Ο Γουέμπερ προπονήθηκε με τον Ολυμπιακό και πέρασε από εξετάσεις (pics)

Ο Μπριάντε Γουέμπερ πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, με τον 26χρονο γκαρντ να περνά και από ιατρικές εξετάσεις. Δεν προλαβαίνει το ΟΑΚΑ. 

Ο Γουέμπερ προπονήθηκε με τον Ολυμπιακό και πέρασε από εξετάσεις (pics)

Ο Μπριάντε Γουέμπερ πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου (9/2) την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα του Ολυμπιακού. Ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ, γνώρισε από κοντά τόσο τους νέους του συμπαίκτες, όσο και το προπονητικό-τιμ και το σταφ των "ερυθρολεύκων", με τους οποίους και θα συνεργάζεται πλέον. Την Παρασκευή (8/2) είχε περάσει και από ιατρικές εξετάσεις.

Θέλει λίγο χρόνο να προσαρμοστεί, καθώς ας μην ξεχνάμε πως ο Μπριάντε Γουέμπερ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη. Όσοι τον γνωρίζουν, πάντως, τονίζουν πως η νοοτροπία του, αλλά και το στυλ παιχνιδιού του, ταιριάζει περισσότερο στη EuroLeague και λιγότερο στο ΝΒΑ. Μένει να το δούμε στη πράξη.

Ο Αμερικανός γκαρντ δεν προλαβαίνει το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο την ερχόμενη Τετάρτη και το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό αναμένεται να το πραγματοποιήσει στο (επίσης) σημαντικό παιχνίδι της 21ης Φεβρουαρίου, κόντρα στην Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Η τελευταία ευκαιρία των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ για να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της τέταρτης θέσης που αποφέρει το πλεονέκτημα έδρας. Αλλιώς, τα πράγματα θα ζορίσουν ακόμη περισσότερο.

Αυτά θα δώσει ο Γουέμπερ στον Ολυμπιακό

Μην περιμένετε από τον Μπριάντε Γουέμπερ να βάζει 20 πόντους σε κάθε ματς, ούτε και να παίρνει πάνω του καμιά δεκαριά σουτ σε κάθε παιχνίδι. Δεν ήρθε ο… μεσσίας στο μεγάλο λιμάνι, ούτε και έχει έφεση στο σκοράρισμα, όπως για παράδειγμα ο Έρικ Γκριν (2016-2017). Είναι ένας παίκτης εργαλείο, ο οποίος καλείται να ταιριάξει αρμονικά στο «ερυθρόλευκο» παζλ του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Αμερικανός τεχνικός τον επέλεξε γιατί ήθελε να ενισχύσει την περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού, καθώς φέτος οι αντίπαλοι γκαρντ συνήθως «πληγώνουν» τους Πειραιώτες. Ένας πλέι-μέικερ με έφεση στα ανασταλτικά του καθήκοντα, με αθλητικά προσόντα, με γρήγορα πόδια, που ξέρει να βάζει ασφυκτική πίεση πάνω στη μπάλα. Ένας «εξολοθρευτής» για τις δύσκολες αποστολές, προσφέροντας παράλληλα ταχύτητα και ενέργεια στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Μπορεί να πασάρει καλά, είναι παίκτης ομάδας, ενώ όποτε του δοθεί η ευκαιρία θα πάει για το ντράιβ.