Γιάννης Αγραβάνης στο ΦΩΣ: «Απέναντι σε τέτοιες ομάδες, το 1.000%»

Ο Γιάννης Αγραβάνης μίλησε στο «ΦΩΣ» μετά τη μεγάλη νίκη του Περιστερίου επί του Ολυμπιακού

Γιάννης Αγραβάνης στο ΦΩΣ: «Απέναντι σε τέτοιες ομάδες, το 1.000%»

Ο Γιάννης Αγραβάνης και οι υπόλοιποι παίκτες του Περιστερίου εντυπωσιάζουν με τα εντός των τεσσάρων γραμμών κατορθώματά τους. Ο 20χρονος φόργουορντ μιλά στο «ΦΩΣ» για τις νίκες επί Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, τον Αργύρη Πεδουλάκη, τον κόσμο της ομάδας, αλλά και τον… αδερφό του Δημήτρη.

Μπορούσατε να φανταστείτε το καλοκαίρι ότι θα πραγματοποιούσατε τη συγκεκριμένη πορεία;

Είμαστε μία καινούργια ομάδα φέτος. Ύστερα από πολλά χρόνια το Περιστέρι επιστρέφει στην Α1. Ο κορμός είναι γεμάτους με νέους παίκτες, έχουμε και τους ξένους, μαζί με κάποια έμπειρα παιδιά. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο πάντα και αυτό κάνουμε και σε κάθε παιχνίδι. Τώρα όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, έπειτα από τόσους αγώνες δεν ξέρω ποιο θα είναι. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Εμείς έχουμε κάνει κάποια πολύ καλά ματς, ενώ έχουμε κάνει και κάποια πολύ άσχημα. Το θέμα είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς και αυτό ζητάμε από τους εαυτούς μας.

Πόσο σας έχει βοηθήσει ο Αργύρης Πεδουλάκης, ειδικά τους νεαρούς σε ηλικία παίκτες;

Σίγουρα ο κόουτς είναι πολύ έμπειρος. Βοηθά τον καθένα ξεχωριστά, μας βοηθά, μας καθοδηγεί. Ειδικά εμάς τους νεαρούς μας βοηθά πολύ πιστεύω. Σίγουρα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες χάρη τους οποίους έχουμε κάνει την όποια πορεία έχουμε κάνει φέτος.

Όσον αφορά τον κόσμο; Αποτελεί τον έκτο παίκτη;

Νομίζω ότι η βοήθεια του κόσμου αποτυπώνεται και στο ρεκόρ που έχουμε μέσα στην έδρα μας. Θέλουμε ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο, μας βοηθά πάρα πολύ, μας εμψυχώνει και νομίζω ότι το ίδιο έχουμε καταφέρει και εμείς. Τους προσφέρουμε το θέαμα, το ωραίο μπάσκετ και έρχονται στο γήπεδο με ευχαρίστηση, για να διασκεδάσουν και να μας παρακολουθήσουν.

Τι διαφορετικό ίσχυε στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;

Νομίζω πως δεν κάναμε κάτι διαφορετικό. Απλώς, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια, όπως με τον Κολοσσό, δεν υπάρχει το «πρέπει» της νίκης. Το παιχνίδι είναι πιο χαλαρό όσον αφορά το κομμάτι της πίεσης. Εφόσον παίζεις με μία τόσο καλή ομάδα πρέπει να δώσεις το 1.000% και απλώς να αντιμετωπίζεις το κάθε παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να τα δίνεις όλα και να φανείς ανταγωνιστικός.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της ομάδας;

Για την επόμενη χρονιά δεν μπορώ να γνωρίζω, πάντως όσον αφορά τη φετινή, έχουν μείνει οι τρεις τελευταίοι αγώνες, οι οποίοι είναι πολύ κρίσιμοι για εμάς και είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό και μόνο αυτό.

Προσωπικοί στόχοι; Πόσο ψηλά θέλεις να φτάσεις;

Σίγουρα έχω στόχο να βελτιωθώ, να παίξω περισσότερο και καλύτερο μπάσκετ. Ακόμα βέβαια δεν έχω δει τι θα κάνω με την ομάδα στην οποία ανήκω, την ΑΕΚ. Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο ακόμη αυτό. Θα δείξει το μέλλον.

Πώς βίωσες εσύ και η οικογένειά σου τον Γολγοθά που πέρασε ο αδερφός σου;

Εγώ προσωπικά, αλλά και η οικογένειά μου είχαμε στενοχωρηθεί με τον τραυματισμό του, αλλά αυτά είναι μέρος του επαγγέλματος. Πλέον, όμως, πιστεύω ότι είναι έτοιμος να παίξει και να βοηθήσει αρκετά την ομάδα, εδικά τώρα που έχει και πολλές απώλειες. Γενικά, είναι πολύ καλύτερος από εμένα σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, οπότε πιστεύω ότι πρέπει να μπει να παίξει.

Σου μίλησε μετά το τέλος του αγώνα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου μίλησε. Ήρθε και με αγκάλιασε και αυτό τα λέει όλα. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο ένας αγαπά τον άλλο.