Τα θεμέλια είναι δυνατά, ο Άρης είναι οικογένεια

Η εκδήλωση που έγινε χθες για τον άτυχο οπαδό του Άρη στο Αλεξάνδρειο είναι η πιο τρανή απόδειξη ως αυτός ο σύλλογος όταν είναι ενωμένος και πραγματική οικογένεια μπορεί να πετύχει πολλά, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά στην κοινωνία.

Τα θεμέλια είναι δυνατά, ο Άρης είναι οικογένεια

Το παρελθόν, πρόσφατο και μακρινό, έχει δείξει ότι η εσωστρέφεια είναι… αγαπημένο σπορ στον σύλλογο του Άρη, είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στο μπάσκετ, είτε στον Ερασιτέχνη.

Εμφανίζεται πολύ εύκολα - ή πολύ πιο εύκολα από οποιονδήποτε άλλο σύλλογο - η τάση της δημιουργίας “διλημμάτων” ή “στρατοπέδων”.

Είναι πάρα πολλές οι υποθέσεις ή και πρόσωπα που χώρισαν τον κόσμο του Άρη στα δύο.

Στιγμές, ωστόσο, σαν τις χθεσινές στο Αλεξάνδρειο, υπάρχουν για να θυμίζουν σε όλους πως όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν (που υπάρχουν), όσα χρήματα κι αν… λείπουν (που λείπουν), αυτός ο σύλλογος έχει πολύ δυνατά θεμέλια, ικανά να τον κρατούν όρθιο, “ζωντανό” και ενεργό.

Η εκδήλωση που έγινε για να στηριχθεί οικονομικά ο Δημήτρης, οπαδός του Άρη, και η οικογένειά του, όχι απλά αγκαλιάστηκε από τους φορείς του συλλόγου, αλλά ήταν τόσο άμεση η ανταπόκριση όλων που κάνει τον “τρίτο” να αναρωτιέται τι θα συμβεί όταν αυτός ο σύλλογος πορευτεί ενωμένος και υγιής.

Ο κόσμος γέμισε τις κερκίδες του Παλέ, η ποδοσφαιρική ομάδα σύσσωμη ήταν παρούσα, ο ένας και μοναδικός Νίκος Γκάλης άφησε για λίγο την (βιολογική) οικογένειά του και επισκέφθηκε το… πατρικό του.

Ο Άρης, όπως ορθώς επαναλαμβάνει με συνέπεια η άλλη παλιά δόξα του μπάσκετ, Χάρης Παπαγεωργίου, είναι πολλά παραπάνω από ένας απλός σύλλογος που έχει αθλητικά τμήματα. Είναι ένας κοινωνικός οργανισμός που προωθεί πέρα από τον αθλητισμό, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, την βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.

Η χθεσινή εκδήλωση είναι μόνο μία από τις αναρίθμητες δράσεις που συμβαίνουν στον σύλλογο - άλλες προβάλλονται, άλλες όχι - και αποδεικνύουν στην πράξη του λόγου το αθλητές.

Επειδή, όμως, στον πρόλογο το κειμένου υπάρχουν λέξεις όπως “εσωστρέφεια”, η χθεσινή εκδήλωση είναι μια τρανή απόδειξη πως μπορεί αυτός ο σύλλογος να πετύχει πολλά περισσότερα, όταν όλοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Αυτό έγινε χθες και η εκδήλωση για τον άτυχο Δημήτρη πέτυχε. Είναι καιρός να συμβαίνει σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας του Άρη…