Ολυμπιακός: Η ομάδα της νέας σεζόν

Τα δεδομένα με τον Σλούκα στον Ολυμπιακό, η κίνηση για τον Χάντερ, η ενίσχυση στο "4" με τον Έβανς, η "μετάθεση" του Βεζένκοφ και οι παίκτες που βλέπουν την έξοδο. 

Ολυμπιακός: Η ομάδα της νέας σεζόν

Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα που κυκλοφορεί φέτος στην ευρωπαϊκή αγορά. Λογικό άλλωστε, καθώς έρχεται από την κορυφαία σεζόν της καριέρας του στην Ευρωλίγκα (11.8 πόντοι, 58% δίποντα, 44.9% τρίποντα, 93.4% βολές), 4.8 ασίστ), ενώ αναδείχθηκε και μέλος της κορυφαίας πεντάδας της διοργάνωσης. Μπορεί να μην κατέκτησε το τρόπαιο, αλλά οδήγησε την Φενέρμπαχτσε σε ένα ακόμη Φάιναλ Φορ, έχοντας πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο.

Ο 29χρονος γκαρντ ενημέρωσε την τουρκική ομάδα πως δεν θα ενεργοποιήσει την οψιόν επέκτασης στο υπάρχον συμβόλαιο του, τονίζοντας πως πλέον θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα. Από το να μείνει στη Φενέρ με μία καλύτερη συμφωνία έως το να αποχωρήσει. Το τουρκικό κλαμπ κάνει προσπάθεια να τον διατηρήσει στο ρόστερ του, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που όχι μόνο προσφέρει, αλλά είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής στο φίλαθλο κοινό της ομάδας. Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ, όμως, αυτή την στιγμή εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, αλλά και τις προτάσεις που έχει στα χέρια του.

Για τον Κώστα Σλούκα, πέρα από την Φενέρμπαχτσε που θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, έχει εκφράσει «ζεστό» ενδιαφέρον η Μπαρτσελόνα, η οποία φημολογείται πως είναι πρόθυμη να του δώσει έως και 2.000.000 ευρώ ετησίως! Παράλληλα, την περίπτωση του εξετάζει τόσο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όσο και η Ρεάλ, με τους Μαδριλένους, βέβαια, να δείχνουν πως αποσύρονται από την «μάχη», κοιτάζοντας άλλες περιπτώσεις. Kαι φυσικά υπάρχει η μεγάλη αποφασιστικότητα του Ολυμπιακού ώστε να επαναφέρει στον Πειραιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προσεγγίσει τον 29χρονο γκαρντ, του έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συνεργαστούν πάλι μαζί του, του έχουν επισημάνει πως τον βλέπουν ως τον επόμενο ηγέτη της ομάδας τους και από οικονομικής πλευράς δείχνουν πρόθυμοι να κάνουν την δική τους υπέρβαση. Ποια είναι αυτή; Με ένα τριετές συμβόλαιο που θα ξεπερνά ετησίως το 1.500.000 ευρώ.

Ο Κώστας Σλούκας, λοιπόν, έχει μπροστά του προτάσεις από πρωτοκλασάτα ευρωπαϊκά κλαμπ και καλείται να πάρει μία μεγάλη απόφαση, ίσως και πιο δύσκολη από εκείνη του 2015, όταν προτίμησε να κάνει το βήμα στο εξωτερικό και στη Φενέρμπαχτσε. Η… καρδιά του, πάντως, λέει Ολυμπιακός! Ο 29χρονος γκαρντ, ύστερα από τέσσερα πετυχημένα χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά και να ξαναγίνει συμπαίκτης με τους παλιούς φίλους του (Πρίντεζης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Μάντζαρης). Τον εξιτάρει να γίνει και πάλι μέλος αυτής της ομάδας, η οποία όχι μόνο εκτόξευσε την καριέρα του, αλλά και έζησε μαζί της ένδοξες στιγμές, διακρίσεις και τίτλους. Υπάρχει ένα συναισθηματικό δέσιμο και του αρέσει η ιδέα να γίνει ο μπροστάρης στην προσπάθεια των Πειραιωτών να επιστρέψουν στην ελίτ της Ευρώπης.

Για να επιστρέψει, όμως, θέλει και εγγυήσεις. Τον ρόλο του πρωταγωνιστή, ξέρει πως θα τον έχει, όπως και τον γοητεύει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας, όπως ο Ντέιβιντ Μπλατ. Θέλει όμως και εγγυήσεις. Ποιες είναι αυτές; Πως ο Ολυμπιακός στη νέα σεζόν θα παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και με ισχυρό ρόστερ (θέλει να ξέρει πως θα γίνουν ποιοτικές κινήσεις ενίσχυσης), έχοντας στόχο τη συμμετοχή στο Φάιναλ Φορ. Ήδη πάντως οι Πειραιώτες κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεύτερον, θέλει να ξέρει πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα στις πληρωμές. Σας έχουμε τονίσει πως στο μεγάλο λιμάνι έρχεται και με λιγότερα χρήματα από αυτά που μπορεί να βρει στο εξωτερικό, αλλά θέλει να είναι σίγουρος πως στις απολαβές του όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Οι Αγγελόπουλοι μέχρι στιγμής τον έχουν προσεγγίσει με σωστό τρόπο και δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να τον επαναφέρουν στο μεγάλο λιμάνι. Στο παιχνίδι, πάντως, έχουν μπει και οι πρώην συμπαίκτες του, οι οποίοι μιλάνε μαζί του, κάνοντας και εκείνοι την δική τους προσπάθεια ώστε να τον πείσουν να γυρίσει… σπίτι του.

Τρίβουν τα χέρια τους με Έβανς

O Oλυμπιακός είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον 32χρονο (24/10/1987) Αμερικανό πάουερ-φόργουορντ, Τζέρεμι Έβανς. Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα με την Νταρουσάφακα, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις (9.7 πόντοι, 65.1% δίποντα, 37.9% τρίποντα, 69% βολές, 5.9 ριμπάουντ). Κορυφαία του παρουσία εκείνη κόντρα στη Ρεάλ όταν έκανε νταμπλ-νταμπλ με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Θα αποτελέσει το «4άρι» πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη. Ένας δυναμικός φόργουορντ (2.06 ύψος), με αθλητικά προσόντα, ο οποίος διαθέτει έφεση στην επίθεση και καλό σουτ από την περιφέρεια. Δεν παίζει με πλάτη, αλλά κυρίως με πρόσωπο. Ένας ψηλός με ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη., o oποίος απολαμβάνει να τελειώνει τις φάσεις με εντυπωσιακά καρφώματα.

Προσφέρει ασφάλεια στα ριμπάουντ και βγάζει σκληράδα στην άμυνα. Στο μεγάλο λιμάνι κινήθηκαν γρήγορα για την απόκτηση του, υπάρχει αισιοδοξία για την υπόθεση του και στον Πειραιά… τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση. Ο λόγος; Εκτιμούν πως αν οι δύο πλευρές δώσουν στο τέλος τα χέρια, τότε ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί στο «4» με έναν παίκτη που θα δώσει ενέργεια και αθλητικότητα, στοιχεία που έλειψαν πέρσι από την «ερυθρόλευκη» φροντ-λάιν.

Βλέπουν την… έξοδο ΛεΝτέι, Αγραβάνης, Μπόγρης

Παίκτες έρχονται σιγά-σιγά στον Ολυμπιακό, καθώς πέρα από τον Τζέρεμι Έβανς, υπάρχει η συμφωνία και με τον Αντώνη Κόνιαρη. Κάποιοι, όμως, θα πρέπει και να αποχωρήσουν από το ρόστερ. Το «διαζύγιο» με τους Γιάνις Στρέλνιεκς και Αξέλ Τουπάν είναι δεδομένο, αλλά υπάρχουν και άλλοι αθλητές οι οποίοι βλέπουν την έξοδο. Ο λόγος; Για τους Ζακ ΛεΝτέι, Δημήτρη Αγραβάνη και Γιώργο Μπόγρη. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά ο παίκτης δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις στον επιθυμητό βαθμό. Αποκτήθηκε για το «5», αν και στην πράξη ήταν «4», γεγονός που επηρέασε την λειτουργία της ομάδας, ενώ σε γενικές γραμμές δεν ικανοποίησε με την απόδοση του. Η αποχώρηση του θεωρείται δεδομένη, ειδικά αν απαντήσει θετικά ο Τζέρεμι Έβανς.

Τόσο ο Δημήτρης Αγραβάνης, όσο και ο Γιώργος Μπόγρης, έχουν συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως και το 2020. Οι Πειραιώτες, όμως, δεν πρόκειται να ενεργοποιήσουν την οψιόν ανανέωσης και θα τους αφήσουν ελεύθερους. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει έρθει σε… ρήξη με τον 25χρονο πάουερ-φόργουορντ, έχοντας αρκετά παράπονα από την νοοτροπία και την συμπεριφορά του. Όσον αφορά τον 30χρονο σέντερ, δεν τον εμπιστεύεται πλέον. Αυτό φάνηκε και στην πράξη τους τελευταίους μήνες, καθώς και στους δύο έδινε από ελάχιστο έως καθόλου χρόνο συμμετοχής. Δεν τους υπολόγιζε. Για τρίτο σέντερ, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση του Δημήτρη Κακλαμανάκη (25 ετών) του Λαυρίου.

Η περίπτωση Χάντερ και ο Βεζένκοφ στο «3»

Ασχέτως αν θα ολοκληρωθούν κάποιες κινήσεις για τον Ολυμπιακό, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το γεγονός πως η πειραϊκή ΚΑΕ μεταγραφικά βαδίζει στο σωστό δρόμο. Μένει ελεύθερος ο Κώστας Σλούκας; Τρέχει να… αρπάξει την ευκαιρία ώστε να τον επαναφέρει στην ομάδα. Αναζητεί αθλητικό «5άρι»; Κατέθεσε επίσημη πρόταση συνεργασίας σε έναν επίσης πρώην παίκτη των «ερυθρολεύκων», στον Οθέλο Χάντερ, ο οποίος τα πήγε περίφημα στη διετία του (2014-2016) στο μεγάλο λιμάνι. Κινήσεις σωστές και ορθολογικές που εξιτάρουν. Οι Πειραιώτες είναι πρόθυμοι να δώσουν και τα… ρέστα τους για να φέρουν πίσω τον Αμερικανό σέντερ, η υπόθεση δεν είναι εύκολη, αλλά το παλεύουν. Αν δεν ευδοκιμήσει η προσπάθεια, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις. Ζητούμενο να υπάρχει ένας ποιοτικός αθλητικός σέντερ πίσω από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Παράλληλα, στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, θα υπάρξουν και παίκτες που θα αλλάξουν ρόλο και θέση. Ο Σάσα Βεζένκοφ αναμένεται να μετατεθεί στο «3», κάνοντας ντουέτο στο συγκεκριμένο πόστο με τον Κώστα Παπανικολάου, ενώ αναμένεται να υπάρξει και έξτρα προσθήκη στη θέση του σμολ-φόργουορντ. Ήδη, προς το τέλος της σεζόν, ο Ντέιβιντ Μπλατ χρησιμοποιούσε αρκετά συχνά τον Βούλγαρο φόργουορντ στο «3». Θα πείτε υπάρχει και ο Γιάνις Τίμα; Όπως έχουμε πει, ετοιμάζεται ένα… βελούδινο διαζύγιο με τον Λετονό, ο οποίος ενδέχεται να συνεχίσει στη Χίμκι.

Όλα ανοιχτά με Γουίλιαμς-Γκος

Μόνο σίγουρη δεν θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος στον Ολυμπιακό. Ο Ντέιβιντ Μπλατ φέτος τον πίστεψε όσο κανέναν άλλον παίκτη του, τον στήριξε, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Αν φτάσει στα γραφεία τους πρόταση για τον παίκτη (τον θέλει η Ζαλγκίρις), οι Πειραιώτες δεν θα φέρουν αντίρρηση ώστε να τον παραχωρήσουν, ενώ ακόμη και αν δεν έρθει, θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να τον αποδεσμεύσουν. Ήδη στο μεγάλο λιμάνι κοιτάζουν και άλλες περιπτώσεις παικτών στα γκαρντ, πέρα από τον Κώστα Σλούκα. Στο ενδεχόμενο που επιστρέψει ο Έλληνας γκαρντ, υπάρχει η διάθεση να πλαισιωθεί με έναν υψηλού επιπέδου Αμερικανό κοντό, ενώ από πίσω υπάρχουν πάντα οι Σπανούλης, Μάντζαρης και Κόνιαρης.