2019 FIBA Basketball World Cup: Το προφίλ της Βραζιλίας

Διαβάστε το προφίλ της Βραζιλίας που είναι αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στο Mundobasket της Κίνας.

2019 FIBA Basketball World Cup: Το προφίλ της Βραζιλίας

Η Βραζιλία είναι ίσως η ισχυρότερη αντίπαλος που θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα στη φάση των ομίλων του Mundobasket της Κίνας. Βρίσκεται στην 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και θέλει να επιστρέψει στις διακρίσεις.

Το μεγάλο αστέρι της είναι ο Ραούλ Νέτο, ο οποίος αγωνίζεται στους Γιούτα Τζαζ, ενώ έχει εκφράσει την επιθυμία του να δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Παράλληλα στην Βραζιλία αγωνίζονται και οι Νενέ, Μπαρμπόσα, Χουέρτας και Βαρεζάο, οι οποίοι έχουν κάνει μεγάλη καριέρα στα παρκέ του NBA.

Η Βραζιλία προκρίθηκε στα τελικά του Mundobasket με ρεκόρ 9-3 και σκόραρε 76,5 πόντους μέσο όρο, ενώ στην άμυνα δεχόταν 65,6 πόντους ανά παιχνίδι.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Αλεξάνταρ Πέτροβιτς, που κάθεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2017. Η Ομοσπονδία της Βραζιλίας είναι απόλυτα ικανοποιημένη με την απόδοση του και σημειώνεται πως έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές την Ελλάδα στο παρελθόν. Ο Κροάτης έχει περάσει έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού στους Βραζιλιάνους και αυτό φαίνεται μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η «Σελεσάο» έχει κατακτήσει 6 μετάλλια σε Mundobasket. 2 χρυσά (1959,1963), 2 ασημένια (1954,1970) και 2 χάλκινα (1967,1978).