιαστικά, ο παίκτης έρχεται για να αντικαταστήσει στη θέση «2» τον (αποχωρήσαντα) Γιάνις Στρέλνιεκς, καλύπτοντας το πόστο μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη (θέμα χρόνου η ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό). Ένας «κοντός» που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, καθώς στο παρελθόν αγωνίστηκε τόσο στο Λαύριο (2016-17), όσο και στην ΑΕΚ (2018), κατακτώντας με την «Ένωση» το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ, κερδίζοντας μάλιστα και το βραβείο του MVP του Φάιναλ Φορ.

Ο Πάντερ μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο

Ας αναλύσουμε όμως τους λόγους που ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη κίνηση. Ο Αμερικανός κόουτς ήθελε στο «2» έναν γκαρντ με έφεση στο σκορ και με ικανότητα στο σουτ. Και ο Κέβιν Πάντερ διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι εξαιρετικός στο «ένας εναντίον ενός» και θα επιδιώξει να σκοράρει με διεισδύσεις μέσα στη ρακέτα, δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Έχει στο ρεπορτόριο του να σηκώνεται και να σουτάρει από μέση απόσταση, διαθέτει αξιόπιστο περιφερειακό σουτ και μπορεί να εκτελέσει μετά από σκριν. Δεν θέλει αποκλειστικά τη μπάλα στα χέρια του για να σκοράρει. Είναι μαθημένος να περιμένει και την δημιουργία συμπαίκτη του για να σουτάρει. Ένας γκαρντ που έχει την ικανότητα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει και να εκτελέσει μετά από ντρίμπλα.

Παράλληλα, είναι ένας παίκτης με αυτοπεποίθηση, με αγωνιστικό θράσος, που πιστεύει στον εαυτό του και δεν θα διστάσει να πάρει πάνω του το κρίσιμο σουτ, όταν η μπάλα θα «καίει». Έχει βάλει αρκετά νικητήρια σουτ στη καριέρα του. Όταν βρει ρυθμό γίνεται… δολοφόνος. Δεν είναι τυχαίος παίκτης, όπως δεν είναι και τυχαίο το γεγονός, πως οι δύο τελευταίες ομάδες (ΑΕΚ, Μπολόνια) που κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ, είχαν εκείνον πρωταγωνιστή. Δεν θα εκβιάσει προσπάθειες και δεν χρειάζεται πολλές μπάλες στα χέρια του, ώστε να παρουσιαστεί αποτελεσματικός και εύστοχος. Είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή και βρίσκει γρήγορα ρυθμό, είτε ξεκινά στη βασική πεντάδα, είτε έρχεται από τον πάγκο. Όλα αυτά είναι στοιχεία στο παιχνίδι του που κέρδισαν τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος αποφάσισε να τον εμπιστευτεί, με τους Πειραιώτες να κλείνουν διετές συμβόλαιο με τον αθλητή.

Χαρακτήρας: Σοβαρός, πειθαρχημένος, ταπεινός

Παράλληλα, πέρα από το αγωνιστικό του προφίλ, οι «ερυθρόλευκοι» συνέλεξαν πληροφορίες και για τον χαρακτήρα του Κέβιν Πάντερ. Όσοι τον γνωρίζουν και συνεργάστηκαν μαζί του, έχουν να λένε πως πρόκειται για έναν σοβαρό, πειθαρχημένο και αφοσιωμένο στο πλάνο του προπονητή παίκτη. Όσο θρασύς είναι μέσα στο παρκέ, τόσο σεμνός και ταπεινός είναι εκτός αγωνιστικού χώρου, χωρίς ποτέ του να έχει δημιουργήσει προβλήματα στα αποδυτήρια.

Αδυναμίες: Πάσα και άμυνα

Ποιες είναι όμως οι αδυναμίες του; Δεν έχει ιδιαίτερη έφεση στο να δημιουργήσει, να πασάρει και να παίξει πικ-εν-ρολ. Θα λέγαμε πως είναι αποκλειστικά «2άρι». Δεν μπορεί να παίξει με μεγάλη ικανότητα στον «άσο», δεν έχει το ένστικτο του πλέι-μέικερ, αλλά του σκόρερ. Είναι… ελαφρύς στα ανασταλτικά του καθήκοντα και ορισμένες φορές έχει πρόβλημα τόσο στην ατομική άμυνα, όσο και στην ομαδική. Επίσης, μπορεί να διέπρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ, αλλά στην Ευρωλίγκα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του. Δεν έχει εμπειρία σε αυτό το επίπεδο (και εδώ του δίνεται κίνητρο), αλλά το γεγονός πως πρωταγωνίστησε στο Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνει πως έχει τα φόντα να ξεχωρίσει και στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.