Αποκάλυψη: Έρχεται απόφαση εισαγγελέα-«σεισμός» για το ελληνικό μπάσκετ!

Σε 10-15 μέρες αναμένεται απόφαση που ενδέχεται να φέρει σεισμό στο ελληνικό μπάσκετ! Το «ΦΩΣ» έχει δυνατές πηγές και ντοκουμέντα, αποκαλύπτουμε κρίσιμο παρασκήνιο για το μπάσκετ.

Αποκάλυψη: Έρχεται απόφαση εισαγγελέα-«σεισμός» για το ελληνικό μπάσκετ!

Έχω καλό υλικό στα χέρια μου, ντοκουμέντα, και έχω την άδεια να τα δημοσιεύσω αν χρειαστεί. Είναι τόσο το υλικό που δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Ξεκινάω από τούτο:

Οι διαιτητές που έχουν μπει στη μαύρη λίστα της ΚΕΔ και του Βασιλακόπουλου, οι διαιτητές που έχουν διαπρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά έχουν κοπεί από τις ελληνικές διοργανώσεις, οι διαιτητές που έχουν δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ, και πρόεδροι συνδέσμων διαιτητών από όλη τη χώρα, έμαθα ότι περιμένουν εξελίξεις σε 10-15 μέρες με απόφαση εισαγγελέα! Ο πρώην πρόεδρος της ΟΔΚΕ Ηλίας Καφές έχει κάνει βαρβάτες καταγγελίες στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου και τις έχει κοινοποιήσει στον νυν και πρώην υφυπουργού αθλητισμού, στον γ.γ.Α Συναδινό, στους συνδέσμους διαιτητών και περιμένει με αισιοδοξία απόφαση από τον εισαγγελέα κ. Παναγόπουλο σε 10-15 μέρες.

Έχει κάνει καταγγελίες όπου αποκαλύπτονται όπως ισχυρίζεται ποινικά αδικήματα και παρεμβάσεις της ΕΟΚ στο σώμα των διαιτητών. Ότι συγκεκριμένα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην ΕΟΚ που λένε ότι δεν ασχολούνται με τη διαιτησία, κυρίως με τη διαιτησία ασχολούνται! Περιγράφει πώς εξωθήθηκε σε διωγμό γιατί δεν ήταν αρεστός στην ΕΟΚ και έχουν καταθέσει υπέρ του στον εισαγγελέα πολλά πρόσωπα. Λέει ότι οι διαιτητές ήταν απλήρωτοι για πάρα πολύ καιρό και αυτό τους έκανε ευάλωτους σε πιέσεις... Και όσοι διεκδίκησαν νομικά τα οφειλόμενά τους, τους σταμάτησαν από τη διαιτησία.

Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει στείλει έγγραφο για SMS μέλους της ΚΕΔ στο ημίχρονο αγώνα προς διαιτητή «αν δεν κερδίσει η γηπεδούχος ομάδα μην γυρίσετε στην Αθήνα»! Και έχει πάει στον εισαγγελέα και το κουπόνι αφού ήταν το ματς στο στοίχημα! Το ονοματίζει σοβαρό ποινικό αδίκημα, κακούργημα!

Ζητάει να ελεγχθεί το πόθεν έσχες και οι φορολογικές δηλώσεις μελών της ΚΕΔ και της ΕΟΚ καθώς και της ΟΔΚΕ. Μιλάει για «οργανωμένη ομάδα» στον χώρο του μπάσκετ!

Το θέμα πήγε στο 7ο προανακριτικό τμήμα στον Άρειο Πάγο. Μαθαίνω ότι προσδοκούν πολλά όχι μόνο ο πρώην πρόεδρος της ΟΔΚΕ αλλά και ο Γκόντας και ο Φούφης.

Ο Παναγόπουλος έχει εξαιρετική φήμη ως δίκαιος εισαγγελέας με γνώσεις στον αθλητισμό. Είναι ένας κύριος κατά γενική ομολογία. Υπάρχουν προσδοκίες να ασκήσει διώξεις και να κριθούν έκπτωτοι μέλη της ΚΕΔ και υψηλά ιστάμενα μέλη της ΕΟΚ -κάτι που θα προκαλέσει σεισμό στο χώρο του μπάσκετ.

Σε άλλο έγγραφο ο πρώην πρόεδρος της ΟΔΚΕ γράφει για «συντεταγμένη τρομοκρατία στο χώρο του μπάσκετ». Θα τα βρει η δικαιοσύνη αυτά. Εγώ δεν μπορώ να προδικάσω. Επαναλαμβάνω ότι έχω έγγραφα στα χέρια μου και μπορώ να τα δημοσιοποιήσω αν χρειαστεί. Αλλά ο σκοπός δεν είναι ο εντυπωσιασμός. Ο σκοπός είναι να ταραχθούν τα λιμνάζοντα νερά στο ελληνικό μπάσκετ που έχουν πιάσει αράχνες τόσα χρόνια.

Η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας σε όλα τα σπορ, ο Ολυμπιακός, η ομάδα που κατέκτησε 2 Ευρωλίγκες τα τελευταία χρόνια και έχει πάει σε άλλους δύο τελικούς, διαμαρτύρεται με όλους τους τρόπους ότι αδικείται βάναυσα στις ελληνικές διοργανώσεις- και η Πολιτεία με την Ομοσπονδία δεν κάνουν τίποτα.

Οι αριθμοί μιλάνε για την υπεροχή του Ολυμπιακού έναντι του Παναθηναϊκού με ξένους διαιτητές, και το εντελώς αντίστροφο με Έλληνες διαιτητές. Κάνουν ότι δεν βλέπουν; Βρισκόμαστε στα πρόθυρα υποβιβασμού του δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, θα τον πάνε στην Α2, και ουδείς ασχολείται.

Κάτι άλλο τώρα. Πρόσωπο κλειδί στον Παναθηναϊκό είναι ο Μάνος Παπαδόπουλος. Ναι, πολύ σημαντικό πρόσωπο, διαδραμάτισε αυτά τα χρόνια κρίσιμο ρόλο. Έχει πολύ φιλική σχέση με πολύ υψηλά ιστάμενο μέλος της ΕΟΚ. Οι φιλίες βέβαια δεν ποινικοποιούνται.

Κάτι ακόμα και δεν θα επανέρθω, θα περιμένω τις εξελίξεις. Πριν λίγους μήνες ένα πρόσωπο που ήταν 20 χρόνια στην ομάδα του Παναθηναϊκού έκανε ραντεβού με τους Αγγελόπουλους και τον Σκινδήλια στα γραφεία τους στην πλατεία Κλαυθμώνος! Το ραντεβού έγινε όταν δεν ήταν πια στον Παναθηναϊκό. 20 χρόνια έζησε και είδε τα πάντα στον Παναθηναϊκό. Ξέρει όσα κανείς. Αν μιλήσει αυτός, θα πέσουν τα τσιμέντα.

Και με το που προσελήφθη στον Παναθηναϊκό στο τέλος του 1996 άρχισε να παίρνει από την επόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός πρωταθλήματα στην Ελλάδα ύστερα από πολλά χρόνια που τα έπαιρνε ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, και ο Ολυμπιακός! Και πριν είχε ο Παναθηναϊκός παικταράδες στο μπάσκετ, έφερνε ο μακαρίτης ο Παύλος Γιαννακόπουλος ακριβοπληρωμένους παίκτες (μεγάλος παράγοντας ο Παύλος Γιαννακόπουλος και ευγενικός πάντα μαζί μου), αλλά τίτλο δεν έπαιρνε στην Ελλάδα.

Εγώ το καθήκον μου ως δημοσιογράφος το έκανα. Και ούτε εκδρομούλες ζήτησα ποτέ με την Εθνική να πάω, ούτε ταξίδια, ούτε καν εισιτήριο για ματς, δεν με ενδιέφεραν ποτέ αυτά.

Η τιμωρία κάποιων για την «ομερτά» πάντως, θα είναι η εξής: Αν πάει ο Ολυμπιακός στην Α2, και πέσει το μπάτζετ του Παναθηναϊκού στα τάρταρα, θα γίνει μονόστηλο το μπάσκετ όπως παλιά.

Σε ό,τι αφορά τους Αγγελόπουλους: Άργησαν πάρα πολύ. Χρόνια πριν στον Παναγιώτη είχα πει ότι έπρεπε να κυνηγήσει να παρακολουθηθούν τηλέφωνα. Είχε πέσει εκείνη την εποχή η Γιουβέντους στη Β' Κατηγορία στην Ιταλία με αυτόν τον τρόπο.

Τα αδέρφια πάντως έκαναν αποφασιστικές κινήσεις τις τελευταίες μέρες. Έχουν τον κόσμο μαζί τους. Ελπίζω μόνο να μην είναι προάγγελος ηρωϊκής εξόδου. Γιατί για τον Ολυμπιακό θα είναι καταστροφική έξοδος. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι είναι αναντικατάστατοι για το μπάσκετ του Ολυμπιακού, όπως ο Γιαννακόπουλος είναι αναντικατάστατος για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Αυτή είναι η αλήθεια.