Tα συμβόλαια του Ολυμπιακού 2019-20: Τα κλειστά, οι ελεύθεροι και το...διαζύγιο

Αυτά είναι τα δεδομένα με τα συμβόλαια των παικτών του Ολυμπιακού. Οι αθλητές που μένουν ελεύθεροι, εκείνοι που έχουν κλειστά και το... βελούδινο διαζύγιο. 

Tα συμβόλαια του Ολυμπιακού 2019-20: Τα κλειστά, οι ελεύθεροι και το...διαζύγιο

Δεν μένουν αρκετοί παίκτες ελεύθεροι φέτος το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Αυτοί είναι οι Bασίλης Σπανούλης και Γιάνις Στρέλνιεκς. Για τον Λετονό γκαρντ είναι δεδομένο πως θα αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι. Το… γυαλί μεταξύ των δύο πλευρών άλλωστε έχει ραγίσει, ειδικά ύστερα από τον τρόπο που χειρίστηκε τον τραυματισμό του ο παίκτης με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Όσον αφορά τον αρχηγό του Ολυμπιακού; Είναι σίγουρο πως ο «Θρύλος του Θρύλου» θα κληθεί σύντομα να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, καθώς κοινή επιθυμία είναι να κλείσει την καριέρα του με τα «ερυθρόλευκα». Προς το παρόν, συνεχίζει την αποθεραπεία του και η επιστροφή του στις προπονήσεις της ομάδας αναμένεται από τον Οκτώβρη και μετά.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους; Οι Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιώργος Μπόγρης και Σάσα Βεζένκοφ, έχουν συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως και το 2020. Έως τότε έχουν και οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ζακ ΛεΝτέι και Γιάνις Τίμα, οι οποίοι υπέγραψαν πέρσι κλειστά συμβόλαια με τους Πειραιώτες. Για τον Γιώργο Μπόγρη η παραμονή είναι αμφίβολη, καθώς δικαίωμα για οψιόν ανανέωσης έχει ο Ολυμπιακός και ο Ντέιβιντ Μπλατ το τελευταίο διάστημα δεν υπολόγιζε τον Έλληνα σέντερ. Να δούμε πως θα κυλήσει το θέμα και με τον Δημήτρη Αγραβάνη, καθώς ο Αμερικανός κόουτς έχει και ορισμένα παράπονα από εκείνον.

Με τον Λετονό φόργουορντ, βέβαια, υπάρχει η διάθεση για ένα «βελούδινο» διαζύγιο. Το «αγκάθι» είναι το μέγεθος του συμβολαίου του, καθώς έχει ετήσιο κασέ στις 800.000 ευρώ, αλλά αναμένεται να βρεθεί η «χρυσή» τομή. Δεδομένη θεωρείται η αποχώρηση του Αξέλ Τουπάν, ο οποίος στα… δύσκολα γύρισε από μόνος του την πλάτη στην ομάδα, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου υπέγραψε πέρσι συμβόλαιο έως και το 2021 με τους Πειραιώτες.