Κεμζούρα: «Σπανούλης-Πρίντεζης στάθηκαν ψύχραιμοι, ο Τουπάν όχι» (vid)

Ο Κεστούτις Κεμζούρα παραχώρησε συνέντευξη σε λιθουανικό σάιτ, όπου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σεζόν που βίωσε φέτος στον Ολυμπιακό. Σε video η συνέντευξη του.

Κεμζούρα: «Σπανούλης-Πρίντεζης στάθηκαν ψύχραιμοι, ο Τουπάν όχι» (vid)

Ο βοηθός συνεργάτη του Ντέιβιντ Μπλατ, Κεστούτις Κεμζούρα, παραχώρησε συνέντευξη σε λιθουανικό σάιτ. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σεζόν που έζησε στον Ολυμπιακό, αλλά και στο πώς αντιμετώπισαν οι παίκτες της ομάδας τις εξελίξεις.

Για την περίφημη αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ματς Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ: «Kατά τη γνώμη μου, ξεκινήσαμε τον αγώνα με λάθος τρόπο. Δεν παίξαμε όπως έπρεπε, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Όταν χάναμε με 15 πόντους διαφορά, πήγαμε στα αποδυτήρια και συζητήσαμε το πλάνο για να γυρίσουμε το ματς. Στη συνέχεια όμως, ενημερωθήκαμε πως δεν θα βγούμε να παίξουμε στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το ματς κόντρα στον Προμηθέα στο ΣΕΦ: «Τα εισιτήρια για την ημέρα του αγώνα είχαν πωληθεί, αλλά ήταν ακόμη άγνωστο για το αν θα διεξαγόταν το ματς (με τον Προμηθέα). Όμως, ξέραμε πως θα στηρίξουμε την απόφαση των προέδρων της ομάδας μας.Κάναμε προπονήσεις και υπήρχε ελπίδα, αλλά ψυχολογικά ήταν δύσκολο. Φαντάζομαι και για τους παίκτες και για εμάς τους προπονητές. Νιώσαμε ότι ίσως γινόταν κάποια ανατροπή και πως ενδεχομένως. Δεν θα ανασάνω, η απογοήτευση είναι τεράστια, όταν προετοιμάζεσαι, είναι ώρα να παλέψεις για τίτλους, αλλά δεν το κάνεις».

Για το πόσο επηρέασαν οι εξελίξεις τους παίκτες του Ολυμπιακού: «Τόσο ο Βασίλης Σπανούλης, όσο και ο Γιώργος Πρίντεζης, δεν πανικοβλήθηκαν. Αντιμετώπισαν τις εξελίξεις με ψυχραιμία. Είναι οι αρχηγοί της ομάδας. Βέβαια, δεν ήταν εύκολο για όλους να παραμείνουν ήρεμοι. O Aξέλ Τουπάν, για παράδειγμα, αποχώρησε, λίγο πριν το παιχνίδι (με τον Προμηθέα). Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κάποιον μία προσωπική απόφαση. Ειλικρινά, δεν ήταν εύκολο να μιλήσουμε για το θέμα διότι μάθαμε πολύ αργά για την αποχώρησή του και την επόμενη ημέρα έπρεπε να παίξουμε».