Αγγελόπουλος: «Όποιου δεν του αρέσει, ας πάει να παίζει μόνο στην Εuroleague»

«Δεν θα ράψουμε κοστούμι, ούτε στα μέτρα του Ολυμπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού», λέει ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ και μιλά για... κακομαθημένους.

Αγγελόπουλος: «Όποιου δεν του αρέσει, ας πάει να παίζει μόνο στην Εuroleague»

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό μπάσκετ, αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ και σχολίασε το ενδεχόμενο να φύγουν οι ερυθρόλευκοι από το πρωτάθλημα.

Αποσπάσματα από όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ στην εφημερίδα «Ώρα των σπορ».

Για όσα έγιναν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ: «Το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι ότι εμείς δεν θα ράψουμε κοστούμι, ούτε στα μέτρα του Ολυμπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού. Όποιου δεν του αρέσει, ας πάει να παίζει μόνο στην Εuroleague. Ως εδώ. Πετυχαίνουμε όσα πετυχαίνουμε και δεν πρόκειται να ακολουθούμε τα τερτίπια του κάθε κακομαθημένου».

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να πάρει άμεσα το πρωτάθλημα: «Κακά τα ψέματα. Τα μπάτζετ διαμορφώνονται από τις ευρωπαϊκές συμμετοχές. Όταν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν από 15 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ ο καθένας κι εμείς σχεδόν το 1/3, συγκεκριμένα 5,7 εκατ. ευρώ, αντιλαμβάνεσαι ότι μπορείς να κάνεις την υπέρβαση και να τους κερδίσεις μία φορά, άντε δύο, αλλά σε μια σειρά αγώνων, να πρέπει να τους κερδίσεις τρεις φορές, είναι σχεδόν απίθανο. Αν λοιπόν δεν λυθεί αυτή η μασονία στον χώρο του μπάσκετ, αν δεν λυθεί αυτός ο διχασμός, το μπάσκετ δεν πρόκειται να πάει μπροστά. Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο. Και είναι φτώχο για να είναι διχασμένο. Δεν πάει άλλο να κάνουν κουμάντο σε όλη την Ευρώπη 11 ομάδες στις 650. Και πιστεύω ότι θα τελειώσει αυτός ο ορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού, λίαν συντόμως».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει και φέτος το BCL: «Ως ομάδα, βλέπω ότι έχουμε μια αδυναμία στους ψηλούς, κυρίως για να παίρνει καμιά ανάσα και ο Χάντερ. Είναι δύσκολο να την καλύψουμε, θα δούμε όμως. Νομίζω ότι με Θίοντορ και Τζέιμς, δυναμώσαμε αρκετά. Το θέμα είναι να δώσουμε μάχη για να πάμε στο F4. Δεν είναι απλό, αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε. Αν πάμε, θα μας φοβούνται. Επί της ουσίας έχουμε παίξει σε τρία F4 μέσα σε έναν χρόνο και στα τρία πήραμε το χρυσό μετάλλιο. Γιατί και στο Κύπελλο, παίζοντας με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό, είναι σαν να παίζεις σε F4. Άρα, τη συνταγή την ξέρουμε. Και θα το ξέρουν και οι αντίπαλοι, ότι εφόσον φτάσει η ΑΕΚ σε ημιτελικό και σε τελικό, γνωρίζει τον τρόπο για να σηκώσει την κούπα».

Για το αν έχουν γίνει συζητήσεις με τον Μπάνκι: «Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε κάνει τις συζητήσεις που πρέπει για να συνεχίσουμε μαζί να "χτίζουμε", για τα επόμενα πολλά χρόνια! Εχει ήδη δεθεί πολύ με την ΑΕΚ, με την ιστορία της, με αυτό το διαφορετικό που εκφράζουμε και συγκινήθηκε πολύ κι αυτός, με τη συμπαράσταση στο Ρίο».