Όταν ο Παναθηναϊκός αποχωρούσε από το παρκέ λόγω Συμεωνίδη. Το έπραξε δις, και με τον Ολυμπιακό

Πριν από  26 χρόνια αποχώρησε ο Παναθηναϊκός σε ντέρμπι με τον  Ολυμπιακό. Τι είχε συμβεί τις προηγούμενες δύο φορές.

Όταν ο Παναθηναϊκός αποχωρούσε από το παρκέ λόγω Συμεωνίδη. Το έπραξε δις, και με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός υπό την προεδρία του Παύλου Γιαννακόπουλου έχει αποχωρήσει δύο φορές από αγώνα μπάσκετ.Η πρώτη ήταν το 1989 στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αρη, όταν οι «πράσινοι» δεν πήγαν στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για την αποβολή του Μέμου Ιωάννου από τον Στέλιο Συμεωνίδη στο πρώτο ματς της Αθήνας. Δεν θα έπαιζε στη ρεβάνς.

Ο Στέλιος Συμεωνίδη τώρα είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔ και εκείνος που ορίζει τους φιλικούς προς τον Παναθηναϊκό διαιτητές στα ντέρμπι. Τότε ήταν στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, τώρα είναι φίλα , μα πολύ φίλα, προσκείμενος στον Παναθηναϊκό. Οι καιροί αλλάζουν και ο Συμεωνίδης δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο υπέρ του Παναθηναϊκού, αποκλείοντας σκανδαλωδώς τους διαιτητές που ενδέχεται να σφυρίξουν 50-50. Και στο χθεσινό ματς του ΟΑΚΑ το... τερμάτισε στέλνοντας πραγματικούς κομάντο, που καθάρισαν από νωρίς τη... μπουγάδα, με 3 φάουλ σε 28" , ανύπαρκτο επιθετικό στον Μιλουτίνοφ και φάουλ φάντασμα του Γκος στον Μίτογλου.

Το όλο περίεργο της ιστορίας ήταν τότε δεν προβλεπόταν κάποια ποινή πέραν του μηδενισμού στο συγκεκριμένο παιχνίδι και απώλεια του ματς.

Και η δεύτερη ήταν τον Μάιο του 1993 όταν ο Παναθηναϊκός με προσωπική απόφαση του τότε προέδρου του Παύλου Γιαννακόπουλου αποφάσιζε να μην κατέβει στον τελικό, γεγονός που του στοίχισε το πρωτάθλημα. Ο Γιαννακόπουλος αποφάσισε να αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα, διαμαρτυρόμενος για «τη μεθόδευση που έγινε πριν από το τρίτο παιχνίδι για να αντικατασταθεί ο διαιτητής Παπαδημητρίου από τον διαιτητή Κουκουλεκίδη» στο τρίτο ματς. Ο Παπαδημητρίου είχε επιπεφυκίτιδα, πρόβλημα με τα μάτια και δήλωσε "κώλυμα", αλλά ο Παναθηναϊκός θεώρησε ότι ήταν προμελετημένο η απουσία του και δεν αγωνίσθηκε.