Μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι Χάινς και Ντάνστον

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι θα ψάξει για αθλητικό σέντερ και δύο παλιοί του γνώριμοι, οι Κάιλ Χάινς και Μπράιαντ Ντάνστον, μένουν ελεύθεροι. 

Μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι Χάινς και Ντάνστον

Όπως έχουμε αναφέρει, ο Ολυμπιακός το ερχόμενο καλοκαίρι θα επιδιώξει να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του. Ήδη κοιτάζει αρκετές λύσεις γηγενών παικτών, όπως τους Κώστα Σλούκα, Αντώνη Κόνιαρη, Λευτέρη Μποχωρίδη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Ναζ Μήτρου-Λονγκ και Ζακ Όγκαστ, ενώ η περίπτωση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη είναι δύσκολη. Και αυτό γιατί δεν είναι ελεύθερος, αφού υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο του που φτάνει τις 500.000 ευρώ.

Παράλληλα, στο μεγάλο λιμάνι έχουν φυσικά ανοιχτές τις κεραίες τους και για ξένους παίκτες, ώστε να ενισχύσουν το ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν. Και ένα από τα ζητούμενα θα είναι να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός και με έναν αθλητικό σέντερ. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν και από το κατά πόσο θα παραμείνει στην ομάδα και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ έχει συμβόλαιο με τους Πειραιώτες έως το 2020, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να αποχωρήσει το φετινό καλοκαίρι, στο ενδεχόμενο που οι Σπερς ενεργοποιήσουν την ρήτρα στο συμβόλαιο του, η οποία φτάνει το 1.000.000 δολάρια. Το Σαν Αντόνιο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, αλλά παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια την εξέλιξη και την πρόοδο του «Μιλού», ο οποίος ειδικά φέτος πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Είτε όμως φύγει, είτε παραμείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, θεωρείται δεδομένο πως οι Πειραιώτες θα κοιτάξουν για ψηλό με αθλητικά προσόντα. Έλλειψε κιόλας ένας παρόμοιος παίκτης φέτος στο μεγάλο λιμάνι, καθώς ο Ζακ ΛεΝτέι είναι περισσότερο «4άρι» και λιγότερο «5άρι», δίχως ικανότητα και έφεση στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Το ερχόμενο καλοκαίρι, πάντως, θα κυκλοφορήσουν ελεύθεροι στην αγορά δύο έμπειροι σέντερ με αυτά τα χαρακτηριστικά. Δύο παλιοί γνώριμοι των που αναμένεται να απασχολήσουν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τους Κάιλ Χάινς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Μπράιαντ Ντάνστον (Μπράιαντ Ντάνστον), οι οποίοι φέτος κλείνουν τα 33. Ο πρώτος αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους» στη χρυσή διετία 2011-2013, κατακτώντας μαζί τους 2 Ευρωλίγκες και 1 Πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Ο δεύτερος ακολούθως τον αντικατέστησε (2013-2015), όντας επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα, συμμετέχοντας στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης, κατακτώντας και το πρωτάθλημα.

Προφανώς και δεν πρόκειται για εύκολες περιπτώσεις, αλλά υπάρχει η οικειότητα και το παρελθόν που «δένει» τον Ολυμπιακό με τους Κάιλ Χάινς και Μπράιαντ Ντάνστον. Ο τελευταίος, μάλιστα, έχει παντρευτεί Ελληνίδα. Θα ήταν ό,τι καλύτερο πάντως αν επέστρεφε στο μεγάλο λιμάνι τουλάχιστον ένας εκ των δύο. Πρωτοκλασάτοι αθλητικοί σέντερ με ικανότητες και εμπειρία, οι οποίοι έκαναν το ξεπέταγμα τους στην Ευρωλίγκα, φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Δύο ψηλοί που ταίριαξαν στο αγωνιστικό στυλ των Πειραιωτών, αλλά και που γνωρίζουν το dna αυτής της ομάδας.