NCAA Final Four 2019: Η καλύτερη εποχή του χρόνου έφτασε!

Μετά και από τα χθεσινά επικά αποτελέσματα, φτάνουμε στο φετινό Final Four του Κολεγιακού μπάσκετ και πλέον ξεκινάει η πραγματική «τρέλα»! Αφιέρωμα του Fosonline στις 4 φιναλίστ! 

NCAA Final Four 2019: Η καλύτερη εποχή του χρόνου έφτασε!

Με τον αποκλεισμό του Duke από το Michigan State και συνάμα το τέλος της φετινής σεζόν για το «διαστημικό» δίδυμο των Ζαίον Ουίλιαμσον και Αρ Τζέι Μπάρετ να έχει επισκιάσει τις τελευταίες ώρες τα αθλητικά δρώμενα της υφηλίου, ένα άλλο γεγονός περνάει-αδίκως-απαρατήρητο.

Ο λόγος, φυσικά, για το φετινό Final Four του NCAA! Ο κορυφαίος θεσμός στην ιστορία του Αμερικανικού αθλητισμού (μετά βεβαίως από το Super-Bowl) έφτασε για ακόμη μία χρονιά και όλοι εμείς που είμαστε «αρρωστάκια» με το πιο εξειδικευμένο, τρίβουμε τα χέρια μας από τη σύνθεση της φετινής τετράδας.

Στο φετινό θεσμό υπάρχουν εκπλήξεις (όπως πάντα), ομάδες με σοβαρές και μετρημένες πορείες, ενώ το ενδιαφέρον κεντρίζουν οι… πρωτάρηδες. Παρακάτω οι τέσσερεις «επιζήσαντες» του φετινής March Madness.

Virginia Cavaliers

Μεγάλη επιστροφή για τους «Καβαλάρηδες» από το Ρίτσμοντ, οι οποίοι «πατάνε» τετράδα για πρώτη φορά έπειτα από 35 ολόκληρα χρόνια, με την τελευταία τους παρουσία να έχει γίνει το… 1984! Οι παίκτες του Τόνι Μπένεθ πραγματοποίησαν μία εξαιρετική πορεία στη φετινή March Madness, όπου απέκλεισαν σχετικά εύκολα τα Γκάρντνερ Γουέμπ (71-56), Οκλαχόμα (63-51) στη πρώτη φάση. Στο «sweet-sixteen» απέφυγαν τα… μπερδέματα και απέκλεισαν το Όρεγκον με 53-49 και οι φάση των «ELITE EIGHT» ήταν μπροστά τους. Εκεί, έπειτα από 45 λεπτά αγώνα, πήραν τη μεγάλη νίκη επί του Πέρντιου (80-75) βοηθώντας τον προπονητή τους να οδηγήσει την ομάδα σε φάιναλ-φορ στη 10η χρονιά του στο πάγκο της.

Auburn

Το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αλαμπάμα, φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του τόσο βαθιά το Μάρτιο και δεν θα μπορούσε να το κάνει χωρίς να… σοκάρει κόσμο. Μετά από το παρολίγον έμφραγμα στον πρώτο γύρο, όπου κέρδισε το Νιού Μέξικο με 78-77, από εκεί και πέρα «απασφάλισε». Κέρδισε το Κάνσας με 89-75 επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ στους «16» βρήκε το Νορθ Καρολάινα… μπόσικο και το παρέσυρε με 80-97 σκορπώντας το τρόμο στους επόμενους υποψήφιους αντιπάλους. Στο μεγάλο τέστ ήρθε στους «8» όπου και το διαβασμένο Κεντάκι, πάλι δεν στάθηκε δυνατό να σταματήσει τα παιδιά του Μπρους Πέρλ που με το τελικό 71-77 ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, αντάξιους του επιτεύγματός τους.

Michigan State

Εδώ έχουμε να κάνουμε με κανονική παράνοια. Μία χρονιά γεμάτη τραυματισμούς και λίγες προσδοκίες, δημιούργησε μία από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες των τελευταίων χρόνων. Οι παίκτες του Τομ Ίτζο ήταν ανίκητοι φέτος σε αγώνες απέναντι σε φαβορί με το 11-0 στις εν λόγω καταστάσεις να επεξηγεί σίγουρα γιατί αυτή η ομάδα αξίζει να βρίσκεται εδώ που βρίσκεται. Πρώτο θύμα το Μπράντλεϊ με 76-65. Στη συνέχεια σειρά είχε η Μινεσότα του… Ρίτσαρντ Πιτίνο, την οποία και ξεπέταξε με 20αρα (50-70). Στο «ELITE EIGHT» το LSU δεν αντιστάθηκε (63-80) και φτάνουμε στο-μέχρι στιγμής-ματς της χρονιάς, όπου οι «Σπαρτιάτες» από το Μίσιγκαν υπέταξαν το απόλυτο φαβορί, στο πρόσωπο του Ντιούκ, με 67-68 και «τορπίλισαν» κάθε σενάριο περί φαβορί. Σκληρή ομάδα, με εμφανείς δυνάμεις και αδυναμίες.

Texas Tech

Φτάσαμε στον δεύτερο πρωτάρη της τετράδας και ίσως το μεγαλύτερο αουτσάιντερ εξ αυτής. Οι Τεξανοί βίωσαν έναν τρελό Μάρτιο, όπου απέκλεισαν διαδοχικά το Νορθερν Κεντάκι, το Μπάφαλο και -το καλύτερο από όλα- Γκονζάγκα με 69-75. Πλέον όμως τα περιθώρια στενεύουν και οι ομάδες τρώνε (κυριολεκτικά) σίδερα. Οι πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό μοιάζουν ελάχιστες, κυρίως λόγω αναμέτρησης με το πιο έτοιμο Μίσιγκαν Στέιτ, αλλιώς θα μιλάγαμε για άλλο φαιναλ-φορ.