Τόμιτς για Ολυμπιακό: «Ψηλά το κεφάλι»

Ο κόουτς του Ερυθρού Αστέρα, Μίλαν Τόμιτς μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή και αναφέρθηκε στην Αδριατική Λίγκα αλλά και τις εξελίξεις στην Ελλάδα γύρω από τον Ολυμπιακό.

Τόμιτς για Ολυμπιακό: «Ψηλά το κεφάλι»

Ο άνθρωπος που επί σειρά ετών βρισκόταν στο τιμ του Ολυμπιακού τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να έχουν ψηλά το κεφάλι και έτσι όλα θα πάνε καλά, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της μετακίνησης των Πειραιωτών στην Αδριατική λίγκα είπε ότι επειδή είχε τους τελικούς δεν έχει ασχοληθεί με τις εξελίξεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sport24 radio:

Για τον αν ο χρόνος στο μυαλό του… γύρισε πίσω με τα επεισόδια:

«Τα έχουμε βιώσει πάρα πολλές φορές. Και στην Ποντογκόριτσα έγιναν επεισόδια και στο γήπεδό μας χθες. Δεν είναι καλό να γίνονται στα γήπεδα και στο μπάσκετ, αλλά δεν θέλω να ασχοληθώ. Ήμασταν καλύτεροι στη σειρά και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και εκτός έδρας. Γενικά ήμασταν καλύτεροι».

Για το αν ήταν ο πρώτος στόχος η κατάκτηση της Αδριατικής λίγκας:

«Ναι, να πάρουμε την Αδριατική Λίγκα και να βγούμε στην Ευρωλίγκα. Μας μένει και στο πρωτάθλημα στη Σερβία που επίσης είναι πολύ σημαντικός τίτλος. Υπάρχουν πολλοί τίτλοι μέσα στη σεζόν».

Για τις απουσίες των Ράγκλαντ και Περπέρογλου:

«Παίξαμε χωρίς δύο βασικούς και σημαντικούς παίκτες όπως φτιάχτηκε η χημεία της ομάδας. Ο Στράτος τραυματίστηκε στη σειρά των τελικών μετά από ένα φοβερό παιχνίδι στο δεύτερος ματς της σειράς των τελικών. Δεν έχεις όμως χρόνο. Πρέπει να ξεπερνάς τα προβλήματα και να συνεχίζεις. Φτιάχτηκε μια ομάδα με καλή χημεία. Δεν είχαμε σταρ παίκτες να παίζουν για τον εαυτό τους. Είχα δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτό. Χωρίς να έχουμε μεγάλο μπάτζετ».

Για τους Σέρβους παίκτες και τη βοήθειά τους:

«Πάρα πολλά έδωσαν οι Σέρβοι παίκτες. Και ο Σίμανιτς και ο Τσόβιτς και ο Νταβίντοβατς στη θέση ένα που δεν είναι η φυσικά του θέση. Σε όλα τα ματς τον ξεκίνησα πλέι μέικερ είναι 2.02μ. Έπαιζε και πλέι μέικερ, αλλά η φυσική του θέση είναι στο δύο και στο τρία. Πραγματικά όμως δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κανέναν. Και οι ξένοι βοήθησαν πολύ. Ήταν όλοι μια ωραία παρέα».

Για τον Κέι Σι Ρίβερς:

«Ο Ρίβερς είχε έναν τραυματισμό, τελείωσε έγινε καλά το παιδί. Έπαιξε δύο μήνες στην Ιταλία και τον φέραμε εδώ. Για τον παίκτης ρωτάς πληροφορίες πριν τον φέρεις. Ο Ρίβερς είναι ένας παίκτης που ασχολείται με το μπάσκετ όλο το εικοσιτετράωρο. Είναι μπασκετικός και πάνω απ” όλα καλό παιδί. Δεν το βρίσκεις εύκολα τέτοιους παίκτες. Συνήθως όλοι είναι για την προπόνηση και μέχρι εκεί».

Για το αν αισθάνθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ότι… πατάει γερά στα πόδια του:

«Σίγουρα. Δεν είναι εύκολο να είσαι προπονητής και να παίρνεις τον τίτλο την πρώτη χρονιά. Είναι ωραία αίσθηση. Ένιωσα δυνατά και ευχάριστα».

Για το τι του λένε οι άνθρωποι του Ερυθρού Αστέρα:

«Είναι ευχαριστημένοι όλοι. Και ο κόσμος. Χάρηκαν ότι παίξαμε καλό μπάσκετ. Δεν είναι εύκολο να παίζεις τελικούς και να βάζεις 100 πόντους. Παίξαμε ωραίο μπάσκετ».

Για την ενδεχόμενη παρουσία του Ολυμπιακού στην Αδριατική λίγκα:

«Τώρα όλες αυτές τις μέρες με τους τελικούς δεν ασχολήθηκα. Ήμουν συγκεντρωμένος στους τελικούς. Γενικώς στον αέρα και στον κόσμο είναι μοιρασμένες οι απόψεις για το αν είναι καλό ή όχι».

Για ότι έχει συμβεί φέτος στον Ολυμπιακό:

«Δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες και πράγματα. Δεν νομίζω ότι είναι και καλό αυτή τη στιγμή να μιλήσω. Ο προπονητής του Ολυμπιακού και η διοίκηση ξέρουν καλύτερα τι έγινε φέτος και όλες τις λεπτομέρειες. Μπορεί να είναι μια αποτυχημένη χρονιά, αλλά στον Ολυμπιακό δεν τα βάζουμε ποτέ κάτω και προχωράμε. Ψηλά το κεφάλι και όλα καλά θα πάνε. Πρέπει να σκεφτείς, να βρεις τις λύσεις και να προχωρήσεις. Από τις πολλές συζητήσεις και να γυρίζεις πίσω δεν έχει κερδίσει κανένας».

Για τη συνέχεια:

«Τώρα έχουμε το πρωτάθλημα. Είναι δύο γκρουπ από έξι ομάδες που πάνε για το πρωτάθλημα. Μετά θα ασχοληθούμε με το χτίσιμο της ομάδας για την Ευρωλίγκα. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Κάθε λεπτομέρεια μετράει. Αυτό που έχει σημασία είναι η χημεία».