Η χρονική στιγμή δεν ευνόησε την επιστροφή του Σλούκα στον Ολυμπιακό

Η σωστή προσέγγιση του Ολυμπιακού στον Κώστα Σλούκα, οι σκέψεις του 29χρονου γκαρντ και η ευκαιρία που χάθηκε για τον διάδοχο του Βασίλη Σπανούλη. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Η χρονική στιγμή δεν ευνόησε την επιστροφή του Σλούκα στον Ολυμπιακό

Είναι γεγονός πως ο Κώστας Σλούκας είχε στο μυαλό του το ενδεχόμενο επιστροφής στον Ολυμπιακό εδώ και μήνες. Αρκετοί ενέπλεκαν και τον Παναθηναϊκό στο «παιχνίδι», αλλά στο μυαλό του για τον γυρισμό στην Ελλάδα, υπήρχε μόνο η ομάδα του Πειραιά. Άλλωστε, υπάρχει ένα συναισθηματικό «δέσιμο» με τους «ερυθρόλευκους. Έπαιξε για 7 χρόνια μπάσκετ στο μεγάλο λιμάνι, εδώ κατέκτησε τίτλους και συμμετείχε σε Φάιναλ Φορ, εδώ είναι οι φίλοι και συμπαίκτες του, με τους οποίους διατηρεί στενές σχέσεις. Εδώ «μεγάλωσε» και εξελίχθηκε σαν μπασκετμπολίστας.

Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε ένα «φλερτ» και το καλοκαίρι του 2017 (νωρίτερα Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε είχαν παίξει τελικό Ευρωλίγκας στη Κωνσταντινούπολη), με την πλευρά του Κώστα Σλούκα μάλιστα να προσεγγίζει τους Πειραιώτες, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν παρουσιάστηκαν «ζεστοί». Βλέπετε, στο μεγάλο λιμάνι του το κράταγαν… μανιάτικο για τον τρόπο που αποχώρησε, αντιμετώπισαν το γεγονός με ψυχρότητα και οι συζητήσεις δεν προχώρησαν.

Φέτος, όμως, είναι γεγονός πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός προσέγγισε με τον σωστό τρόπο τον Κώστα Σλούκα. Του μίλησε στη… καρδιά του, αναγνώρισε την αξία του, του έδειξε τον σεβασμό της προς εκείνον και του φανέρωσε έμπρακτα την μεγάλη της επιθυμία για να τον επαναφέρει στο ρόστερ της. Έκανε ό,τι έπρεπε. Οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» του ξεκαθάρισαν πως τον βλέπουν ως τον επόμενο ηγέτη της ομάδας τους, ως τον «νέο Σπανούλη» τους, τονίζοντάς του πως ο σχεδιασμός της ομάδας θα γίνει γύρω από εκείνον. Παράλληλα, από οικονομικής πλευράς, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, έκαναν την δική τους υπέρβαση. Σχεδόν 5.500.000 ευρώ για τρία χρόνια, τα οποία με την δυσβάσταχτη εφορία στην Ελλάδα αγγίζουν τα 11.000.000. Και από πλευράς δυναμικής του ρόστερ, οι «ερυθρόλευκοι» του επεσήμαναν πως η ομάδα θα παρουσιαστεί του χρόνου ανταγωνιστική, έχοντας υψηλές φιλοδοξίες.

Aν αυτή η (σωστή) προσέγγιση είχε γίνει το καλοκαίρι του 2017, τότε θεωρούμε δεδομένο πως ο Κώστας Σλούκας θα είχε επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Τώρα, όμως, δεν ήταν καλή η χρονική στιγμή, αλλά και η συγκυρία. Βλέπετε, η σεζόν που πέρασε ήταν καταστροφική για τους Πειραιώτες. Όχι μόνο από αγωνιστικής πλευράς, αλλά και από θέμα πρεστίζ. Το προφίλ των Πειραιωτών πληγώθηκε. Η διαρροή του περίφημου ηχητικού, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, η αποχώρηση του Αξέλ Τουπάν, η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών της Ευρωλίγκας για τις οφειλές, συν την αγωνιστική πτώση της ομάδας (δεν μπήκε στα πλέι-οφς στην Ευρώη), έκαναν τον Κώστα Σλούκα να παρουσιάζεται συγκρατημένος στο να αφήσει τη Φενέρμπαχτσε και να έρθει στο μεγάλο λιμάνι. Αντικειμενικά, ο καθένας που θα ήταν στη θέση του θα παρουσιαζόταν προβληματισμένος.

Ζήτησε εγγυήσεις πως οι απολαβές του θα κυλήσουν με ομαλότητα, εξέφρασε τις απορίες του για το πώς θα στελεχωθεί το ρόστερ, αλλά στο τέλος δεν πείστηκε από αυτά που άκουσε από τους «ερυθρόλευκους», με αποτέλεσμα να επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε.

Mην αρχίσουμε όμως να... σταυρώνουμε τον Κώστα Σλούκα επειδή δεν ήρθε. Αξιοσέβαστη η πρόταση του Ολυμπιακού, σεβαστοί και (εν μέρει) λογικοί οι ενδοιασμοί του. Και στο μεγάλο λιμάνι, να ξέρετε, δεν του κρατούν κακία. Θεωρούν πως ο 29χρονος γκαρντ τους φέρθηκε τίμια και στάθηκε ειλικρινής. Ένιωσαν και οι ίδιοι την επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει, απλά, τώρα, δεν ήταν καλή η χρονική στιγμή.

Κρίμα, πάντως, που δεν προχώρησε η συγκεκριμένη κίνηση, γιατί ο Κώστας Σλούκας είχε όλα τα στοιχεία για να πάρει την... σκυτάλη από τον Βασίλη Σπανούλη, για τον Ολυμπιακό της νέας εποχής. Και τώρα; Οι Πειραιώτες χρειάζονται πάση-θυσία στο ρόστερ τους έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ, για να ηγηθεί της προσπάθειας. Αυτό είναι που επείγει!