Μαρκ Γκασόλ: Το χρυσό με την Ισπανία το 2006 και το "τέλος" με την Εθνική που πλησιάζει

O Mαρκ Γκασόλ έχει στο μυαλό του το Παγκόσμιο της Κίνας που έρχεται, θυμάται το χρυσό στο Μουντομπάσκετ του 2016 κόντρα στην Ελλάδα και ξέρει πως το "τέλος" με την Εθνική Ισπανίας πλησιάζει. 

Μαρκ Γκασόλ: Το χρυσό με την Ισπανία το 2006 και το "τέλος" με την Εθνική που πλησιάζει

Ο Μαρκ Γκασόλ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ισπανούς παίκτες των τελευταίων ετών, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιτυχίες της Εθνικής του ομάδας. Ο 34χρονος σέντερ αναφέρθηκε στο Μουντομπάσκετ της Κίνας που πλησιάζει, σε συνέντευξη του.

Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο μου θυμίζει όμορφες αναμνήσεις. Το 2006 είχαμε κάνει ένα καλό τουρνουά και καταφέραμε να φτάσουμε στην κορυφή του κόσμου. Είναι κάτι που ονειρεύεσαι. Πέρασαν 13 χρόνια από τότε αλλά ακόμα το έχω φρέσκο στη μνήμη μου. Ήμουν νεότερος και η ομάδα που είχαμε ήταν πολύ καλή. Ήταν μια μοναδική στιγμή χαράς. Από τις καλύτερες της καριέρας μου. Μακάρι όλοι οι παίκτες να μπορούσαν να είχαν αυτήν την εμπειρία».

Και συνέχισε: «Ήταν ένας πολύ δύσκολος δρόμος μέχρι την κατάκτηση του χρυσού. Όμως είναι κάτι το μοναδικό να το καταφέρνεις και να έχεις τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή για τέσσερα χρόνια» ενώ στάθηκε και στο τουρνουά της Κίνας: «Σε τέτοιες διοργανώσεις παίζει μεγάλο ρόλο το πώς θα ξεκινήσεις. Πώς κύλησε το training camp και η προετοιμασίας, όπως επίσης και σε τι φυσική κατάσταση θα βρίσκεσαι. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και σε φόρμα από τη πρώτη μέρα του τουρνουά».

Όσο για τον ίδιο; «Είμαι πιο κοντά στο τέλος της καριέρας μου με την εθνική Ισπανίας, αλλά το κίνητρο παραμένει ακριβώς το ίδιο όπως και την πρώτη μέρα που φόρεσα τη φανέλα της ομάδας. Απολαμβάνω όλες τις στιγμές με τα παιδιά. Θέλω να βοηθήσω την εθνική να κατακτήσει περισσότερα μετάλλια πριν αποσυρθώ από τα διεθνή μου καθήκοντα. Κοιτάζω τα πάντα βήμα προς βήμα. Τώρα έχουμε ακόμα τη σεζόν στο ΝΒΑ και μετά θα επικεντρωθώ πλήρως στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας