Ο Σπανούλης ήταν ο δάσκαλος του Ρούντι (vids)

Ο Ισπανός έκανε αυτό που έχει κάνει ο αρχηγός του Ολυμπιακού

Ο Σπανούλης ήταν ο δάσκαλος του Ρούντι (vids)

Ο Ρούντι Φερνάντεθ πάγωσε χθες το κατάμεστο ΟΑΚΑ με ένα τρομερό buzzer-beater τρίποντο, όντας εκτός ισορροπίας. Έτσι διαμόρφωσε το τελικό 74-73, χάρισε τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης και σκόρπισε τη θλίψη στον Παναθηναϊκό.

Βέβαια ο Ρούντι δεν είναι ο πρώτος που κάνει κάτι τέτοιο. Είχε καλό... δάσκαλο και συγκεκριμένα τον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει κάνει το ίδιο και όχι μόνο μια φορά. Τα κατάφερε στις 22 Μαΐου 2016, όταν ο Ολυμπιακός «άλωσε» το ΟΑΚΑ και επανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Α1 μπάσκετ. Οι «ερυθρόλευκοι» τότε νίκησαν 68-66 τον Παναθηναϊκό και ισοφάρισαν 1-1 με το τρίποντο του Σπανούλη που είχε μπροστά του τον Νικ Καλάθη.

Η δεύτερη φορά δεν άργησε να έρθει. Μια εβδομάδα αργότερα, και πάλι στο ΟΑΚΑ, ο Βασίλης Σπανούλης τα κατάφερε αυτή τη φορά έχοντας μπροστά του τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Έγραψε το τελικό 81-82 και ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής.

Βέβαια έτσι είναι ο αθλητισμός. Ο Παναθηναϊκός με τον ίδιο τρόπο νίκησε πριν από λίγες ημέρες στη Μόσχα την ΤΣΣΚΑ με ένα απίθανο τρίποντο στο φινάλε του αγώνα από τον Νικ Καλάθη.

Χθες λοιπόν, ο Ρούντι πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους «πράσινους»