Γιατί απομακρύνεται η Αδριατική Λίγκα από τον Ολυμπιακό

Οι αντιρρήσεις ορισμένων ομάδων και το... καλεντάρι απομακρύνουν τον Ολυμπιακό από την Αδριατική Λίγκα.

Γιατί απομακρύνεται η Αδριατική Λίγκα από τον Ολυμπιακό

Μετά από πολλές συζητήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες, φαίνεται πως η Αδριατική Λίγκα δεν τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης, άρα και της συμμετοχής του Ολυμπιακού στην ABA League.

O σκόπελος τον αντιρρήσεων κάποιων ομάδων, όπως π.χ. η Τσεντεβίτα για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα, δεν ξεπεράστηκε ποτέ, αφού και κατά τη Γενική Συνέλευση αρκετές ομάδες εξέφρασαν την επιφυλακτικότητά τους σχετικά με την ενσωμάτωση των ερυθρόλευκων. Άλλωστε, για να μπει ο Ολυμπιακός στη Λίγκα απαιτούνταν οι θετικές ψήφοι και των 12 ομάδων.

Επιπλέον, εντοπίζεται πρόβλημα και στο καλεντάρι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Συγκεκριμένα, αν ο Ολυμπιακός θα έμπαινε στην ABA League των 14 ομάδων, θα έπρεπε να γίνει αναπροσαρμογή στο πρόγραμμα όλων των εγχώριων πρωταθλημάτων της πρώην Γιουγκοσλαβίας, κάτι που είναι αδύνατο.

Κι αυτό γιατί η FIBA ​​έχει ζητήσει από όλες τις Λίγκες να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους μέχρι τις 12 Ιουνίου, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και των προ-Ολυμπιακών τουρνουά.

Το χρονοδιάγραμμα των Σέρβων κάνει λόγο για λήξη του πρωταθλήματός τους στις 12 Ιουνίου. Εφόσον το καλεντάρι της Λίγκας επεκταθεί και οι ομάδες από 12 γίνουν 14 το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η καταληκτική ημερομηνία θα πάει για αργότερα, γεγονός που δημιουργεί πονοκεφάλους.

Πώς υποδέχθηκε ο Ολυμπιακός τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Αδριατικής Λίγκας