Αποκάλυψη: Ο φόβος του Βασιλακόπουλου στο τραπέζωμα του Περιστερίου

Η ατάκα του Γιώργου Βασιλακόπουλου στο Περιστέρι για τον Γιώργο Βασιλειάδη που έμαθε το «ΦΩΣ» και δείχνει την ανησυχία του. Η σύνδεση του με τον Ολυμπιακό. 

Αποκάλυψη: Ο φόβος του Βασιλακόπουλου στο τραπέζωμα του Περιστερίου

Ένα θέμα για ποδόσφαιρο και ένα θέμα για μπάσκετ σήμερα. Ξεκινάω από το μπάσκετ. Ο Βασιλακόπουλος όπως ήδη γνωρίζετε έφαγε με ανθρώπους του Περιστερίου και άνθρωπο του Γιαννακόπουλου που είναι μέσα στο Περιστέρι. Καλή ομάδα το Περιστέρι στο μπάσκετ αλλά Παναθηναϊκοί πολλοί εκεί ρε παιδί μου, σε αντίθεση με τον Ατρόμητο στο ποδόσφαιρο που είναι δίπλα-δίπλα οι δύο ομάδες. Στο ένα «σπίτι» Παναθηναϊκοί και στο άλλο «σπίτι» μη Παναθηναϊκοί.

Δεν μου αρέσουν οι προσωπικές επιθέσεις και η ισοπέδωση, και καλύπτω τις πηγές μου που είναι παντού. Έτσι μίλησα και με άνθρωπο που ήταν στην παρέα του Βασιλακόπουλου. Ήταν αρκετοί. Ο προπονητής του Περιστερίου, παράγοντες του Περιστερίου, άνθρωπος κολλητός του Γιαννακόπουλου, διάφοροι.

Ρώτησα την πηγή μου να μου πει κάτι που να είπε ο Βασιλακόπουλος και να μας ενδιαφέρει για Ολυμπιακό. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά που του έλεγαν για το Περιστέρι, μέχρι και να μεγαλώσει το γήπεδο με τη βοήθεια του δημάρχου, να έρχεται η Εθνική εκεί, να φτιάξουν και μουσείο και άλλα τέτοια. Εμένα με ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός τώρα που οδεύει για υποβιβασμό.

Εμπιστεύομαι την πηγή μου. Όλα τα θέματα που έχω κάνει ως τώρα για το μπάσκετ δεν έχουν διαψευστεί. Και μιλάμε για σκληρά θέματα, με εισαγγελείς, με ραντεβού Αγγελόπουλων με άνθρωπο που ήταν 20 χρόνια μέσα στον Παναθηναϊκό, με το πώς φαγώθηκαν 5-6 διαιτητές που δεν ήθελε ο Γιαννακόπουλος, όλη τη μεθόδευση, τα εξήγησα την άλλη φορά αναλυτικά. Ίσως να ήταν σύμπτωση βέβαια όλα αυτά που τους συνέβησαν...

Ένα μόνο θα θυμίσω γιατί έχει σχέση με το σημερινό ρεπορτάζ: Ο Ολυμπιακός αν το τραβήξει στα άκρα το θέμα, θα ασκήσει τρομερή πίεση στην κυβέρνηση και καμία κυβέρνηση (αυτή τώρα ή άλλη σε λίγο καιρό) δεν θέλει τον Ολυμπιακό να υποβιβαστεί στην Α2. Αυτό μου είπε άνθρωπος πολύ μέσα στα κόλπα, και μιλάμε για άνθρωπο που έχει καταθέσει και στον εισαγγελέα. Είναι θέμα καθαρά Ολυμπιακού, διότι όλη η φίλαθλη Ελλάδα ξέρει ότι ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ αδικείται και ότι οι Αγγελόπουλοι δεν είναι μέσα σε βρομιές.

Καμία κυβέρνηση δεν θέλει να δει τον Ολυμπιακό και κερατά και δαρμένο σαν πρόβατο επί σφαγή, η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακοί. Ο υπουργός λοιπόν με μια τροπολογία μπορεί να πάρει τη διαιτησία από την ΕΟΚ και να αφήσει τον Βασιλακόπουλο με τη διαιτησία στις χαμηλές κατηγορίες. Ξένοι διαιτητές δεν απαγορεύονται -έγραψα άλλωστε τις λίγκες που γίνεται αυτό- και η επαγγελματική διαιτησία δεν απαγορεύεται, πρέπει όμως να αλλάξει με τροπολογία ο υπουργός τη φράση στο νόμο «αρκεί να το θέλει η ΕΟΚ». Και να πάει η επιτροπή διαιτησίας στον ΕΣΑΚΕ όπως γίνεται σε σοβαρές χώρες της Ευρώπης. Με αυξημένη πλειοψηφία των ομάδων για την επιλογή των μελών της επιτροπής.

Ο Βασιλακόπουλος λοιπόν έμαθα ότι σε αυτή τη συνεστίαση με τους ανθρώπους του Περιστερίου είπε κάτι πολύ σημαντικό όπως ερμηνεύεται από γνώστες της κατάστασης. Έμαθα ότι είπε: «Εγώ ήξερα ότι ο Βασιλειάδης θα κατέβαινε για υποψήφιος στις εκλογές στην Αττική, αλλά ακούω τώρα ότι μπορεί να κατεβεί στον Πειραιά»...

Δώστε βάση σε αυτή τη φράση γιατί έχει πολύ ζουμί. Όταν λέει κάτι ο Βασιλακόπουλος έχει βαρύτητα διότι έχει άκρες σε όλα τα κόμματα και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ που ένα κομμάτι του είναι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ πλέον.

Αυτό που είπε ερμηνεύεται ως έντονη ανησυχία... Διότι -το τονίζω πάλι- από την πολιτική βούληση θα κριθούν όλα.

Πώς θα πάει να πολιτευτεί ο υπουργός στον Πειραιά όπως είπε ότι ακούει ο Βασιλακόπουλος; Με Ολυμπιακό υποβιβασμένο στην Α2 επειδή δεν θα κατέβει να παίξει με Έλληνες διαιτητές όπως έχει ξεκαθαρίσει;

Ανησυχεί ο Βασιλακόπουλος ότι η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλία. Διότι αυτό πρέπει να γίνει, θα είναι αυτοκτονία για μια κυβέρνηση που έλεγε ότι σπάει παράγκες στο ποδόσφαιρο, να ρίξει τον Ολυμπιακό στην Α2 μην ακουμπώντας το... αρχαίο σύστημα στο μπάσκετ.

Και να σας πω και κάτι άλλο που ανησυχεί περισσότερο το σύστημα. Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος στα γραπτά μου, στα προηγούμενα ρεπορτάζ έχω αναφέρει επανειλημμένως ότι δεν ξέρω αν αυτό που κάνουν οι Αγγελόπουλοι ειναι ηρωϊκή έξοδος ή όχι.

Ηρωϊκή έξοδος λόγω σημαντικών προβλημάτων στα οικογενειακά τους, δικαστικών μπλοκαρισμάτων, και λόγω κούρασης. Μην ξεχνάμε ότι έχουν ρίξει πάρα πολλά εκατομμύρια στο μπάσκετ, εισπράττοντας χλεύη.

Αυτή η σκέψη λοιπόν ότι μπορεί να ψάχνουν ηρωϊκή έξοδο, τους κάνει πιο επικίνδυνους για το σύστημα στο μπάσκετ και για την όποια κυβέρνηση! Διότι είναι απρόβλεπτοι τώρα! Η άλλη πλευρά έχει στο μυαλό της ότι πράγματι μπορεί να το πάνε οι Αγγελόπουλοι μέχρι τέλους! Η άλλη πλευρά σκέφτεται ότι αν θέλουν να κάνουν ηρωϊκή έξοδο οι Αγγελόπουλοι, θα «ζωστούν με εκρηκτικά» και θα ανατινάξουνε το ελληνικό μπάσκετ μαζί με τον Ολυμπιακό! Και έχουν τον κόσμο του Ολυμπιακού μαζί τους στο «μέχρι τέλους». Εγώ μαθαίνω ότι το σύστημα έχει στριμωχτεί πολύ.