Οι τρεις προβληματισμοί των ομάδων της Αδριατικής για τον Ολυμπιακό

Ιστοσελίδα της Σερβίας αναφέρεται στις ανησυχίες των ομάδων της Αδριατικής Λίγκας για το ενδεχόμενο εισόδου του Ολυμπιακού.

Οι τρεις προβληματισμοί των ομάδων της Αδριατικής για τον Ολυμπιακό

Το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο των μελών της ABA League που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, καθώς εκεί αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ άλλων και το «φλέγον» θέμα της πιθανής εισόδου των Πειραιωτών στη Λίγκα.

Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται αποφασισμένοι να επιδιώξουν τη συμμετοχή τους στο επόμενο πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας, εντούτοις κάποιες από τις ομάδες που μετέχουν ήδη δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους στο ενδεχόμενο εισόδου του Ολυμπιακού.

Η σερβική ιστοσελίδα Novosti.rs ανέλυσε αυτό ακριβώς το ζήτημα, κάνοντας αναφορά σε τρεις συγκεκριμένες ανησυχίες των ομάδων της Αδριατικής, οι οποίες έχουν να κάνουν με τις επιπτώσεις που θα έχει στο πρωτάθλημα η πιθανή προσθήκη των Πειραιωτών.

Αναλυτικά τα τρία σημεία του κειμένου:

«1. Το πιο δύσκολο ζήτημα είναι το καλεντάρι της νέας σεζόν. Η συμμετοχή του Ελληνικού γίγαντα θα οδηγήσει στην επέκταση της Αδριατικής Λίγκας από τις 12 ομάδες στις 14, κάτι που σημαίνει αύξηση των αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας από 22 σε 26. Την ίδια στιγμή, οι 18 ομάδες της Ευρωλίγκας θα πρέπει να δώσουν 34 αγώνες αντί για 30. Εάν ο Ολυμπιακός και ο Ερυθρός Αστέρας καταφέρουν να βρεθούν στα playoffs, τότε τα playoffs της Αδριατικής Λίγκας θα πρέπει να μεταφερθούν σε ημερομηνίες που έχουν οριστεί για τα playoffs των εγχώριων πρωταθλημάτων. Σε αυτό δεν υπολογίζεται καν το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στο Final 4. Εν ολίγοις, η δημιουργία για το καλεντάρι μοιάζει με απίθανη αποστολή, εκτός και αν οι σύλλογοι δεν διεκδικήσουν τον τίτλο στα πρωταθλήματα τους. Και αυτό δεν είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο.

2. Το επόμενο ζήτημα αφορά το οικονομικό κομμάτι, αφού η προσθήκη τεσσάρων αγωνιστικών στην Αδριατική Λίγκα σημαίνει αυτομάτως τη διεξαγωγή πολλών επιπλέον αγώνων, κάτι που θα εκτίνασσε το κόστος, ειδικά της διαμονής στην Αθήνα. Η χαμηλότερη εκτίμηση κάνει λόγο για επιπλέον 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ με ακριβείς υπολογισμούς το συγκεκριμένο ποσό θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερο. Λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κατάσταση στην Αδριατική Λίγκα, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να καλύψει το οικονομικό βάρος από τη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

3. Τέλος, υπάρχει ένα ζήτημα αναφορικά με την προσέγγιση που θα είχε ο Ολυμπιακός σε κάποια παιχνίδια της Αδριατικής Λίγκας, πριν από σημαντικές αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας. Για έναν σύλλογο με εγγυημένη θέση στην Ευρωλίγκα, ο τίτλος της Αδριατικής δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα, επομένως είναι πολύ εύκολο να φανταστεί κανείς πως οι αναπληρωματικοί παίκτες θα καλύψουν κάποιους αγώνες. Επιπλέον, η Αδριατική Λίγκα, η οποία δέχθηκε ισχυρούς κλυδωνισμούς λόγω των γεγονότων στους τελικούς ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Μπούντουτσνοστ, θα υποδεχόταν μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ στις εθνικές λίγκες, με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού».