Ο Βασιλακόπουλος στην κορυφή της «λίστας μίσους» των Ολυμπιακών

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ είναι ο πιο μισητός παράγοντας, εκτός Παναθηναϊκού, όλων των εποχών για τους Ολυμπιακούς. Ιδού η λίστα με την πιο μισητή εξάδα στην ιστορία.

Ο Βασιλακόπουλος στην κορυφή της «λίστας μίσους» των Ολυμπιακών

Όταν γράφω, θέλω να γράφω την πραγματικότητα, χωρίς ωραιοποιήσεις. Είναι λοιπόν η προσωπική μου κρίση αλλά και γνώση από το ρεπορτάζ σε πολύ κόσμο, ότι όταν φύγει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πάρα πολλοί φανατικοί Ολυμπιακοί δεν θα πουν «μεγάλη απώλεια». Σκληρό και κυνικό; Αυτή είναι η κατάσταση.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι για τους βαμμένους Ολυμπιακούς ο πιο μισητός παράγοντας εκτός επίσημης θέσης στον Παναθηναϊκό, σε όλη την ιστορία! Προσωπική μου κρίση αυτή, αλλά και μέσα από το ρεπορτάζ σε βαμμένους Ολυμπιακούς εντός και εκτός Ολυμπιακού.

Δέδες, Τριβέλλας, Βασιλακόπουλος...

Έχοντας ασχοληθεί με τα ιστορικά, ξέρω τι γράφω. Μισητοί παράγοντες εκτός Παναθηναϊκού ήταν ο Δέδες και ο Τριβέλλας, όμως ο Βασιλακόπουλος τους ξεπέρασε. Μέχρι και ο υπουργός αθλητισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν την λες και φιλοΟλυμπιακή τον σιχάθηκε. Μια κυβέρνηση με όχι μόνο Παναθηναϊκό πρωθυπουργό, αλλά και φίλο της οικογένειας Γιαννακόπουλου από νέο παιδί που ήταν. Μια κυβέρνηση μάλιστα που ιδεολογικά είναι υπέρ του συστήματος κεντρικής διαχείρισης (ΕΟΚ) και κατά των λιγκών τύπου ΕΣΑΚΕ. Όμως ακόμα και αυτή η κυβέρνηση είναι απέναντί του. Στα λόγια τουλάχιστον. Διότι στις πράξεις δεν έχουμε δει κάτι. Τράβα του μια τροπολογία να του πάρεις τη διαιτησία από την Α1, αυτή είναι πράξη.

Ο Δέδες ήταν πολλά χρόνια εξουσία στο ποδόσφαιρο, στην ΕΠΟ και στην ΕΠΑΕ. Πρόσφατα ο Μπάμπης Σταυρόπουλος μου διηγήθηκε το εξοργιστικό περιστατικό όπου μπροστά στους παίκτες της Εθνικής μέσα στο γήπεδο κι ενω είχε πει ήδη τη σύνθεση ο Παναγούλιας, ζήτησε ο Δέδες να αλλαχτεί η σύνθεση και να μείνει εκτός 11αδας ο Σταυρόπουλος επειδή πήγε στον Ολυμπιακό αντί στον Παναθηναϊκό. Ο Δέδες ήταν με τον Παναθηναϊκό πολλά χρόνια, μόνο στο τέλος άλλαξε, με Κόκκαλη...

Και ο Τριβέλλας ήταν με τον Παναθηναϊκό, συνέδεσε το όνομα του με τα «πέτρινα χρόνια» του Ολυμπιακού, αλλά ανθρωπάκι. Όχι πολύ αντιπαθητικός. Τους έχω γνωρίσει και τους δύο από κοντά, ο Δέδες πολύ έξυπνος. Μάτι πολύ πονηρό, από τα λίγα.

Τον Δέδε και τον Τριβέλλα τους νίκησε ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή. Τους ανέτρεψε. Ο Βασιλακόπουλος θα είναι ο πρώτος μισητός παράγοντας επί των ημερών του οποίου στην εξουσία ο Ολυμπιακός θα υποβιβαστεί. Σύμπτωση;

Το μπάσκετ είναι το μόνο ομαδικό σπορ που ο Ολυμπιακός έχει ελάχιστους τίτλους εντός Ελλάδας. Σε όλα τα άλλα ομαδικά σπορ ο Ολυμπιακός κυριαρχεί κατά κράτος, σε άντρες και γυναίκες. Σύμπτωση και αυτό;

Και να πει κανείς ότι δεν έχουν πέσει λεφτά στο μπάσκετ του Ολυμπιακού. Καραβιές εκατομμυρίων έχουν πέσει.

Και να πει κανείς ότι οι παράγοντες του Ολυμπιακού δεν ξέρουν από μπάσκετ. Τρελαμένοι με το μπάσκετ είναι οι Αγγελόπουλοι και έμπειροι. Από τον Γιαννακόπουλο περισσότερο μπάσκετ ξέρουν, ο ίδιος έχει πει ότι δεν του αρέσει να πηγαίνει καν στο γήπεδο και δεν του αρέσει να ασχολείται με τα αγωνιστικά, τα αφήνει στους προπονητές αυτά τα θέματα.

Αν ο Ολυμπιακός υποβιβαστεί, ο Βασιλακόπουλος θα γίνει όχι μόνο το πιο μισητό πρόσωπο όλων των εποχών για τους Ολυμπιακούς σε θέση εκτός Παναθηναϊκού, αλλά θα συναγωνιστεί και τα πιο μισητά πρόσωπα όλων των εποχών που είχαν θέση στον Παναθηναϊκό! Δηλαδή τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, τον Μαντζεβελάκη, και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αν και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν νομίζω ότι θα χάσει ποτέ την πρώτη θέση στο μίσος των Ολυμπιακών.

Ο Βασιλακόπουλος δεν μου ξαναμίλησε ποτέ μετά τα ρεπορτάζ που έκανα παλιότερα ότι προσπαθούσε να σαμποτάρει το να πάει το Καραϊσκάκη στον Ολυμπιακό όταν αυτός ήταν στην ΕΟΕ. Ξέρω ότι διαβάζει «ΦΩΣ».

Ελα με το μπασκετάκι...

Τόσο μεγάλο παράγοντα εγώ δεν τον θεωρώ όπως θέλει εκείνος να θεωρείται. Ας μην υπήρχε Γκάλης και Γιαννάκης και Φασούλας και Φάνης Χριστοδούλου και θα βλέπαμε τι θα ήταν ο Βασιλακόπουλος. Ας μην υπήρχε Παπαλουκάς και Διαμαντίδης και Σπανούλης.

Δηλαδή για το ότι η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πήρε το EURO του 2004, πρέπει να στήσουμε ανδριάντες στον Γκαγκάτση; 100 φορες πιο σημαντική η κατάκτηση του EURO στο ποδόσφαιρο από τις διακρίσεις για τις οποίες καυχιέται ο Βασιλακόπουλος στο άθλημά του.

Έλα με το μπασκετάκι που δεν ξέρεις ποιος πήρε την Ευρωλίγκα αν δεν παίζει ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός στο φάιναλ φορ. Έλα με το μπασκετάκι που δεν ξέρεις ποια Εθνική πήρε το Ευρωπαϊκό, αν δεν προχωράει η Ελλάδα. Έλα με το μπασκετάκι που ασχολούνται σοβαρά ελάχιστες χώρες και υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που το χάντμπολ είναι πιο δημοφιλές. Έλα με το μπασκετάκι που περνιέται ο Βασιλακόπουλος ως «τοτέμ», ενώ οι επιτυχίες του πόλο είναι περισσότερες!

Ένας Βασιλακόπουλος που στηρίχτηκε στις πλάτες των μεγάλων παικτών που κατά καιρούς έβγαλε η χώρα. Είδαμε τι χαστούκια αγωνιστικά τρώει τα τελευταία χρόνια η Εθνική στο μπάσκετ. Εκεί δεν υπάρχει ο μεγάλος παράγοντας Βασιλακόπουλος να φέρει πια επιτυχίες;

Τον στεναχωρεί ή τον χαροποιεί;

Αν το κείμενο αυτό τον στεναχωρεί, ας προβληματιστεί γιατί τον βλέπει με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος του Ολυμπιακού, που είναι ο Νο1 σε αριθμό κόσμος στην Ελλάδα.

Αν αντίθετα, το κείμενο αυτό τον χαροποιεί, τότε δεν κάνει για τη θέση που έχει. Διότι στη θέση που έχει, πρέπει να είναι ουδέτερος, να σπάει παράγκες και αράχνες, να μην παίρνει μόνο μία ομάδα το πρωτάθλημα ενώ η άλλη έχει ρίξει του κόσμου τα λεφτά και υπερτερεί στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια, και να μη προτιμάει τον κάθε Αναστόπουλο που έχει προκαλέσει επανειλημμένως με την απόδοσή του, βάζοντάς τον πάνω από τη δημοφιλέστερη ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό.

Εύχομαι στον Γιώργο Βασιλακόπουλο να ζήσει χρόνια ακόμα για να δει το μπάσκετ να καταρρέει και το ελληνικό πρωτάθλημα να απαξιώνεται με Προμηθεα-Παναθηναϊκό στους τελικούς των πλέι οφ.