Κατά των ξένων διαιτητών στο μπάσκετ ο Βασιλειάδης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε λόγο για «σκιές» που πρέπει να απομακρυνθούν από τα γήπεδα.

Κατά των ξένων διαιτητών στο μπάσκετ ο Βασιλειάδης

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στην ΕΡΤ και τοποθετήθηκε για το θέμα των ξένων διαιτητών στο μπάσκετ, για το οποίο αρχικά δήλωσε ότι ο νομοθέτης δεν μπορεί να παρέμβει στη δικαιοδοσία της Ομοσπονδίας. Ο υφυπουργός αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με την ύπαρξη ξένων διαιτητών στις εγχώριες διοργανώσεις, ωστόσο, τόνισε ότι, εφόσον υπάρχουν «σκιές», είναι ευθύνη της Ομοσπονδίας αλλά και της πολιτείας να απομακρυνθούν από τα γήπεδα.

Επιπροσθέτως, σχολίασε και το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Super League, λέγοντας ότι έχει συμφωνηθεί από το καλοκαίρι να πέσουν τρεις ομάδες, μέσα από μπαράζ στο οποίο θα μετέχουν οι τέσσερις τελευταίες της βαθμολογίας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού προμήνυσε ότι, σε περίπτωση που τελικά η Λίγκα ή η ΕΠΟ δεν ακολουθήσει τα συμφωνηθέντα, θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες κυρώσεις όσον αφορά στα τηλεοπτικά.

Τέλος, σε σχέση με την αθλητική βία, με αφορμή τους νεαρούς που συνελήφθησαν στην Καλλιθέα λίγο πριν επιτεθούν σε σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών, ο Βασιλειάδης ξεκαθάρισε ότι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να καταδικάσει με ποινή φυλάκισης 15χρονα παιδιά, αλλά μπορεί να στείλει μια πρώτη προειδοποίηση με ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα.