Οι Αγγελόπουλοι αιφνιδίασαν τον Γιαννακόπουλο και απάντησαν έξυπνα στη στρατηγική του

Η ήδη υπάρχουσα κατάντια στα εισιτήρια του μπάσκετ που θα πάρει μορφή χιονοστιβάδας, είναι η μεγαλύτερη τιμωρία για το σύστημα της σιωπής. Αναπόφευκτη η απαξίωση όσων έκαναν λεφτά και έφτιαξαν όνομα από το μπάσκετ.

Οι Αγγελόπουλοι αιφνιδίασαν τον Γιαννακόπουλο και απάντησαν έξυπνα στη στρατηγική του

Όταν υπάρχει ύβρις έρχεται η νέμεσις. Η τιμωρία όλου του συστήματος θα είναι να γίνει το μπάσκετ κάποια στιγμή βόλεϊ και πόλο. Για εκεί το πάνε. Και τους αξίζει. Ήδη σε συνέντευξη ο πρόεδρος του Ιωνικού πριν λίγες μέρες μου είπε πανηγυρίζοντας «έχουμε 1.500 άτομα στα μεγάλα ματς στο γήπεδο, φοβερός κόσμος. Με εξαίρεση τις 5 μεγάλες ομάδες στην Α1, δεν βρίσκεις 1.500 άτομα σε άλλο γήπεδο».

Σε 2-3 χρόνια θέλω να βγάζω τον πρόεδρο του Ιωνικού και να λέει: «Έχουμε 400 άτομα στο γήπεδο, συγκλονιστική ατμόσφαιρα. Με εξαίρεση τη μία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, δεν βρίσκεις τόσο κόσμο σε άλλο γήπεδο». Για εκεί πάνε. Κρατάτε τον Βασιλακόπουλο μην σας φύγει. Κρατάτε τη διαιτησία όπως είναι. Στη ΚΕΔ. Και την ΚΕΔ στον Βασιλακόπουλο.

Πάμε να δούμε τα εισιτήρια στο μαγικό κόσμο του μπάσκετ φέτος. Ντίφενς, ντίφενς να φωνάζετε στο γήπεδο. Οι σούπερ επιτυχημένοι. Που έχει μαζέψει η εθνική ομάδα τόσες σφαλιάρες τα τελευταία χρόνια, χάνει από τον κάθε πικραμένο. Έχει πέσει η καρπαζιά σύννεφο. Ντίφενς, ντίφενς.

Έχετε πάρει όλοι στο μπάσκετ τον κατήφορο και δεν θέλετε να το δείτε ή να το πείτε. Οι σύλλογοι τρώνε σφαλιάρες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός έχει πτωτική πορεία στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός έχει διαλυθεί στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια. Ούτε σε φάιναλ φορ δεν μπορεί να πάει.

Η Εθνική, είπαμε, την έχουν ξεσκίσει. Σε όλα τα μεγάλα τουρνουά

Τα οικονομικά τους; Τους κρατάει στη ζωή η ΕΡΤ.

Το πολυπλόκαμο σύστημα για το οποίο έγραφα τους λόγους που υπάρχει κώδικας σιωπής έχει πάρει την βαριά πέτρα με σχοινί στο λαιμό και τους τραβάει όλους κάτω στον πυθμένα. Γατζωμένοι στην καρέκλα.

Για να δούμε τα εισιτήρια που κόβετε. Δεν τα λέτε για να μην γελάνε μαζί σας. Για να δούμε. Πού είναι τα μεγαλεία και οι παχυλοί μισθοί και τα ονόματα που φτιάξατε;

Κοιτάξτε τι γίνεται στον ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που πάει τελικό Κυπέλλου, μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια παλεύει για να χωθεί πίσω από τους δύο μεγάλους στον ανταγωνισμό των υπόλοιπων, και είναι άδειο το γήπεδο.

Κοιτάξτε τι γίνεται στην ΑΕΚ. Ενώ έχουν πέσει λεφτά εκεί και έχουν γίνει επενδύσεις, ενώ έχουν κάνει επιτυχίες, πήραν Κύπελλο στην Ελλάδα, πήραν και ευρωπαϊκό τίτλο (έστω και αν είναι της πλάκας), άδειο το γήπεδο.

Εισιτήρια θα ήθελα πολύ να σας γράψω, αλλά δεν τολμάνε να δημοσιεύσουν. Δεν τα δημοσιεύει ο ΕΣΑΚΕ όπως κάνει η Σούπερ Λίγκα στο ποδόσφαιρο. Ντρέπονται, τι να δημοσιεύσουν. Να τα δουν οι χορηγοί να τους φύγουν και οι τελευταίοι που τους έμειναν;

Το μπακάλικο της γειτονιάς θα σας ζητάει να το διαφημίσετε στο μέλλον. Εκεί πάτε και αυτό σας αξίζει. Ανακοινώστε εισιτήρια να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Πιο πολλά εισιτήρια κόβει ένα μεγάλο θέατρο παρά οι αγώνες οι δικοί σας. Μείνετε με τον γκουρού, αυτός σας έφτιαξε τις ζωές άλλωστε, πώς να δαγκώσει το σκυλί το χέρι που το τάισε.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο μέγεθος και μπορεί να επιβιώσει και στο πρωτάθλημα Αδριατικής αν πάει. Εσείς που θα γίνεται το πρωτάθλημα Αφρικής χωρίς τον Ολυμπιακό, θα έχετε πρόβλημα.

Μεγάλα κορόιδα οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. Έπρεπε να το είχαν κάνει αυτό εδώ και χρόνια. Και να ξέρετε, τα αδέλφια πέρα από πολλά εκατομμύρια που έβαλαν στο μπάσκετ, πλήρωσαν και με προσωπικό οικογενειακό κόστος στις διενέξεις με τον πατέρα τους που θα τους στοιχίσει μεγάλη περιουσία. Γιατί ο πατέρας τους από την αρχή δεν ήθελε να πετάνε λεφτά για τον Ολυμπιακό. Από την αρχή. Έφεραν δύο Ευρωλίγκες στην Ελλάδα οι αδερφοί τα τελευταία χρόνια, δύο τελικούς ακόμα, και είχες όλο το σύστημα εδώ να λέει «ψηλά το ελληνικό μπάσκετ». Βρε άντε τώρα στα χαμηλά.

Ο Γιαννακόπουλος δεν πέτυχε το στόχο του. Απ' την αρχή όλων των θεμάτων μου για το μπάσκετ είχα γράψει για τις πονηρές τακτικές πολέμου του Γιαννακόπουλου. Με μια διαφορά όμως. Άλλο να φύγουν οι Αγγελόπουλοι από το ελληνικό μπάσκετ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ και παίρνοντας μαζί τους τον Ολυμπιακό, και άλλο να τους διώξει ο κόσμος του Ολυμπιακού μένοντας στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Γιαννακόπουλος κατά την κρίση μου είχε δύο στόχους. Ο πρώτος και βασικός να φύγουν οι Αγγελόπουλοι από τα πόδια του και να συνεχίζει να είναι το αφεντικό στο ελληνικό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός χωρίς πολλά έξοδα, ρίχνοντας το μπάτζετ, χωρίς ανταγωνισμό. Ο δεύτερος στόχος ήταν να γίνει αυτό με το να πάρουν στο κυνήγι οι Ολυμπιακοί τους Αγγελόπουλους.

Δεν περίμενε ο Γιαννακόπουλος ότι οι Ολυμπιακοί θα γίνονταν ξαφνικά μια οικογένεια και θα ήταν όλοι μαζί μια γροθιά απέναντι στο σύστημα. Ναι, λοιπόν, πέτυχε το στόχο του να συνεχίσει να παίρνει τίτλους και με μειωμένο μπάτζετ- αν φύγει ο Ολυμπιακός, αλλά οι τίτλοι θα είναι εντελώς μειωμένης αξιοπιστίας και γοήτρου, για να μην πω περίγελος.

Ο Γιαννακόπουλος το είχε πιάσει σωστά από την πλευρά του το θέμα. Προσπαθούσε να ωθήσει τον κόσμο του Ολυμπιακού να κυνηγήσει τους Αγγελόπουλους, έλεγε συνέχεια ότι έριξαν λευκή πετσέτα, πούλαγε τσαμπουκά, ήθελε κατά τη γνώμη μου ισοπεδωτική διαιτησία στο τελευταίο ματς. Με προαναγγελίες της ημερομηνίας του αγώνα. Για να τρομάξει και να απογοητεύσει τον αντίπαλο ότι δεν έχει τύχη και ότι καλύτερα να τα μαζεύει να φύγει. Οι Αγγελόπουλοι όμως στο τέλος -μέσα στα προβλήματά τους- έκαναν και εκείνοι μια καλή στρατηγική κίνηση. Φεύγουμε, αλλά μαζί με τον Ολυμπιακό!

Και εντάξει ο Γιαννακόπουλος, είχε το στόχο του. Οι άλλοι, οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» στο ελληνικό μπάσκετ, ας κάτσουν να υποστούν τις συνέπειες της αποχώρησης του Ολυμπιακού. Όλοι αυτοί που έκαναν πλάτες στο σύστημα. Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να παίρνει τίτλους, αλλά το σπορ και όσοι πλούτισαν και έφτιαξαν όνομα από αυτό, θα πάθει καθίζηση, θα πέσουν όλες οι τιμές και το πρεστίζ. Καθίστε να ασχολείστε με πλέι οφ της πλάκας κάθε χρόνο.