Το Δικαστήριο της Ελβετίας δικαίωσε τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο

Μετά την Αθήνα και τον Παναμά, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δικαιώθηκαν από το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας, στην ενδοοικογενειακή διαμάχη που έχουν με τον πατέρα τους.

Το Δικαστήριο της Ελβετίας δικαίωσε τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας και του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου της πρωτεύουσας του Παναμά που δικαίωναν αναμφισβήτητα τους γιους του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στην ενδοοικογενειακή διαμάχη με τον πατέρα τους, τη σκυτάλη έλαβε μόλις πριν από λίγες ημέρες η Ελβετική Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι με την υπ’ αρ. 5213/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών είχε ήδη απορριφθεί η από 27 Ιουνίου 2017 αγωγή του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου σε βάρος των γιων του με αντικείμενο την ανάκληση δήθεν δωρεάς μετοχών της Παναμέζικης εταιρείας Grattan, της εταιρείας δηλαδή μέσω της οποίας η οικογένεια ελέγχει την Ελβετική επιχείρηση Ferrowohlen.

Δικαίωση Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου από δικαστήρια του Παναμά

Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του αρμόδιου Πρωτοβάθμιου Δικαστήριου της πρωτεύουσας του Παναμά, το οποίο με απόφαση που εξέδωσε στις 2 Μαΐου 2019 έκανε εξ ολοκλήρου δεκτή την αγωγή των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου και ακύρωσε τις ενέργειες με τις οποίες ο πατέρας τους Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε επιχειρήσει τον Μάιο του 2016 να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών τους στην Grattan.

Πλέον, με απόφαση που εξέδωσε στις 5 Ιουνίου 2019 το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας, ήτοι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, αντίστοιχο του ελληνικού Αρείου Πάγου, έκανε εξ ολοκλήρου δεκτή την αίτηση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί προγενέστερη απόφαση του Εμποροδικείου του Καντονιού του Ααργκάου, όπου και βρίσκεται η έδρα της Ferrowohlen.

Επισημαίνεται ότι με την απόφαση αυτή το τοπικό δικαστήριο είχε κρίνει, εσφαλμένα όπως αποδείχθηκε, ότι οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δεν εκπροσωπούν νόμιμα την Παναμέζικη εταιρεία τους Grattan, στο πλαίσιο αγωγής της τελευταίας κατά παράνομων αποφάσεων που φέρεται να είχε λάβει ο πατέρας τους ισχυριζόμενος ότι είναι αποκλειστικός μέτοχος της Ferrowohlen.

Πηγή: Πρώτο Θέμα