Σλούκας, το μπασκετικό “προϊόν” του Ντεπώ

Το μπασκετικό προϊόν του Ντεπώ δεν έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης από τύχη. Λάθος κύριοι… Το μπασκετικό “προϊόν” του Ντεπώ ρίχνει όση δουλειά δεν ρίχνουν όλοι όσοι γυρνούν τα καλοκαίρια στη Μύκονο.

Σλούκας, το μπασκετικό “προϊόν” του Ντεπώ

Νικητής δεν γεννιέται κανείς. Το χτίζει μέσα από τα βιώματά του, από την θέλησή του, από τις εμπειρίες του, από το τι στροφές παίρνει το μυαλό του.

Το μπασκετικό “προϊόν” του Ντεπώ, όταν άλλοι κανονίζουν για “ποτάκια” στα trendy στενά της Μυκόνου και χαζολογούν στα κινητά τους για την καλύτερη selfie, βρίσκεται στο κλειστό της ΧΑΝΘ με “ντάλα” ήλιο και προπονείται. Σουτάρει, τρέχει, πηδάει. Μόνος του. Σαν τους τρελούς.

Σε μια πορεία πάνω από 10 χρόνια έχει καταφέρει να μεταμορφώσει σε τέτοιο βαθμό τον εαυτό του, σωματικά και πνευματικά, που ενδεχομένως ούτε ο ίδιος να το πιστεύει καμιά φορά, αν τύχει και δει παλιές φωτογραφίες του.

Το μπασκετικό “προϊόν” του Ντεπώ θα παίξει στο έβδομο φάιναλ φορ της καριέρας του. Δεν έχει χάσει κανέναν από τους προηγούμενους έξι ημιτελικούς, έχει κερδίσει τρεις φορές την Ευρωλίγκα, είναι περιζήτητος από τη Μόσχα, ως τη Μαδρίτη, από τον Πειραιά ως το Μαρούσι, από την Πόλη ως το Τελ Αβίβ και το Μιλάνο (θα χτυπήσει η πόρτα και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού οσονούπω…), αλλά το μυαλό του είναι τόσο προσηλωμένο στο μπάσκετ, το βλέμμα του τόσο καρφωμένο εκεί που πρέπει μέσα στο παρκέ, που όλα αυτά τα κάνει να φαίνονται πολύ δεύτερα. Και είναι…

Το μπασκετικό “προϊόν” του Ντεπώ παραμένει από τα καλύτερα παιδιά στο μπάσκετ, αγαπητός από όλους τους συμπαίκτες του και τους αντιπάλους του, αλλά παραμένει το ίδιο διψασμένος για να συνεχίσει να διεκδικεί Ευρωλίγκες. Και αυτό έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία…

* Ντεπώ: Γειτονιά στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα ο Κώστας Σλούκας, γκαρντ της Φενερμπαχτσέ και της Εθνικής Ελλάδας.