Αυτά είπαν Αγγελόπουλοι και Μπλατ για τη νέα σεζόν

Αγγελόπουλοι και Μπλατ έκαναν τον απολογισμό για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε,. Έκανε την αυτοκριτική του ο Αμερικανός κόουτς. Στόχος να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην ελίτ της Ευρώπης. 

Αυτά είπαν Αγγελόπουλοι και Μπλατ για τη νέα σεζόν

Όπως σας έχουμε αναφέρει, ο Ντέιβιντ Μπλατ θα συνεχίσει να είναι προπονητής του Ολυμπιακού και για την επόμενη σεζόν. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, άλλωστε, ποτέ δεν αλλάζουν εύκολα κόουτς, συνηθίζουν να εμπιστεύονται το τεχνικό τους επιτελείο και είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία 10 χρόνια, κανείς δεν αποχώρησε ύστερα από μία σεζόν στο μεγάλο λιμάνι. Παναγιώτης Γιαννάκης (2008-2010), Ντούσαν Ίβκοβιτς (2010-2012), Γιώργος Μπαρτζώκας (2012-2014) και Γιάννης Σφαιρόπουλος (2014-2018), όλοι τους έκατσαν τουλάχιστον δύο σεζόν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

O Μπλατ συνεχίζει στον Ολυμπιακό

Ο Αμερικανός τεχνικός υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι διετές συμβόλαιο με τους Πειραιώτες (με συνολικές αποδοχές που φτάνουν κοντά στο 1.700.000 δολάρια), αλλά υπήρχε φέτος η δυνατότητα οι δρόμοι τους να χωρίσουν, αν το αποφάσιζαν. Τελικά, όμως, τόσο οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, όσο και ο Ντέιβιντ Μπλατ, θέλουν να προχωρήσουν μαζί και στη νέα σεζόν, επαναφέροντας τον Ολυμπιακό στην ελίτ της Ευρώπης. Μεταξύ τους υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης, εκτίμησης και σεβασμού.

Αναμφίβολα, η σεζόν που ολοκληρώθηκε για τους Πειραιώτες ήταν ψυχοφθόρα, δύσκολη και χαρακτηρίζεται αποτυχημένη. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν για τρίτη σερί σεζόν δίχως τίτλο, έμειναν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μακριά από τα Φάιναλ Φορ, μένοντας παράλληλα και εκτός από τα πλέι-οφς της Ευρωλίγκας. Σίγουρα υπήρξαν και ατυχίες, τραυματισμοί, θέματα στα αποδυτήρια, μία ανησυχία για τις οφειλές και όλα αυτά ήταν λογικό να επηρεάσουν εντός και εκτός παρκέ τους πρωταγωνιστές.

Τα λάθη του Μπλατ

Πέρα από όλα αυτά, όμως, έγιναν και λάθη. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ένας σπουδαίος και καταξιωμένος προπονητής, εγνωσμένης αξίας, προσπάθησε να ανανεώσει και να εκσυγχρονίσει το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», αλλά δοκίμασε και ορισμένα πράγματα στον Ολυμπιακό που δεν του βγήκαν. Αποτέλεσμα; Η ομάδα έδειχνε εξαιρετικά δείγματα γραφής έως και τον Γενάρη, από τον Φεβρουάριο μετά, οι Πειραιώτες υπέστησαν μία ανεπανάληπτη αγωνιστική καθίζηση, μένοντας στο τέλος εκτός στόχων.

Ποια όμως ήταν ορισμένα από τα λάθη του; Δοκίμασε να προχωρήσει δίχως να έχει έναν καθαρόαιμο αθλητικό σέντερ στην «ερυθρόλευκη» φροντ-λάιν του. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έκανε… μόδα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ αυτούς τους σέντερ, έχοντας συνεργαστεί με επιτυχία με τους Χάινς, Ντόρσεϊ, Ντάνστον, Χάντερ και Μπιρτς, αλλά φέτος δεν είχε ούτε έναν. Ο Ζακ ΛεΝτέι ήταν περισσότερο «4άρι» από «5άρι» και για αυτό τον λόγο δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις απαιτήσεις. Και η ομάδα στη πράξη… πλήρωσε αυτό το κενό. Στην επίθεση μπορεί να είχε πλειάδα κινήσεων ώστε να τελειώσει τις φάσεις, αλλά στην άμυνα ήταν ευάλωτος και δεν ήταν σε θέση να προσφέρει ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Το "κυκλοφοριακό" στο "3" και η εμπιστοσύνη στον Γκος

Παράλληλα, ο Ντέιβιντ Μπλατ δημιούργησε ένα ρόστερ έχοντας τρία «3άρια», όπως τους Κώστα Παπανικολάου, Γιάνις Τίμα και Αξέλ Τουπάν, με αποτέλεσμα να επικρατήσει… κυκλοφοριακό στη θέση, με τον Λετονό φόργουορντ, παράλληλα, να εξελίσσεται σε απογοήτευση και να παραχωρείται δανεικός στη Χίμκι. Όσον αφορά τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος; Ο Αμερικανός τεχνικός τον πίστεψε όσο κανέναν άλλον, του έδωσε πολλές ευκαιρίες, αλλά στη πορεία δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω, ούτε και να αναλάβει με επιτυχία τον ρόλο του ηγέτη. Στη πορεία, ο Ολυμπιακός που είχε σαν στόχο να ξεπερνά στην επίθεση τους 80 πόντους, ζοριζόταν ακόμη και να ξεπεράσει τους 65, εμφανίζοντας αδυναμίες τόσο στην άμυνα, όσο και στο περιφερειακό σουτ.

O Ντέιβιντ Μπλατ, πάντως, έχει κάνει την αυτοκριτική του. Δεν στέκεται μόνο στις δικαιολογίες περί τραυματισμών και κακών συγκυριών. Ξέρει τα λάθη του, αντιλαμβάνεται πως τα περισσότερα ρίσκα που πήρε δεν του βγήκαν και την επόμενη σεζόν, γνωρίζοντας καλύτερα πράγματα και καταστάσεις στην ομάδα του, θα επιδιώξει να διαμορφώσει το ρόστερ με περισσότερο εύστοχες κινήσεις. Εύλογα, βέβαια, θα σχολιάσει κάποιος, πως ο Αμερικανός τεχνικός κινήθηκε με τα χρήματα που είχε στη διάθεση του. Καμία αντίρρηση πάνω σε αυτό.

Το ραντεβού Αγγελόπουλων με Μπλατ

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, λοιπόν, συναντήθηκαν με τον Ντέιβιντ Μπλατ, συζητώντας για αρκετή ώρα τόσο το μέλλον της ομάδας τους ενόψει της ερχόμενης σεζόν, όσο και για τα όσα συνέβησαν στην αγωνιστική χρονιά που πέρασε. Μία κουβέντα που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών. Έγινε, λοιπόν, ο απολογισμός, αναλύθηκαν τα λάθη και συζητήθηκε τόσο η διαμόρφωση του νέου ρόστερ, όσο και το πώς θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στην ελίτ της Ευρώπης. Παράλληλα, οι δύο πλευρές κουβέντιασαν και για το πώς έχει η κατάσταση με τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς το πιθανότερο σενάριο για τη νέα σεζόν, θα βρει τους Πειραιώτες να παίζουν με την πρώτη τους ομάδα μόνο στην Ευρωλίγκα, ενώ η δεύτερη (με Νέους και Εφήβους) θα συμμετέχει στην Α2.

Παράλληλα, ο Αμερικανός τεχνικός κατέθεσε τις προτάσεις του, τόσο για τους παίκτες που δεν χρειάζεται να παραμείνουν στην ομάδα, όσο και για τα χαρακτηριστικά των αθλητών που θέλει για την ενίσχυση του ρόστερ της επόμενης σεζόν. Ζητούμενο να γίνουν οι καλύτερες δυνατές προσθαφαιρέσεις, η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου, αλλά και να έρθουν παίκτες που θα μπορέσουν να κάνουν την διαφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η διάθεση από τους προέδρους να δώσουν το κάτι παραπάνω, κάνοντας την δική τους υπέρβαση, για την δημιουργία ενός περισσότερο ανταγωνιστικού συνόλου που θα έχει στόχο να διεκδικήσει την συμμετοχή του στο επόμενο Φάιναλ Φορ. Ο μεγάλος στόχος; Αυτός δεν είναι άλλος, από την επιστροφή του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό. Ένας παίκτης με παρελθόν και προσφορά στους «ερυθρόλευκους», τον οποίο άπαντες στο μεγάλο λιμάνι βλέπουν ως τον διάδοχο του Βασίλη Σπανούλη.