Αποκάλυψη: Ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ κατέθεσε κατά διαιτητών, με πρόσκληση Βασιλακόπουλου

Η ΟΔΚΕ είναι το συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων διαιτητών μπάσκετ. Προφανώς και δημιουργήθηκε για να προασπίζει τα συμφέροντα των Ελλήνων διαιτητών μπάσκετ. Στην Ελλάδα όμως το προφανές δεν είναι το… αυτονόητο.

Αποκάλυψη: Ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ κατέθεσε κατά διαιτητών, με πρόσκληση Βασιλακόπουλου

Ο Κωνσταντίνος Μπούσιας, πρόεδρος της ΟΔΚΕ, του συνδικαλιστικού οργάνου των διαιτητών, προσφάτως - την Μεγάλη Τρίτη για την ακρίβεια - εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης της ΕΟΚ και της ΚΕΔ, μετά από πρόσκληση του Γιώργου Βασιλακόπουλου και των Στέλιου Συμεωνίδη, Κώστα Κορομηλά, Κυριάκου Ταβουλαρέα και Ανδρέα Παπαδόπουλου (μέλη της ΚΕΔ) να καταθέσει στη δικαστική διαμάχη των δύο “αρχών” με τους διεθνείς διαιτητές Σπύρο Γκόντα και Γιάννη Φούφη!

Άλλη μία σε πιο απλά ελληνικά. Ο πρόεδρος των διαιτητών κατέθεσε κατά διαιτητών! Ως γνωστό, Γκόντας και Φούφης έχουν κινηθεί δικαστικά κατά της ΕΟΚ και της ΚΕΔ γιατί δεν ορίζονται σε αγώνες του πρωταθλήματος και έχουν ζητήσει αποζημίωση, γιατί ενώ έχουν δικαιωθεί στο ΑΣΕΑΔ τελεσίδικα, δεν επιλέγονται από την ΚΕΔ. Δικαίωμα του καθενός είναι να καταθέτει υπέρ όποιου ο ίδιος επιθυμεί, αλλά δεν προκαλεί εντύπωση πώς ένας πρόεδρος συνδικαλιστικού οργάνου επιλέγει να καταθέσει υπέρ μιας “αρχής” (ΕΟΚ / ΚΕΔ) που έχει διαμάχη με μέλη του συγκεκριμένου οργάνου; Και πως επιλέγει αλήθεια να καταθέσει υπέρ της ΕΟΚ, όταν η ομοσπονδία χρωστάει εκατομμύρια ευρώ στους διαιτητές;

Αναφέρει στην κατάθεσή του πως οι Γκόντας - Φούφης γνώριζαν τις συνέπειες της διαμορφωθείσας κατάστασης, το ότι δεν σφυρίζουν στην ελληνική Α1, επειδή υπάρχει η κόντρα της FIBA με την Ευρωλίγκα και μάλιστα είχαν γνώση των συνεπειών αυτών. Είναι κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την ΚΕΔ/ΕΟΚ ή την ΕΟΚ σχετικά με τις συνέπειες. Άρα δεν γνώριζαν οι δύο διαιτητές το παραμικρό.

Επίσης πώς τεκμηριώνεται και από ποιο έγγραφο ότι η συμμετοχή των δύο στην Ευρωλίγκα βλάπτει τα συμφέροντα της ΕΟΚ; Υπάρχουν κι άλλες πολλές ανακρίβειες στην κατάθεση του κ. Μπούσια, ωστόσο το κεντρικό νόημα είναι η απόλυτη εξάρτηση που έχει η ελληνική διαιτησία από την ΕΟΚ και την ΚΕΔ και προφανώς η κατάθεση του συγκεκριμένου προσώπου, του προέδρου της ΟΔΚΕ, υπέρ της ομοσπονδίας και κατά των διαιτητών είναι τουλάχιστον περίεργη.