Βαρύ πρόστιμο σε Ολυμπιακό, έρευνα για Παναθηναϊκό

Με πρόστιμο ύψους 84.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός, για παράβαση των κανονισμών του οικονομικού "fair play". Υπό έρευνα ο Παναθηναϊκός. 

Βαρύ πρόστιμο σε Ολυμπιακό, έρευνα για Παναθηναϊκό

Η EuroLeague τιμώρησε τον Ολυμπιακό με πρόστιμο ύψους 84.000 ευρώ, για παράβαση των κανονισμών του οικονομικού "fair play". Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 70.000 ευρώ, επειδή το συνολικό ποσό των συμβολαίων που έχει ανέρχεται πάνω από το 65% των εσόδων της ομάδας. Τα υπόλοιπα 14.000 ευρώ αφορούν άλλου είδους παράβαση των κανονισμών. Οι Πειραιώτες δεν είναι οι μόνοι, καθώς η ΤΣΣΚΑ τιμωρήθηκε με 42.000 ευρώ για τους ίδιους λόγους.

Παράλληλα, η επιτροπή του οικονομικού τμήματος της Ευρωλίγκας, αποφάσισε να διενεργήσει έρευνα στην ομάδα του Παναθηναϊκού για το κατά πόσο πληροί τις υποχρεώσεις του “Financial Fair Play”.

Θα χρησιμοποιηθούν μάλιστα ορκωτοί λογιστές για να διεξάγουν τον έλεγχο στα λογιστικά της “πράσινης” ΚΑΕ ελέγχοντας τα στοιχεία που παρείχε αυτή και κατά πόσο ακολουθούνται οι κανόνες που ισχύουν στην Ευρωλίγκα εδώ και μερικά χρόνια.